Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Božič, praznik miru

Komentiraj

Objavil/a chef 25.12.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Travelling Without Moving, miks

Da sem božična darila kupoval zadnji dan, je tipično, noro pa je, da sem jih kupoval v Javnih skladiščih. V soboto. Dopoldne. 23. decembra. Še sreča, da sem prišel ven živ. Zapletel sem se z eno babo, katere otrok je nehote razbil okrasek. Prodajalka je vljudno zahtevala, da mama to plača, kar je bil seveda problem. “Pa kaj ti je, kŁić poŁicijo, tož’ me, ne dam za to 18 evrov.” Tako kot nisem eden tistih, ki se ob prometni nesreči obrnejo stran, tudi težko držim jezik za zobmi. Kar je seveda slabo. Ker je bila pred menoj v vrsti, sem jo moral tako nekaj časa poslušat, da mi je jebala vse po spisku – vmes je jebala vse po spisku tudi mulcu, ki je zbrkjo zakuhal. V eni fazi sem jo moral celo prijet, ker me je nameravala udarit. Preden se je končno speljala, me je še s komolcem sunila v trebuh in, medtem ko sem plačeval, iz varne razdalje klicala Gorana, češ da jo je “en cigan napadel”. Ignoriral sem jo, a je šla tako daleč, da se je nalepila name, češ da me bo spremljala, dokler ne pride ta njen strašni mož, ki da me bo ubil.

Bizarno je, da se je čez celo trgovino drla, da sem se osramotil (ker se nisem soočil z Goranom). Ona se seveda ni osramotila. Zmaga tisti, ki jebe mater.

Nekajkrat sem bil v situaciji, da bi žensko najraje klofnil, tudi tokrat me je imelo in sem blazno ponosen, da sem se zadržal, pravzaprav sem ves čas ohranil mirno kri in niti nisem vpil nanjo. Preprosto ne razumem, kako si upa. OK, imela je srečo, nič ji nisem naredil. Vsi niso taki in ona ni vedela s kom imam opravka. Lahko bi jo z enim udarcem posekal po tleh in potem opravil še z Goranom in … ali bi kaj rešili? Ženske si danes enostavno preveč upajo in sploh ne razmipljajo, da so, jebiga, po konstituciji šibkejše. In da je na svetu kup norcev, ki sem jim odpuli bistveno prej kot meni. Taka itak slej ko prej pade po štengah.

Smrdela je. Po pasulju in cigaretah.

In naj me vrag odnese, če ne tepe svojih otrok. In če Goran ne tepe nje. In če otroci ne tepejo drugih otrok.

Bizgeci.

 • Share/Bookmark
 
37 odgovorov na “Božič, praznik miru”
 1. Milica - 25.12.2011 ob 18:15

  Uboga reva, s cigani se je zapletla. Nič hujšega se ti ne more zgodit, kot to.

 2. Marushin - 25.12.2011 ob 19:31

  Morda pa se lahko zahvališ svoji mirnosti, da nisi od Gorana pokasiral kakšen 9mm projektil med rebra… Še iz Yuge se spomnim pregovora, ki je šel nekako v smislu “svašta p**** rodi, a još gore mora zemlja da nosi…”

 3. Dajana - 25.12.2011 ob 20:16
  Dajana

  Ojoj… :shock: Čestitam, da nisi bil tiho. ;) In čestitam, da si ohranil mirno kri. Zelo dobra Učiteljica je to. Seveda vsi vse tepejo. :cry: Tako so pač navajeni. Žal mi je le otroka. :cry:

 4. Dajana - 25.12.2011 ob 20:17
  Dajana

  Pa zdaj bi me že lahko dal iz moderacije. :roll:

 5. chef - 25.12.2011 ob 20:39
  chef

  @Marushin: Saj to je. V takih momentih mi je žal, malo sem pa tudi srečen, da nisem fajter.

