Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Na obisku

Komentiraj

Objavil/a chef 2.12.2012 ob 18:00 ob 18:00 pod Travelling Without Moving, miks

Moj petkov prispevek na blogu so v soboto objavili v Primorskih novicah.

Pa naj še kdo reče, da blogerjev ne jemljejo resno. Je pa res, da jih verjetno bolj resno jemljejo, če so v cajtengih. Nimam nobene dobre fotke z brki, sem ji pa poslal kar tole z divjega lova.

 • Share/Bookmark
 
19 odgovorov na “Na obisku”
 1. Pipi - 2.12.2012 ob 18:09

  Car! Primorske so zakon.

 2. mmml - 2.12.2012 ob 18:18

  Kako ne bi jemali resno takega možakarja z brki

 3. Mojcej - 2.12.2012 ob 19:38

  Hehehe, ravno danes sem bila pri mami, pa sem kot ponavadi prelistala PN in opa, lej ga, Chefa!

 4. darja - 2.12.2012 ob 22:59

  Moja babi te je zadnč vidla tudi na RTV SLO 1.

 5. filmoljub - 3.12.2012 ob 14:25

  Medijska osebnost. Z brki. :mrgreen:

 6. Profesor - 3.12.2012 ob 21:51

  Ja, čez nekaj minut bo pa še pri večernih 24ur na POP TV.

 7. t-inca - 4.12.2012 ob 07:34

  Ja smo ga vidli.

 8. chef - 4.12.2012 ob 13:19
  chef

  Ma ja, pa v Financah, pa povsod. Včeraj so bili v enem trenutku okoli mene štirje fotografi plus kamerman. Kot da bi bil Borut Pahor.

  Ampak je res hud transparent! Na eni strani Janez, na drugi Zoran.

 9. lordwales - 4.12.2012 ob 22:04

  Dragi Chef!

  Moja prva objava je bila v Pn davnega 26 oktobra 1985 Kako je z Pn vem sam, kljub več kot 1000 meijskim objavam ( od tega polovico plačanih ) so mi smao enkrat odgovorili na mail, enkrat so me prosili za reportažo, ker sem jim enkaj fotk tiste inštalacije ljubezni poslal in to je to.

  z drugimi besedami, ne Pn pa še kakšen drug Slovenski medij s talenti ne ukvarjajo, še manj pa z blogerji, verjetno pač niso dobili notranjega komentatorja. ve v rdu, sve fajn, upam da si z Pn podpisal pogodbo in da bodo plačali. Ker če si jim dal džabe potem samo bog pomagaj!

  Kako pa je z Sloevnsko blogosfero, vemo blogerji sami. Vse čestitke, ne briši tega komentarja, sem tudi Pn poslal prošnjo za novinarsko dogovorjeno sodelovanje, Ko to tamo pjeva.

  Zanimivo – Za toti lsit pasem zadosti dober, za časopis, pri katerem sem zaćel pa ne.

  Čudna so ta pota gospodova

  lp

  Tomaž Švagelj Lordwales politični bloger

 10. Simona Rebolj - 4.12.2012 ob 22:48
  Simona Rebolj

  Fajn, ampak, ja, lordwales ima prav. Za objavo prispevka bi morali brez dvoma plačat. Upam, da so. Ker sicer na tak način blogarji znižujemo vrednost novinarskega dela, hkrati pa kar sami omalovažujemo svoj prispevek. Češ, veseli nas, da ste nas opazili in objavili. Mah, pajade. Časopisi se seveda trudijo čim ceneje polnit prostor. Če obstajajo ljudje, ki so pripravljeni svoj trud ponujat zastonj, še posebej če je omembe vreden, smo v riti in si lahko v bodoče obetamo tudi totalen krah standardov, če je to sploh še mogoče. V skrajni verziji. Osebno sem objavo dela enega prispevka v enem izmed medijev odklonila, ker so pričakovali, da lahko nafilajo svoj prostor zastonj. Izgovor, ko sem zatežila, je bil, da ni več originalen pač, ker sem ga že objavila. Prav, potem pa nič in nasvidenje. Bi želeli originalnega? Aja, ne, zdaj ste pa bojda že užaljeni, čeprav ste vi žaljivi. Adios še enkrat. Nisem pa seveda odklonila ponudbe za honorirane prispevke, četudi so honorarji sramotno skromni, ampak takšni pač so. Preverjeno. Brezplačni intervjuji ali izjave so pa seveda nekaj drugega in je, vsaj pri nas, logično, da je zastonj, kot obojestranska korist. Na tem mestu delajo pa zgago in škodo tisti, ki so pripravljeni celo plačevat, samo da bi se pokazali in zreklamirali nekje. Oboje bi moralo bit prepovedano. Tako neplačane objave kot še posebej plačevanje za prikrito reklamiranje, tudi preko izjav, obvestil in intervjujev, ki se sploh zgodili ne bi, če ne bi murkarji delali namesto novinarjev ali celo plačevali za to.

 11. Rado - 4.12.2012 ob 23:39
  Rado

  Ne ga no lomit! Kakšen honorar neki. Za kopiranje? Plača se original, kopije morajo biti zastonj.

 12. Paternina - 5.12.2012 ob 12:20

  Lorwales…a za taka skropucala plačujejo? Upam, da so prispevki na malce višjem pravopisnem nivoju.

  Drugače pa…v katerikoli ekran že gledam tam je…Chef. Z brki.

