Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Jankovićevi dogovori

Komentiraj

Objavil/a chef 7.11.2012 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, Natezalnica, miks

Kar je bil še pred letom dni na slovenski politični sceni Zmago Jelinčič, je zdaj Zoran Janković. Klovn. Bistvena razlika med njima je v tem, da je bil Zmago Jelinčič tako rekoč neškodljiv ali s svojimi nestrpnimi izjavami kvečjemu posredno škodljiv, medtem ko Janković dejansko dela škodo najprej Ljubljani, potem pa še Sloveniji. Politična kultura je pri nas nizka že odkar spremljam politiko, definitivno pa je dno ali bližino dna dosegla v zadnjem sklicu – tudi po Jankovićevi zaslugi. Tako arogantne barabe v slovenski politiki še ni bilo – in ja, med arogantne barabe prištevam tudi Janeza Janšo, da ne bo pomote. Še sreča, da so mu nasmešek vsaj malo izbrisali na začetku leta, ko mu, čeprav je bil zmagovalec volitev, po lastni krivdi ni uspelo sestaviti vlade. Čeprav ni več poslanec, ker si je v posmeh Sloveniji, Ljubljani in predvsem svojim volivcem enostavno premislil in še enkrat kandidiral za župana, je kristalno jasno, da njegovi poslanski pajaci pač glasujejo tako, kot reče general – niti približno pa ne po svoji vesti. Naj pričakujemo, da bosta po svoji vesti glasovala poslanec Peter Vilfan in poslanka Alenka Bikar, ki o politiki nimata pojma – druga je to tudi na glas povedala? Naj pričakujemo, da bosta po svoji vesti glasovali vetrnjakinji Melita Župevc in Barbara Žgajner Tavš – ki je prehodila pot od skrajne desnice do kao levice?1 Naj pričakujemo, da bosta po svoji vesti glasovala Jani Möderndorfer in Roman Jakič, prvi nekdanji član ljubljanskega mestnega sveta, ki je od Jankovića naprej navadna farsa, drugi pa nastavljeni direktor Zavoda Tivoli? Naj pričakujemo, da bodo po svoji vesti glasovali tisti, ki so prepisovali magistrske in diplomske naloge?

Seveda, podobne lopove in brezhrbteničarje najdemo tudi v drugih strankah, ampak Pozitivni Sloveniji moramo zameriti (predvsem pa Jankovićevi volivci), ker naj bi ta stranka kot nova na našem političnem prostoru prinesla svež veter – ja, tudi poštenost. Pa seveda ni tako. Vrhunec idiotizma ni skeniranje in ponarejanje podpisov, ampak Möderndorferjeva izjava, da v zakonu ne piše, da morajo biti podpisi izvorni. To je izjavil človek, ki smo mu dali mandat za sprejemanje temeljnih odločitev, od katerih je odvisna usoda naše države.

Ker sem še malo spočit od dopusta, se skušam veseložaloigri slovenske politike nasmihati. Spustili so Tošiča? Priznajte, da je to v resnici smešno! Hišna preiskava pred tedni pri Zoranu Jankoviću? Smešno. Sploh zato, ker se ne bo nič zgodilo. Pri nas si lahko glavni tihotapec, a ti ne smejo prisluškovati. Lahko imaš prste vmes pri vseh sumljivih poslih, ampak si še vedno predsednik največje parlamentarne stranke.2 In tako naprej.

Zadnja komedija se je zgodila včeraj. Rubež pri Juretu Jankoviću, ki je pred dvema tednoma menda že ostal brez avta – ki pa je glede na trimilijonski dolg Electe kaplja v morje, zato je rubežnik prišel še v hišo. Za razliko od večine rubežev, ki se za dolžnike slabo končajo (mislim, da je isti tip rubil Vaskrsićevo hišo), pa so se v primeru Janković dogovorili, da bodo izvršbo preložili za štirinajst dni.

Oprostite, prosim?