  @Dajana: Plačala pa potem vseeno ni. Sem že hotel jaz izpasti frajer in pljunit tistih 18 evrov namesto nje /bi ji res zaprl gobec), ampak mi je vseeno škoda denarja za take čefurje.

 6. Dajana - 25.12.2011 ob 20:50
  Dajana

  Chef… Ne govori nobenemu človeku čefur, prosim. :cry: Tudi jaz ne bi plačala (samo, če bi imela denarja kot toče). Če bi bila jaz na njenem mestu, bi takoj zahtevala šefa in bi ga prosila, če lahko to napiše kot “škodo”.

  Ko sem delala v lokalu (na Dunaju), se je včasih zgodilo, da je padla kakšna steklenica in se razbila in smo to enostavno zapisali kot “škodo”. Jaz v bistvu nisem v nobenih trgovinah videla, da bi moral kdo kaj tako majhnega plačati.

  Tudi jaz sem že prevrnila jogurt ali kaj podobnega…

 7. darja - 25.12.2011 ob 20:55

  Uf, zadnji dan v šoping…muka. Ga ni darila, ni hrane, ni nič, da bi se ‘zadnje’ dneve gužvala po ’skladiščih’. Rajši ne dam nič (in presenetim po Novem letu), rajši jem polento! In rito si obrišem s cajtengom!

  Meni je pa zadnjič v trgovini padel liter mleka po tleh. Pakunga je počila in mleko je špricnilo. Kakšen deci. Priznam, da sem prvi hip pomislila – ‘gremo dalje, kuker da nisem jaz nič kriva.’ Ker res nisem namerno – so bili ti mleki tako nabutani na polici… No, poiskala sem prodajalko, da je počistila. Pa rekla sem, da bom kupila to mleko – naj ga da v vrečko. ‘Je že uredu’, je rekla. Nič nisem bila dolžna za svojo štoravost.

  Drugače pa Matej, jaz isto trpim v trgovinah. Imam v nulo preštudirano, kako se zavarovat pred debilnimi kupci. Voziček obvezno vozim za sabo. Sploh pred blagajno. Kupcu pred mano pustim, da diha (vsaj 1 m placa). Za seboj imam svoj voziček – ki mi ga ponavadi vztrajno porivajo v rit – jaz pa nazaj! Samo da mi ne dihajo za ovratnik!

  Mislim, da bi midva razturila pol štacune, če bi šla skupaj v šoping. Uf, s kakšno ceneno buteljko onesposobiva še varnostnika! Bi jih hitro naučila kulture, he he.

  Srečno, zdravo, uspešno, nagajivo in NERGAŠKO novo leto ti želim! Pippi pa eno najdaljšo govejo kost in veliko potepanj. CMOK CMOK CMOK

 8. Simona Rebolj - 25.12.2011 ob 20:59
  Simona Rebolj

  Najboljši zapis pod Božičnim naslovom letos verjetno. Toliko o miru.

  Meni je bilo še posebej hecno ob branju, ker mi je podobno štorijo histeričnega izpada neke babe po telefonu danes izjamrala bližnja oseba. Fasala je vreščeč “pa kva b’ rada” s surovimi na fajt pripravljenim pogledom, ker je hotela samo mimo in rekla “samo malo, prosim. Babura je namreč z ritjo zasedla ves prostor med poličkami in se izobraževala z vsebinami nalepk na nekih stekleničkah. Grozljivo. Praznična histerija seveda na fustrirane primitivce še ekstra pomirjujoče vpliva. Nekateri se s takimi napadi še postavljajo pred otroki. Tudi to sem že videla od blizu, primitivca prfuknjenega, ki se je drl in grozil s klofuto prijazni gospe, ki je izrazila neko pripombo v zvezi s podivjanimi otroki. In pazi štos, mama se je ob tem še hvalila, da saj je ona vzgojiteljica v vrtcu. Za posrat in celo logično na žalost.

