Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Pasje skrivalnice

Komentiraj

Objavil/a chef 30.06.2012 ob 18:00 ob 18:00 pod Pippa, Travelling Without Moving, miks

Izgubiti psa v garsonjeri, in to bokserja, je skoraj nekaj nemogočega, pa se vendar zgodi. Bila je sumljiva tišina. Pogledam v boks … je ni. Pogledam pod pisalno mizo … nič … sredi zobe in za drugo mizo … tudi nič. No …

V trenutku, ko je nastala ta fotka, se je že malo premaknila – prej je izza zaves štrlela samo ena taca. Ko je videla, da migam, je seveda mukoma vstala.

In, ko je ugotovila, da ne bo nobene akcije, mi je pokazala rit in spet zalegla.

V tej vročini grozovito trpi. Za pse s kratkimi gobci je še huje, ker težko dihajo. Je pa zanimivo, da kljub klimi, ki stanovanje hladi na znosno temperaturo, doma vseeno cele dneve spi. Če ji piha, se pač zavleče za zavese. In ja, vem, da so zavese predolge. Ampak lahko si mislite, da jih nikoli ne bom dal skrajšat – čeprav se je za to ponudila tudi mama. Moški nekaterih stvari pač enostavno ne počnemo. Ne mislimo na zavese, na primer. Če jih ne bi bilo, jih gotovo nikoli ne bi namestil. Sicer pa … psu prav pridejo in naj jih ima!

Naknadno dodano:

Še ena fotka od Lisice. Posnela jo je zadnjič ko me ni bilo. Definitivno zmaga.

 • Share/Bookmark
 
12 odgovorov na “Pasje skrivalnice”
 1. tamalamala - 30.06.2012 ob 18:29
  tamalamala

  Carica :)

 2. Anonimnež - 30.06.2012 ob 18:43

  Obožujem tvoje zapise o Pippi :)

 3. bubašvabe - 30.06.2012 ob 19:16
  bubašvabe

  Haha, to glede zaves imaš pa čisto prav. Zaradi mene recimo, če bi bile ali pa ne, bi bilo popolnoma vseeno. Na drugi strani so pa ženske pripravljene komplicirati v nedogled in na koncu zapravliti na stotine evrov za teh par kosov blaga.

 4. Stric Marč - 30.06.2012 ob 19:50

  Seveda moraš upoštevati tudi pasje interese. Pes, ki je s človekom v stanovanju, je pravzaprav pravi družinski član.

 5. seamus - 30.06.2012 ob 19:53

  @Stric Marč – uradno polovico družinskega člana ;)

  @chef – a veš, da se ne spomnem, da bi mel zavese, vem sam za une zunanje rolete … Pa ogromn radiator.

 6. chef - 30.06.2012 ob 20:31
  chef

  @bubašvabe: Meni dejansko prav pridejo, ker zatemnijo prostor. Bi pa raje videl, če bi bile črne. Oziroma če jih sploh ne bi bilo in bi arhitekt – temu bdaku bi morali odvzet diplomo – raje predvidel rolete na zunanji strani.

  @Stric Marč: Jasno.

  @seamus: So zavese ja, in za vedno bodo ostale predolge. Razen, če me slučajno kdaj preseneti Lisica, ampak verjetno sploh ne bi opazil.

 7. bubašvabe - 30.06.2012 ob 21:00
  bubašvabe

  Nimaš zunanjih rolet?!? Groza! :o

 8. chef - 30.06.2012 ob 21:24
  chef

  In jih tudi ne smem namontirat!

 9. bubašvabe - 1.07.2012 ob 18:25
  bubašvabe

  Še bolj grozno. To je zato, ker imajo dandanes arhitekturo za čisto umetnost, ki je sama sebi namen in ne nekaj uporabnega. Arhitekturo grejo študirat razne umetniške duše brez kančka smisla za realnost, potem pa pridejo ven take neumnosti.

  Mimogrede, jaz imam drugačen arhitekturni problem. Blok je relativno fajn narejen, sicer iz socialističnih časov, ampak ne v socialističnem stilu temveč po ameriškem kopitu. Problem je, da je tipski in ga je tisti, ki ga je postavljal v prostor, postavil tako, kot mu je iz ne vem katerega razloga takrat najbolj pasalo, brez da bi razmišljal o tem, kako bo to dejansko delovalo. In ga je postavil tako, da mi celo popoldne na balkon nabija sonce, balkon pa deluje kot nekakšen kolektor. Medtem je pa tista stena, kjer bi dejansko morali biti balkoni, popolnoma prazna, niti oken ni tam. Ta moment mi termometer na balkonu kaže 46°C, čeprav naj bi bilo trenutno v senci samo 34. :roll:

 10. Anja - 2.07.2012 ob 08:41

  Pippa je carica :) Te “zavese” me pa bolj zanimajo na zaporniške rjuhe, kot kaj drugega. Ni treba krajšat, rajši nove kupit. ;)

 11. Anja - 2.07.2012 ob 08:41

  Zanimajo= spominjajo :P

 12. chef - 2.07.2012 ob 09:34
  chef

  @bubašvabe: Kot kolektor bistvu deluje moje celo stanovanje – situacijo dejansko rešuje neka zunanja zavesa in notranje zavese, ki so dejansko konstantno zagrnjene, ponavadi tudi pozimi. Pri nas je dodaten problem v (steklenem) hodniku, kjer je temperatura dejansko višja kot zunaj.

  Tako se mi stanovanje čez noč, ko je zunaj mogoče 20 ali 22 stopinj, segreje celo do 28 stopinj – nakar ga pač hladim s klimo.

  Glede arhitektov se pa strinjam. Pa saj niti niso dosti hujši idioti od ljudi z drgimi poklici – je pa res, da njihove napake dejansko učinkujejo na kakovost bivanja.

  @Anja: Vidiš, če bi živela pri meni, bi ti mirno prepustil spremembo – seveda v primeru, da dejansko ne bi imel z menjavo čisto nič dela. Kar pa dvomim. Ponavadi ženska zateži za spremembo, realizator je pa moški.

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.