Electa nekomu že več kot dve leti dolguje tri milijone, izvršitelj in dolžnik pa se dogovarjata?

Ne recite, da to ni smešno.

Še bolj smešno je, da se med rubežem v hiši v Grosupljem od nekod pojavi stari Jankovič. Tisti oče Zoran Janković, ki trdi, da hiša v Grosupljem sploh ni njegova in tisti oče Zoran Janković, ki trdi, da s posli svojih sinov nima nobene zveze. Zastopim, zgodaj zjutraj se je Zoran Janković pač peljal mimo sinove hiše, konec koncev je njegov oče. No, potem beremo, da je Janković kar nekaj spraševal, v njegovem slogu špilanja popolnega buteljna, češ, pojma nimam, kaj se grejo, mi vse delamo po predpisih, naj pride Durs in naj mi dokažejo, da nisem baraba.

No, potem so se dogovorili za štirinajstdnevni odlog izvršbe.

Na tisto zloglasno maturo Jureta Jankovića smo itak že pozabili. Takrat so se tudi nekaj dogovorili.

Domnevne grožnje s pištolo so seveda še ena v vrsti fars – Juretov dedek Marjan Virant, ki je slučajno tudi Jankovićev mestni svetnik, je pač izgubil živce, novinarji s Planet Siola pa zdaj iz neke neumestne pripombe zganjajo cirkus, čeprav je kristalno jasno, da gre samo za neuravnovešenost nekih pajacev.

 1. Obe njeni stranki druži vsaj brutalni populizem.[]
 2. Podobno velja za Janšo.[]
 • Share/Bookmark
 
27 odgovorov na “Jankovićevi dogovori”
 1. David - 7.11.2012 ob 19:51

  Vsega smo krivi volivci! Dokler bomo volili takšne ljudi, bodo kriminalci bogateli in državljani trpeli. Ampak kar je najhuje, folk se sploh še ni spametoval. To je res zaskrbljujoče.

 2. robert8 - 7.11.2012 ob 19:58

  Le kdaj se bodo začeli tisti dvoboji, ki si jih predlagal nedolgo nazaj….

 3. (jm) - 7.11.2012 ob 20:41

  jup.

 4. blitz - 7.11.2012 ob 21:28
  blitz

  Ni smešno. Topalovići so smešni, ker je film. Jankovići pa so reality show.

 5. blitz - 7.11.2012 ob 21:33
  blitz

  Tole pa je smešno: http://www.rtvslo.si/slovenija/novinarji-opozarjajo-na-groznje-marjan-virant-ostaja-na-polozaju/295301

  “Ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je danes medijem po seji sveta stranke poudaril, …, da je svet stranke soglasno sprejel sklep, da o tem ne bo razpravljal in bo odločanje prepustil ljubljanskemu lokalnemu odboru Pozitivne Slovenije.”

 6. darja - 7.11.2012 ob 22:04

  @david Mater sovražim to – da imamo, kar smo volili. KOGA PA NAJ?? SAJ NI NIKOGAR DRUGEGA?

  In tudi če ignoriraš, ni prav.

 7. David - 7.11.2012 ob 22:30

  Darja, v tej fazi, v kateri si zdaj Ti, sem jaz že bil. Vedno bolj in bolj in bolj ugotavljam, da so politiki res samo odsev zrelosti družbe.

  Opazujem taščo, tasta, znance, sodelavce, mimoidoče v življenju in ugotavljam, da to drži. Seveda ni nič drugega za volit, tudi zato smo krivi mi sami.

  Če bi v prvi fazi vsaj ignorirali, bi bilo bolje, kot pa voliti.

 8. suum - 7.11.2012 ob 23:14

  In ljubljanski lokalni odbor ga je nogiral, aja, pozabil sem, da sem pred tem oadel iz postelje in udaril v glavo…

 9. spam - 8.11.2012 ob 04:39

  Res je, da je dedek zgubil živce vendar, ko sem videl pogovor z njim na 24ur se mi je začel obračati. Hladnokrvno laže v kamero. Očitno je cela družina takšna.