  Težko izrazim prezir do primitivcev. In na žalost je ponavadi tako, da so imuni na dobre zglede. Reagirajo samo, če začutijo silo nad sabo. Samo takrat se malo streznijo, da bi se sploh lahko vzpostavila komunikacija na človeškem nivoju. Žal.

 9. blitz - 25.12.2011 ob 23:16
  blitz

  Se mi samo zdi, ali je tisti prečrtani L res sovražni govor?

 10. D.P. - 25.12.2011 ob 23:38

  Chef,a od sedaj naprej si spisku nevarnih ljudi, ki jih ima Goran :) ( who the fuc** is Goran )? Včasih je dobro biti čim dlje od mest.

  @Dajana: Primerjati Dunaj in Ljubljano….

  Aja, pa danes je Božič…

 11. seamus - 25.12.2011 ob 23:41

  Pa sj oni še nimajo božiča …

 12. chef - 26.12.2011 ob 00:03
  chef

  @darja: Lepa beseda lepo mesto najde. Ampak ta baba je začela takoj težit, končalo se ja pa tako, kot se je. Srečno tudi tebi!

  @Simona: Jaz imam občutek, da ženske emancipacijo razumejo nekoliko narobe v smislu, da bi rade bile čim bolj podobne moškim, pa od njih poberejo samo slabe lastnosti: divjanje za volanom in verbalno – v mojem primeru pa celo fizično nasilje. Imaš prav, ob primitivizmu te vrste pomaga samo nasilje, zato mi je pa včasih žal, da nisem fajter. Dejansko bi pri tej babi nekaj zalegel samo dobro merjen šamar okoli ušes, ampak tega se menda ne dela. Kaj hočemo. Moti me, da je teh ljudi čedalje več, nam pa ostane samo še strpnost.

  @blitz: Skoraj gotovo. Bizarno je, da bo na koncu Pirc Musarjeva preganjala mene, baba, ki me je s komolcem sunila v pleksus – vedela je kaj dela in kam cilja! – pa je pač stigmatizirana žrtev.

  @D.P.: Najbolj smešno je, da je Goran babnici očitno najprej rekel, da nima časa – kot sem slišal iz telefonskega pogovora. Zato si je pač izmislila, da jo je cigo napadel in takrat se mu je verjetno kar stemnilo pred očmi, hehe. Ni mi preostalo drugega, kot da se poberem. No, potem se je čez celo trgovino drla, da me je osramotila. Pička je tako zabita, da ne razume, da je primitivka.

  @seamus: Saj še sami ne vejo kaj so.

 13. Matic - 26.12.2011 ob 00:53

  Tvoji blogi so sumljivo vedno bolj podobni Gartnerjevim…

 14. chef - 26.12.2011 ob 01:48
  chef

  Hm, potem že raje vidim, da me zmerjajo s ciganom.

 15. Robson - 26.12.2011 ob 07:45

  Hm,sobota je bila 24….

 16. blitz - 26.12.2011 ob 09:58
  blitz

  Bodi vesel, da te je s komolcem in ne s kolenom :lol:

 17. Simona Rebolj - 26.12.2011 ob 14:36
  Simona Rebolj

  @chef:

  Ih, ta profil požvinjenega značaja pri ženski z emancipacijo nima nobene zveze, prej obratno. Veliko več takih prizorov boš našel ravno v okoliščinah, kjer vlada patriarhat. Oziroma tudi v tem primeru se strinjam s tvojo oceno, da je ta “gospa” nadvladovana od moža, potem se pa pumpa nad otroci, ki jih obvlada in nad drugimi po potrebi. Ta prizor, ko kliče moža na pomoč, je sploh tipičen ravno za patriarhalne odnose. Muško tretira ženičko za svojo last, zato je edini obliž na njeno psiho, da kdaj zacvili možu, kako ogrožena je, in takrat se muško pride izkazat, ker je zanj to tako, kot da se je nekdo pač vtaknil v njegovo lastnino in čist’ ven pade.