 13. Simona Rebolj - 5.12.2012 ob 14:31
  Simona Rebolj

  @Rado:

  Ne vem, na koga repliciraš, ampak če bi si moj komentar prebral do konca in ga tudi razumel, ne bi napisal takega nesmisla. Res je to, da časopis nima kaj polnit prostor s kopijami. Prispevek bi moral bit vedno original. Kar se kopira z vidika citatov, bi se moralo pa prav tako zapakirat v izviren tekst, kjer objaviš le citate, ki ustrezajo kontekstu. Na primer. Pri hipotetični objavi del avtorjev v posebnih okoliščinah, pa, ne boš verjel, prav tako v demokraciji z razlogom poznamo pojem avtorske pravice in je v vsakem primeru treba plačat, razen če se avtor sam odpove plačilu (s čimer povzroča štalo, saj zbija avtorsko vrednost del vseh in je sprejemljivo le v posebnih dobrodelno namenskih okoliščinah, ki je kot takšno tudi prezentirano).

  Poglej na primer reakcijo Vedrane Rudan na odnos naših kulturnih veličin do avtorskih pravic:

  http://www.rudan.info/tko-je-jebeni-karpo-godina/

  Seveda po časopisih pričakovanja niso tako stroga, vendar pa tudi niso in ne bi smela bit tako jebivetrska in arogantna, da bi lahko v bodočnosti konec koncev polnili strani brezplačno s kopijami ali zastonjkarskimi objavami nadebudnih avtorjev, ki radi ali lahko živijo od “slave” in ne od “love”.

  Of the records je pa zanimiv in seveda zabaven tudi odziv Rudanove na urnebes v naši deželi:

  http://www.rudan.info/zasto-gori-slovenija/

 14. Rado - 5.12.2012 ob 15:18
  Rado

  Priznam Simona, bilo je malce neartikulirano. A do avtorskih pravic pač imam takšen odnos. Če nekdo noče, da bi ga ljudje kopirali naj stvari zadrži zase. Če pa jih da v javnost potem je to tudi moje!

 15. ricky lee - 5.12.2012 ob 19:32

  Mal mi ličiš na tega modela, kaj je no….. Filipa Flisarja! Sicer ne vem od kod mi primerjava ampak mata neki skupnega

 16. lordwales - 5.12.2012 ob 19:55

  Prepovedat neplačane mdijske objave? Ta je dobra. če kaj takega omeniš kakšnemu uredništvu, si hitro vun na ledu.

  Plačajo, no ja mizerno. Konec meseca točno. Blogerji smo novinarji, in to državljanski. Kopije? če so avtorsko delo, zakaj pa ne?

  V riti pa smo tako in tako. kar pas eteh božjih Pn tiče – bi kaj pomagalo če bi imel 5 minut z odgovornim?

  Zunanji smo pač serijski mailarji, če pa greš na redakcijo, ti najprej rečejo imamo svoje, lahko pa pošiljaš. In se vrtiš v krogu.

  Edini način da resno prideš v medije z nizko izobrazbo je osebno pznavanje odgovornih in partnerstvo. In d ajim šibaš nišne zadeve, katerih se redni otepajo kot hudič križa

  Če ste včeraj spremljali padanje v elito Barbare Korun In Borisa Novaka ste verjetno resno razmislili o pakiranju kovčkov in good by Slovenija.

  @ rado

  Vse objavljeno na blogih je avtorsko delo, in če mediji copy paste naj še plačajo, če ne pa naj veselo žvižgajo

  Pika in amen

 17. Simona Rebolj - 5.12.2012 ob 21:08
  Simona Rebolj

  @Rado:

  Jah, ne, pa ni tvoje! Tako kot ni tvoj sosedov avto, čeprav ti ga parkira pred nosom. In jaz nisem tvoja, čeprav sva se nekoč srečala, ker sem šla ven, ti si šel pa tudi ven na isto mesto. Jaooo …

  @lordwales:

  Blog pač omogoča, da si sam svoj urednik, kar pomeni, da lahko pišeš, kakor te je volja, o čemer koli te je volja in kadar koli te je volja. Zato tudi prenekateri, ki sicer lahko pišejo tudi za klasične medije, pišejo tudi na svoj blog ali pa samo na blog (glede na to, da kakšne posebne motivacije v smer zanimivosti ali kakovosti, kaj šele honorarjev s strani medijev, pri nas pač ni, ampak je vse skupaj bolj Pač delo, ki ga opravlja mreža prijateljev in znancev, rutino pa polpismena ali srednjepismena podplačana študentarija). Žalost v Sloveniji, kar se blogarstva tiče, je pa pač ta, da ne moreš s tem zaslužit niti centa, ker imamo manjši trg od črva v jabolku. Skratka, malo že po defoltu zjebano od spredaj in zadaj, malo smo pa še sami zjebani v glavo in imamo temu primerno negativno selekcijo in povprečje na vsakem koraku.

  Tebe pa sploh “ne razumem”, kaj bi rad povedal pravzaprav. Zdi se mi, da nam tukaj razlagaš, kako bi ti rad prišel v nek medij, pa ne gre. Ne vem, v kateri medij bi rad prišel, zakaj bi rad pisal ravno v tem mediju in zakaj meniš, da si to zaslužiš, da imaš kaj zanimivega ali omembe vrednega za povedat, da si vsaj zadovoljivo pismen … Skratka … ne štekam, ama, nič, kaj je tvoja poanta.

 18. seamus - 6.12.2012 ob 20:10

  @Rado – tolčeš kretenizme. Na srečo se ravno na Primorskih novicah tega zavedajo in tega načeloma ne počnejo, če pa že pa to ustrezno priznajo!

 19. Mavrična - 7.12.2012 ob 21:18

  Ma, jaz sem tudi za to, da bi moral bit plačan. Se čisto strinjam s Simono v zvezi s tem, tako da ne bom razlagala na dolgo, ker ni treba – Je Simona odlično povedala.

  In ja, jaz sem te tud videla na TV, no, najprej brke, potem tebe ;)

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.