Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Gotovi so!

Komentiraj

Objavil/a chef 29.11.2012 ob 18:00 ob 18:00 pod Natezalnica, miks

Prvič – in zadnjič – sem demonstriral pred leti, ko je Janša s skupino mladih ekonomistov dobil idejo o enotni davčni stopnji. Mislim, da so tiste demonstracije organizirali sindikati, udeležil pa sem se jih bolj zaradi družbe kot česa drugega. Nekaj časa smo postopali na mrazu, ugotovili, da ne pašemo zraven, in kmalu končali v bifeju. Pravega naboja ni bilo. Člani sindikatov verjetno niso imeli pojma, kaj sploh je enotna stopnja in so prišli zato, ker jih je našuntalo vodstvo sindikata. Če se prav spomnim, se je premier takrat celo posmehoval – ali pa je bilo to kdaj drugič -, češ, za demonstracije si izberite dan, ko ne bo mraz. Takrat je verjetno marsikomu postalo žal, da je pred slabimi dvajsetimi leti demonstiral na Roški.

Takratna Janševa izjava je nakazala vso aroganco slovenske demokratične oblasti, ne samo desnice, ampak tudi levice. Enako nastopajo vsi, tudi Kangler, Türk, Janković, Janša. Jutri grem na demonstracije zato, ker imam poln kurac arogance in njihovega prepričanja, da smo njihovi volivci še hujši idioti, kot smo v resnici. Poln kurac imam Jankovićevih sinov, balkanskih bojevnikov1, neumnih Gorenakovih izjav, Vinka Vasleta, Vlada Miheljaka, Baričevićevih psov, Boštjana M. Turka, parkomatov v stanovanjskih naseljih izven središča mesta, izginulih podpisov, ponarejenih podpisov, ponarejenih diplom, Branka Mariniča, Državnega sveta, prve republike, druge republike, voditeljev sindikatov, stricev iz ozadja, stricev iz ospredja, dokapitalizacij, novih dokapitalizacij in spet novih dokapitalizacij in še enkrat novih dokapitalizacij istih lopovskih, državljanom ugrabljenih podjetij – in tako dalje.

Jutri bomo demonstrirali proti sistemu, kakršnega imamo in zato, da lumpom pokažemo, da velik del Slovencev, predvsem moja generacija in mlajši, ni popolnoma apatičen in da zahtevamo drugačno državo. Očitno se nekomu že trsejo gate, sicer država v Mariboru ne bi tako ostro odreagirala. Večni paranoik Janša je na seji vlade celo zahetval poročilo o varovanju slovenskih orožarn. Ob tem se lahko spet upravičeno sprašujemo, ali je ta tip sploh normalen. Je pa res, da bi bil državni udar čisto v njegovem slogu, če gre vsaj malo verjeti Mikstonu …2

Ker je Slovenija maksimalno spolitizirana, skušajo različne politične sile spontane proteste seveda obrniti v svoj prid. Kot panično ugotavljajo desničarski strategi v podobi mnenjskih voditeljev, proteste menda organizirajo nekakšni strici iz ozadja, danes pa so se v medijih pojavila celo konkretna imena domnevnih operativcev. Če to niso samo govorice, jim lahko samo čestitam. Zanimivo pa je nekaj drugega, česar polinteligentni desničarski kričači očitno ne razumejo prav dobro – ker tudi nočejo. Zaverovani v svoj prav, politiki ne razumejo, da so za takšno stanje sami odgovorni. Če bi bilo vse v redu, se ljudem ne bi ljubilo demonstrirati. Jutri bi bilo med demonstranti zanimivo izvesti anketo o razlogih, zakaj so tam – ampak verjetno tudi to ne bi pomagalo, ker bi rezultate spet statističnio prilagodili, ponaredili in jih izkoristili za poveličevanje lastne oblasti.