  Takih prizorov si pri na kmetih še v časih naših staršev videl na tone, pri čemer so bile razdražene gospodinje lahko tako agresivne, vulgarne, neomikane in hudobne do sosedov, da je joj. Da fock otrokom sploh ni za omenjat. Kdaj je kakšno ostro fasala tudi od moža, ampak ko jo je sosed poslal v tri p. m. je pa taisti mož pač pridurhal s sekiro, češ, to boš mojo ženo jebal.

  Ta fama o ženstvenih ženskah, ko še ni bilo feminizma, ki so se bojda znale tako uglajeno obnašat in padle v nezavest ob vsakem najmanjšem pritisku, da so jih morali moški “reševat” in “ujčkat”, se je delno izkazoval samo v aristokratskem okolju, kjer je vladal za vse, moške in ženske, nek visok bonton in tudi izobraževanje. V svetu dam in gospodov. In tako je še danes! Le da so se po statusu zaradi demokracije in dostopnosti večje možnosti odločanja, kakšen človek boš postal, stereotipi obnašanja malo pomešali. Tako najdeš primitivce v vseh slojih in prav tako uglajene, razgledane ljudi, ki se znajo obnašat. Še vedno pa seveda največ sranja v bistvu ravno tam, kjer vladajo konzervativni vzorci mentalitete in izobrazbena ter eksistencialna obubožanost.

  Med pravimi emancipirankami takih primitivk našel ne boš, ampak predvsem pri osebah, ki ob pojmu emancipacija pomislijo, da je mogoče to nekaj v latinščini za na kruh namazat.

 18. Simona Rebolj - 26.12.2011 ob 14:49
  Simona Rebolj

  popravka: ” … potem se pa pumpa nad otroci, ki jih NE obvlada”

  “Takih prizorov si na kmetih še v časih naših starih staršev videl na tone.”

 19. milena M. - 26.12.2011 ob 15:06

  :-) :-) Vseeno bi dodala, da na kmetih zlepa toliko ne psujemo mater in pošiljamo v p. m in še kam dlej kot to slišim v Lj. :-) PS nekaj časa te nisem brala, sedaj te spet.

 20. kalbo - 26.12.2011 ob 15:55

  @chef: Vem, da je zelo težko držat jezik za zobmi v takšnih primerih, sam nikol ne veš na kako budalo naletiš, zato je bolje, da si lepo tiho in si misliš svoje. Znanec je samo zavpil za mulcem na rolki, ki mu je skočil čez cesti in fasal nož med rebra. Ti si tokrat pokasiral samo komolec v pleksus.

 21. Spela - 26.12.2011 ob 16:19

  Do zdaj sem včasih pogledala tvoj blog, ker včasih kaj hecnega napišeš, ko pa kaj neumnega napišeš, pa sem pač rekla, bog pomagaj vsi mamo svoje momente in zaprla. Sam tole je pa prek vsake meje … wtf!? Zgubil si vso kredibilnost pri meni, ne berem več.

 22. en odveč - 26.12.2011 ob 16:46

  Zakaj je tak zapis in komentarji opravičen, Majerjevi trenirkarji ali psovanje čez SDS in njihove volilvce pa ne?

  Mislim, tukaj se veselo piše o bizgecih, primitivcih, čefurjih, posplošuje, kako se vsi pretepajo med sabo, za nameček se pa še namigne, da so pravoslavne vere. Jasno, kadijo in smrdijo po pasulju, ker se jim dveh hodov ne da kuhati. Točno, posplošitev, da so občudovalci Majerjevega zapisa nestrpneži in primitivci, je pa nestrpnost in znak levičarskega twitter salonarstva?!

  Se mi zdi, da je ravno tako grozno kot biti primitivec biti alfa bitje.

 23. Simona Rebolj - 26.12.2011 ob 17:14
  Simona Rebolj

  @en odveč:

  Saj z “Majerjevim” zapisom oziroma izrazom mnenja ne bi bilo nič narobe, če ne bi bil bedast in jalovo argumentiran. In če se kot tak seveda ne bi znašel na strani druge največje parlamentarne stranke in ne le na blogu, ki ga avtor piše v svojem imenu in je sam svoj odgovoren urednik.