 10. Tihi - 8.11.2012 ob 05:45

  Med izgubo in ponarejanjem podpisov do prirejanja volilnih rezultatov ni bistvene razlike. Pri tako nizki stopnji zaupanja v državno kredibilnost se lahko upravičeno sprašujemo ali bodo volitve v bodoče sploh še demokratične in poštene. Pa pustimo predvolilna sranja, resno vprašanje postaja pošteno štetje glasovnic.

 11. jojo - 8.11.2012 ob 07:22

  Ena neumestna, s kakšno mašino si pa fotografiral v Afriki?

 12. Rok-11 - 8.11.2012 ob 10:30

  Pa še ena neumestna; tisto o podpisih in zakonu, kjer ne piše da morajo biti podpisi izvorni…

  Če zadevo gledaš brez konteksta in okoliščin – kot je (po moje) pravne zadeve itak treba gledati – drži. Predvsem pa gre za namen podpisanega, da izjavo/tekst pod katerim je podpisan podpira. In s tega stališča gledano je čisto vseeno v kakšni obliki je podpis. Tudi skeniran.

  Je pa tole zgoreaj težko dokazovati. Vedar le enako težko kot neveljevnost regularnega podpisa, podpisanega s puškino cevjo prislonjeno ob hrbet.

 13. chef - 8.11.2012 ob 10:35
  chef

  Seveda smo si volivci sami krivi, ampak valiti krivdo, ker vedno izvolimo eno in isto golazen na volivce v sistemu, ki enostavno ne deluje, ni nobena rešitev.

  Jaz sem v demokracijo v Sloveniji preprosto nehal verjeti in imam volitve samo še za bebav šov. Danes so mi razlagali kaj se grejo na predvolilnih soočenjih in človek se potem vpraša, ali bi raje premlatil tri kandidate ali novinarje, ki jih sprašujejo take traparije. Jaz česa takšnega ne bi mogel gledati, ker žalijo moj intelekt.

  Imamo tri kandidate, od katerih me ne more prepričat nobeden. Dejansko nimam druge izbire, kot da volim najmanjše zlo: prva izbira je najslabši predsednik države vseh časov, druga je najslabši premier vseh časov, tretja možnost (ki je celo najboljša) pa je Janšev vojščak. Jaz pa ne mislim volit po sistemu najmanjšega zla, zato mojega glasu ne bo dobil nobeden od njih.

  @jojo: Nikon D7000 + Nikkor 70-300 mm F 4.5-5.6.

 14. chef - 8.11.2012 ob 10:38
  chef

  @Rok-11: Saj je normalno, da se ne podpisuje vseh dokumentov in da določene dokumente podpisujejo kar tajnice. Dvomim pa, da v zasebnem podjetju tajnica podpisuje ali fotokopira pomembne pogodbe za, kaj vem, sto jurjev ali milijon evrov.

  Zaradi mene lahko tdi poslanci fotokopirajo podpise na nabavnih listih za pisarniški material, ker je to pač neumnost, za katero poslanec nima časa.

  Če govorimo o podpisih za referendum, je pa to druga pesem.

 15. kalbo - 8.11.2012 ob 12:01

  @chef: Pa se ti res še vedno da pisati o teh blesarijah? škoda energije, ki jo ponucaš za klofanje po tipkovnici, res. Jest osebno jih mam poln kurac in to popolnoma vseh, tud Zokija. Vsako najmanjšo politično temo samo preklopim v delčku sekunde.

 16. jojo - 8.11.2012 ob 12:11

  Hvala

 17. filmoljub - 8.11.2012 ob 15:46

  @kalbo Zakaj se chef (še) s tem ubada? To je sicer zgolj domneva, ampak takole gre: “Če pametnejši popustijo, svetu pač zavladajo idioti.”