Še bolj oportunistični so bili člani Pozitivne Slovenije! V torek so se skušali spretno uvaliti med demonstrante in jezo izkoristiti v svoj prid – kar se je izkazalo za napako. Arogantni Janković je preveč samovšečen in preneumen, da bi pravilno diagnosticiral vzrok ljudske jeze. Smo proti sistemu. Janša je trenutno samo prvi predstavnik tega slabo delujočega sistema, ki je vzpostavil tudi Jankovića (“Politka te je nastavla, jst sm te nastavu!”). Zoran je najbolj očiten izrodek tega sistema, zato ne more biti njegov potencialni rešitelj. Zoran je tudi župan, ki ima na glavi vsaj toliko masla kot Kangler in vsi se samo čudimo, da je bil sploh izvoljen – že trikrat. Janković je lahko vesel, da smo Ljubljančani točno taki, kot nam očitajo, sicer bi razneslo že marsikateri parkomat. Janković je pravzaprav lahko vesel, da ni predsednik vlade, ker bi bil, pa če prizna ali ne, zdaj v enakem položaju kot Janša.

Prvič, odkar kot volivec oblikujem slovensko politiko, imam občutek, da lahko dejansko nekaj spremenim. Žal ne z volitvami, ampak z državno nepokorščino. In jutri se verjetno ne bo končalo. Če je kdo še bolj trpežen od slehernega Slovenca, so to slovenski politiki. Predvsem pa so nedojemljivi. Ne dojamejo, da ni vse zarota njihovih nasprotnikov. Ne dojamejo, da nismo tako zelo neumni, da se nekega dne ne bi prebudili. Mislijo, da je vse odvisno od njih – celo nezadovoljstvo državljanov. Oblasti se bodo oklepali, dokler bodo lahko, ker že od napake, da po osamosvojitvi ni bilo lustracije, v vrhu slovenske politike napačno mislijo, da izven njihove levo-desno klike ni sposobnih ljudi. Mogoče res ni, ampak manj sposobnih od njih pa tudi ni.

Gotovi so!

 1. Javna tajna je, da so z Jankovići dobri prijatelji.[]
 2. Jaz mu verjamem manj kot pol.[]
 • Share/Bookmark
 
21 odgovorov na “Gotovi so!”
 1. seamus - 29.11.2012 ob 20:14

  Glede podpihovanja demonstracij s strani stricev/tet ipd je zadeva čisto verjetna, sploh ker se zadeva stopnjuje tik pred volitvami in po tem ko je drugorazredni grdo popušil, sedaj pa mu kaže še slabše. Koliko je to res in koliko ne (in koliko je zadeva ušla izpod nadzora) bo vidno v nedeljo in potem v ponedeljek. Tolažim se s tem, da demonstracijam vreme ni naklonjeno in bo čas prej pokazal kaj je res.

  Upam da bodo po nedelji demonstracije še kdaj napovedane in izvedene. In da gre zadeva naprej.

 2. robson - 29.11.2012 ob 21:27

  Se podpišem Matej in v boj za boljši jutri!

 3. bostjang - 29.11.2012 ob 21:27

  Kot je dejal obrambni minister Aleš Hojs, je bilo iz poročila policije mogoče razbrati, da bi demonstranti lahko razpolagali tudi z bombami. Zato je Janšo zanimalo, kako so ta trenutek zavarovana vojaška skladišča streliva, eksploziva in orožja.

  ok a v vladi tekmujejo kdo bo dal bolj debilno izjavo?

 4. nana - 29.11.2012 ob 21:57

  Koliko vem so novi protesti že napovedani v ponedeljek 3.12.2012 to v Celju…Mariboru pod sloganom NESIMO GA VUN polek tega pa se šušlja da bdo nekje na koroškem in LJubljani!!!

 5. ~ simoneta sho ~ - 29.11.2012 ob 23:00
  ~ simoneta sho ~

  To Chef! Odločnost, namesto cagavosti! ;D

  Nekje je ostalo v moderaciji … zato poskusim zalepit še na tvoj blog:

  Vsi ogorčeni državljani RS, ki (četudi kultivirano in miroljubno) izražamo nezadovoljstvo nad – za narodov blagor disfunkcionalnim sistemom in njegovimi upravljalci, smo so-organizatorji demonstracij!