  Če se tak zapis z obtožbo, da je nasprotni kandidat podkupoval določeno ciljno skupino volivcev, pojavi na strankarski spletni strani brez enega najmanjšega dokaza ali prepričljivega argumenta, ni bilo niti nikogar, ki bi bil pripravljen takšna opažanja izpovedat organom pregona na primer, gre pač za mali hujskaški škandal. Glede na okoliščine pa je objava zapisa problematična tudi z vidika stigmatizacije določene skupine ljudi, saj bi, če ne drugega, morali sicer popljuvat tudi kakšne druge polpismene predpasnikarje, kar se je premnogokrat očitalo njim v smislu novačenja volivne baze, ki politično ni izobražena. V bistvu je vse skupaj izpadlo kot napad slovenskih ruralskih predpasnikarjev na južnjaške trenirkarje iz blokovskih naselij … hehe …

  In način odziva v imenu hajke proti sovražnem govoru z druge strani je bil seveda burkaški in butalski enako, z vrhuncem “intelektualnega” nastopa Nataše Pirc Musar, ki je izrazila globoko željo, da bi ji organi pregona in sodišča diktirali, kaj in kako je sprejemljivo govorit in kaj ne. Tito pomagaj! Grozljivo! Ampak tako se dogaja v deželi bralno polpismenih, samo moda, frizure in kvazi intelektualne reference se razlikujejo.

  Kaj pa pomeni alfa bitje? Kakšno bitje je to? Ker sliši se super.

 24. chef - 26.12.2011 ob 17:29
  chef

  @Simona: Ja, verjetno imaš pravč. In stari si seveda misli: “svojo ženo lahko tepem samo jaz.”

  @kalbo: Poglej, obstajajo ljudje, ki jim je malo mar, kaj se okoli njih dogaja. Med drugim tudi ne pomagajo ponesrečencu, ne pobirajo papirčkov iz tal in se obrnejo stran, če turist potrebuje pomoč pri orientaciji. Smo pa tudi drugačni ljudje in, ja, pogosto zaradi tega najebemo. Pa mi vseeno ni žal, da sem tak.

  @Spela: Vso pravico imaš, da se nikoli več ne vrneš. Menda ne misliš, da pišem zaradi tebe?

  @en odveč: Kje v moje tekstu sem vsaj enkrat z besedo eksplicitno navede, za koga gre. Če baba smrdi po pasulju, ima veliko kumaro, je njnemu možu ime Goran in govori Ł, to še ne pomeni, da karkoli posplošujem. Ne bodi tako prekleto omejen.

  Sicver pa tudi Majerjev zapis ni zame sporen zaradi ničesar drugega kot zato, ker je pisec pač omejen bolj kot vsi trenirkarji skupaj.

 25. chef - 26.12.2011 ob 17:32
  chef

  Če mi nekdo reče, da sem alfa bitje ali alfa samec, pa to itak razumem kot vrhunski kompliment. Se pa zavedam, da je s sposobnejšimi od samih sebe težko živet, ja. Jaz teh problem k sreči nimam. Kvečjemu obratne. Kar je včasih še huje.

  Ja, naduvan sem. Ob takih komentarjih sploh ni čudno.

 26. David - 26.12.2011 ob 18:06

  Najboljši pretep je tisti, kateremu se izogneš, pravi stara modrost. Je pa zoprno takole v cilju tega oditi iz trgovine, ko za tabo vpije histerična baba. Džizes.