 18. Tihi - 8.11.2012 ob 17:21

  @filmoljub Na žalost so nam v Sloveniji že, vsaj če sklepamo po zadnjih aktualnih dogodkih……..

 19. Anonimnež - 8.11.2012 ob 17:29

  kakšna je razlika med juretom in vaskršićem…? …14dni, 2.999.800 € in 1 hiša! predzakonomsmovsienaki press

 20. filmoljub - 8.11.2012 ob 18:33

  @Tihi: Na žalost imaš prav. Le da se nekateri s tem pač nikoli ne bodo/mo sprijaznili.

 21. audrey - 9.11.2012 ob 12:21

  Chef zakaj nočeš voliti najmanjšega zla, če je pa od vseh 3 najboljši? Od teh 3 eden bo, ali ni bolje da daš glas, če ne glasuješ, odločijo drugi namesto tebe, se ti ne zdi?

 22. chef - 9.11.2012 ob 13:53
  chef

  @audrey: Na floskule niti pod razno ne mislim odgovarjat.

 23. Mirko - 9.11.2012 ob 15:37

  Sicer so Slovenske novice, ampak ne verjamem da kdo dvomi v napisano: http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/rubeznik-mamici-treh-otrok-vi-se-ne-pisete-jankovic

 24. Aleph - 11.11.2012 ob 00:00

  Pa je v tem volilnem sistemu, ki ga imamo, sploh možno, da poslanec glasuje po svoji vesti?

  Kot prvo, nemogoče je, da bi kdorkoli imel dovolj znanja o več kot 10% zakonov, ki se sprejemajo. Ker resno, ti pričakuješ, da bo poslanec imel hkrati odlično znanje o makroekonomiji, prometni varnosti, živinoreji, zdravstvu in navijaških skupinah?

  Kot drugo, ima recimo Melita Župevc sploh pravico glasovati po svoji vesti? Ker bodimo pošteni, Fužinci niso volili Melite Župevc, pač pa so volili Jankovića. In to bi storili, če bi tam na listku bilo moje ime, tvoje ime ali pa ime naključne oskrbovanke tamkajšnjega doma upokojencev.

  In tretje, če bi poslanec glasoval po svoji vesti, na listi katere točno stranke bi se znašel na naslednjih državnozborskih volitvah? S tem bi si ja zapravil kakršnokoli politično prihodnost.

 25. David - 11.11.2012 ob 07:57

  Meliti Župevc je vseeno, samo da je na stolčku. To je bil njen edini interes, zato pa je sploh prestopila iz SD v PS. Krivci za to, so pa izključno volovci. Kot za vse ostalo. Voliti bi bilo treba samo neodvisne kandidate, ki bi bili za svoja politična dejanja odgovorni.

 26. David - 11.11.2012 ob 08:02

  Plebejcem v Sloveniji manjka zajebanosti, po potrebi tudi agresivnosti, ko bi politika tako brezsramno kradla, kot to počne zadnjih 20 let. Jaz osebno bi brez težav te kretene počakal že na ulici in bi jim v glavo zmetal kakšna jajca, po potrebi tudi granitne kocke (parlamenta je škoda za to), ampak, kaj bi bil verjetno eden redkih med 2.000.000 ljudi.

  Protesti, ki jih organizira sindikat, mi pa izgledajo OSTUDNI! Te maškarade se ne bi nikoli udeležil.

 27. Nergač » 1:0 za Pahorja - 12.11.2012 ob 18:31

  [...] No, groziti si navsezadnje nisem upal, ker tej državi enostavno ne zaupam, sploh pa ne, dokler je njen najvišji predstavnik politik, ki na vse kriplje zagotavlja, da je Slovenija pravna država, njegovi politični prijatelj pa pri istem rubežniku, ki je briljantno zarubil Vaskrsićevo hišo, zaradi nekega nepomembnega trimilijonskega dolga dosežejo štirinajstdnevni odlog izvršbe. [...]

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.