  Na protestnih shodih PROTI, a s skupnim ciljem poenotenih razhodov ZA skupno strategijo na poti vzpostavljanja vzvodov za učinkovit enakopravnejši, pravičnejši in bolj human, socialno-demokratični model stabilno pravne države.

  Kako? S konkretnimi predlogi, z jasno zastavljenimi vizijami, z zahtevo po upoštevanju izvenlobijskega dela stroke, z jasnimi vizijami, argumentacijami in odločnostjo – za reševanje Slovenije.

  V vednost, eden vzor(č)nih primerov je tu.

  Posredujem. Samo posredujem!

  ============================================

  29.11.2012

  Spoštovani podpisniki peticij Tretjega člena, dragi prijatelji,

  Buren mesec je minil od objave poziva Za zeleni razvojni preboj, v katerem Vladi RS sporočamo pričakovanje, da v Strategijo razvoja Slovenije 2014-2020, ki je prav zdaj v pripravi, vključi 7 programov »zelenega razvojnega preboja« in s tem Sloveniji omogoči, da v prihodnjih letih polno izkoristi svoje potenciale in strateške razvojne priložnosti.

  Poziv za zeleni razvojni preboj je do danes podprlo več kot 7.700 podpisnikov, med njimi številni razumniki in vplivni posamezniki. Pridružilo se mu je tudi čez 170 organizacij, podjetij, združenj, občin in regionalnih razvojnih agencij (oglejte si njihov seznam na strani poziva).

  Stopili smo skupaj, da bi Slovenijo vrnili med pogumne in navdihujoče družbe.

  Zdaj je čas, da se pozivu vladi za pozitivno razvojno vizijo Slovenije pridružite tudi vi in nam pomagate soustvariti razločen glas razuma, ki ga vlada ne bo mogla preslišati.

  Zeleni razvojni preboj je zdaj edina pozitivna vizija razvoja za Slovenijo, ki kaže pot iz krize z domačimi človeškimi in naravnimi viri. Obeta vsaj 50.000 novih delovnih mest, povečanje konkurenčnosti gospodarstva, zmanjševanje uvozne odvisnosti ter regionalno uravnotežen razvojni zagon za mesta in podeželje.

  Priprava Strategije 2014–2020 naj bi se zaključila do konca leta. Če želimo vplivati na njeno vsebino, moramo ukrepati takoj, brez odlašanja. Vaš glas je pomemben zdaj. Cilj je zbrati 10.000 podpisov in pozivu zagotoviti težo, ki jo vsebine zelenega razvojnega preboja zaslužijo.

  Pridružite se pozivu za zeleni razvojni preboj še danes in ga razširite med svoje prijatelje, sodelavce in znance:

  http://www.tretjiclen.si/slo/zrp

  Morda se boste čez nekaj let s ponosom spominjali tega trenutka, ko niste stali ob strani in ste jasno povedali, kakšno smer razvoja si želite za Slovenijo.

  Naši glasovi so naša moč!

  Renata Karba, Tretji člen

  na kratko v video predstavitvi:

  ~~~

  http://www.s12.si/druzba/razno-ostali-prispevki/1606-zakaj-je-tako-pomembno-zeleni-razvojni-preboj.html?utmsource=feedburner&utmmedium=twitter&utmcampaign=Feed%3A+s12vsi+(Studio+12+-+vsi+prispevki)

  ~~~

  Hvala za posluh.

 6. David - 29.11.2012 ob 23:26

  Naj crknejo, še prej pa vrnejo nakraden denar! Vsi … levi in desni. Če Ljubljana ne bo rekla NE tudi Jankoviču, je ves ta odpor groteska na kubik, oziroma groteska po butalsko.

 7. ~ simoneta sho ~ - 30.11.2012 ob 00:14
  ~ simoneta sho ~

  David,

  naj vrnejo, kar so vzeli, se popolnoma strinjam.

  A bodimo konstruktivno naravnani:

  http://cuvar.si/peticija/

 8. Marushin - 30.11.2012 ob 07:14

  Chef, se strinjam z zapisanim. A kot vedno, se hudič skriva v podrobnostih. Glede “bomb” v Mariboru je bilo nedvoumno ugotovljeno (kolega je bombni tehnik), da so za izdelavo le-teh bile uporabljene komponente, ki jih med drugimi poseduje tudi naša vojska (sem bil v Mb in lahko povem, da je zadeva urezala kot prava bomba, le brez šrapnelov). Obstajajo indici, da so bile ukradene iz naših magacinov , zato so tudi zaostrili varovanje (kar je itak pametno…). Me je pa osebno strah, da bo spet nekdo izkoristil vstajo ljudstva za neko svojo agendo (kot so jo izkoristili komunisti med II. svetovno vojno in kot je bila izkoriščena osamosvojitev). Drugače pa: GAME ON!!!

 9. helltom - 30.11.2012 ob 07:40

  Dober post, ampak sprašujem se, kaj bo POTEM, če pade Janša, pa Kangler, pa ostali prepotentneži…

 10. filmoljub - 30.11.2012 ob 08:15

  Se pridružujem. Sprenevedavo sklicevanje na razumnost, miren dialog in (kao)demokratičnost je dvolična oportunistična (tipično butalska) retorika, za katero je vsaj 10 let prepozno. Stvar je v osnovi zelo preprosta: zoper pokvarjenega, arogantnega primitivca (ki mu dol visi za vse razen za lastno oblast in premoženje) se pač NE MOREŠ bojevati z mirnim dialogom in gandijevsko držo. Materialne škode v nobenem primeru niti približno ne more nastati toliko, kolikor so v vseh letih državi pokradli prav tisti, proti katerim so demonstracije zdaj uperjene.

 11. chef - 30.11.2012 ob 08:55
  chef

  Potem ko sem videl Janševo včerajšnjo poslanico, imamo za demonstracije samo še en razlog več.

 12. Podplat - 30.11.2012 ob 09:25

  Hmmm ko to preberem, ne morem verjeti, da objavljaš v družbi debilnih doktorjev na Siolu. Hmmmm.

 13. Rado - 30.11.2012 ob 09:35
  Rado

  Večinoma se strinjam, imam pa eno pripombo glede geneze Jankovića.

  Kot direktorja Mercatorja ga je res nastavila politika. A za ustoličenje za župana pa ni zaslužna taista politika. - Spomnimo se, ko ga je Janša leta 2005 dal odstraniti iz vodenja Mercatorja je Janković na valovih ljudskega nasprotovanja Janši kandidiral in uspel. - Pri sestavi svoje ekipe se ni naslanjal na obstoječe politične stranke, ampak je sestavil svojo listo! - Ko je kandidiral za v parlament, ni niti pomislil na nobeno etablirano stranko, ampak je ustanovil svojo. In uspel, kot predsednik največje parlamentarne stranke.

  Iz tega ne moremo sklepati, da je Janković orodje politike, ampak obratno. Janković si je politiko podredil. Tudi Kučan ni Jankovićev nadrejeni. Kvečjemu je njegov svetovalec. Janković je zelo samobitna osebnost in nima stricev, kvečjemu je stric on sam.

  Se pa strinjam, da se je Janković v zadnjem času izrodil in ni več primeren za “odrešitelja”

 14. Alex van der Volk - 30.11.2012 ob 10:37
  Alex van der Volk

  No, evo, da Facebook ni tako zelo slaba stvar, anede, da ne? :)

 15. Aleš - 30.11.2012 ob 13:00

  @Rado, oprosti, saj vendar ne misliš resno, kajne?

 16. chef - 30.11.2012 ob 13:49
  chef

  @Aleš: Resno misli, resno :( To so pridni slovenski volivci. No, pa celo on je pogruntal, da Janković ni več primeren.

  @Alex: Upam, da ti je jasno, da imajo določene službe s pomočjo Facebooka zelo lahko pot do identificiranja porednih državljanov ;) Včasih je bilo treba špijonirat, danes se kar sami javimo.

  @Rado: Največja neumnost v tvojem komentarju je stavek, da “se je Janković v zadnjem času izrodil”. Trije milijoni, ki jih je ukradel njegov sin (ne mi plozat, da Janković nima nič zraven), so bili verjetno ukradeni “v zadnjem času”.

 17. Alex van der Volk - 30.11.2012 ob 14:07
  Alex van der Volk

  True! Ampak pomisli, da FB-ja ne bi bilo, kako bi lahko vse to organizirali na tako spontan način? Poznaš zgodbo prvega ljubljanskega upora izpred treh dni?

  En fant, ki prosi, če lahko vsi skupaj pozabimo njegovo ime in priimek, je gledal Odmeve in ob prizorih iz Maribora mu je skočil žiwc (ne samo njemu), zaradi česar je odprl stran in pozval k uporu, čeprav še sam ni verjel v uspeh. Naslednji dan se je v Ljubljani pred parlamentom zbralo 2K ljudi. Brez FB bi bilo to nemogoče.

 18. Rado - 30.11.2012 ob 15:31
  Rado

  Chef in še nekateri. Zdi se, da mnogi sploh ne procesirate tistega, kar preberete. Prepirate se z mano v prazno.

  Napisal sem “da se je Janković v zadnjem času izrodil”. = Da ima očitno preveč masla na glavi. = Da ni primeren za premierja.

  Napisal sem celo blog na to temo: “Čas je za umik, Zoran” 28.09.2012

  Glede Jankovića smo torej vsklajeni. Le čemu mi obešaš te Jurčekove tri milijone? Kaj imam jaz z njimi?

 19. seamus - 30.11.2012 ob 16:47

  To, da so se zgodili ne tako zadnji čas, kar ti neuspešno želi dopovedati tudi Chef. On je tak od zmeraj, aamo vmes je ogromno (za moje pojme neverjetno veliko!) ljudi uspel prelisičiti, v bistvu pa ohranja prijeme iz Mercatorja. Čisto nič se ni spremenilo, samo skala se je povečala in je sedaj kakšna zadeva bolj očitna. V Mercatorju so prodajalke jokale, ko je odhajal!!! Nekaj noro nepojmljivega, amapak tako pač je, ljudje so pač omejeni in nekateri to iskoristijo do konca.

 20. David - 1.12.2012 ob 08:21

  V Financah je bil pred dnevi objavljen članek, kjer so se spraševali, kdaj bo razbit mit o uspešnosti družine Jankovič.

  Od moje žene foter, rojen Ljubljančan, kmalu bo star 70 let, je še včeraj rekel, da je Jankovič kul, ker je veliko naredil za Ljubljano in da (ne morem verjet, da lahko tako razmišlja) se brez kreditov itak ne da nič naredit. Češ, kaj potem, če nas je zapufal, je pa veliko naredil :(

  Folk, sploh starejši, nima pojma ne o tem, kako bi morala laufati demokracija in tudi o gospodarstvu (razen redkih izjem) nimajo pojma. Ni čudno, da je lahko Tito toliko let brez problema haral po bivši jugi.

 21. Olna - 2.12.2012 ob 11:30

  Ja, to, da se gangsterske župane opravičuje (ali pa se, največkrat, opravičujeo sami) s tem, da so pa vendarle “marsikaj naredili” me pa spravlja v bes, da bi lahko po zidu plezala. Pa menda ja so nekaj naredili, saj so zato dobro plačani!!! Še tega se manjka, da ne bi naredili nič! (razen ropanja davkoplačevalskega denarja in nameščanja služb sorodnikom in prijateljem). Ko preberem “Kaj fse sn jas naredo za Maribor”, začnem gledati po granitnih kockah. :mrgreen:

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.