 27. sadie007 - 26.12.2011 ob 18:17

  dragi šefe, neki nate hudo dobro vpliva, zadnje čase res fantastične zapise … tud prej so bili, ja, samo čedalje boljši si :)

  želim ti lepe praznike :)

  rispekt in koš poljubčkov,

  tvoja groupie

  Sadie

 28. David - 26.12.2011 ob 18:20

  Sicer pa, kar se žensk in pretepanja tiče se spomnim, kako je moja boljša polovica s svojo prijateljico stala na ulici, nakar se pojavi bivši tip te prijateljice in jo začne maltretirati nekaj zaradi njunega otroka. Pač družinski prepir. In potem se vmeša moja žena, češ, da se na ulici ne morejo prepirati, nakar jo tip focne po obrazu. Izplen tega početja je bil takšen, da je tip kasneje hitel na policijsko prijavljat poškodbe, ker ga je moja partnerka prav močno nalomila z dežnikom. Toliko ji je dvignil adrenalin s to potezo, da se je ni mogel ubraniti oz. adekvatno dokončati pretep (mogoče se nisem najbolje izrazil, ampak OK). Še danes mi ni jasno, kakšen si to dec, da sredi ulice focneš žensko, jih dobiš po grbi, potem pa tečeš na policijsko postajo prijavit poškodbe, da se ti še policaji režijo. Mislim….

 29. Milica - 26.12.2011 ob 18:47

  David, kakršen težak si, tvojo partnerko kar razumem, da mora biti spretna z dežnikom.

 30. chef - 26.12.2011 ob 19:00
  chef

  @David: Mene ni motilo, ker se ji je cela trgovina na skrivaj režala.

  Mi je pa všeč tvoja babnica, čeprav dvomim, da bi si jo želel imet doma :lol: Mi je pa približno jasno, kaj pomeni popoln odklop – v takem afektu lahko tudi 50-kilogramski človek naredi svašta, sploh če igra na karto presenečenja. Pač, udarit moraš prvi, potem pa seveda bežat.

  @sadie007: Hval, hvala. Vidiš, @Spela pa ne misli tako in pravi, da bo kar nehala brat. Katera od vaju mi je bolj simpatična, mi verjetno ni treba razlagat, a?

  Lepe praznike tudi vam! Verjetno ste ena redkih normalnih družin te čase :lol:

 31. David - 26.12.2011 ob 20:13

  @Milica, jaz sploh nisem hud težak, prvi vtis včasih vara, verjemi. Težak sem samo do tistih, ki si to prekleto zaslužijo.

  @Chef, moja je zelo skulirana, se sploh ne pretepa, še jaz imam mir, nič ne hodim okoli v modricah :D

  btw, sploh ni zbežala, črto je potegnil tip. Sicer si kljub izčrpnemu poročilu obeh punc še danes ne znam predstavljat, kako se je to zgodilo. Verjetno ga je v plohi batin srečala pamet in je raje odnehal, hehe.

 32. David - 26.12.2011 ob 20:14

  …čeprav ne vem, kje je potem spet to pamet izgubil, da je šel na policijo, da so se mu še tam režali.

 33. Anonimnež - 27.12.2011 ob 12:34

  @chef: Napizdit primitivno babnico namesto prodajalke je eno, pomagat ponesrečencu, porinit avto iz križišča ko vsi ostali visijo na troblji, ujet malčka, ki dirja proti prometni cesti (čeprav me je enkrat en oče napizdil, da bi ga že sam uje), stari mami pomagat čez cesto, pa drugo.

  Tud jest sem bil tak, sam sem se umiril, odkar mam otroke.

 34. kalbo - 27.12.2011 ob 12:35

  Zgornji post je moj.

 35. tihi - 28.12.2011 ob 06:19

  Moj primer bližnjega srečanja. Peljem po parkirišču za avtom, ki se ustavi da sopotnica izstopi, tudi jaz se ustavim cca. 1m za njim in počakam. Potem pa voznica kar naenkrat rikverc in narahlo trči vame pa čeprav sem ji pošteno trobil ko sem videl kaj počne. Ko oba izstopiva pa me začne res primitivno napizdevat. Ko sem ji skušal dopovedat da je napaka njena se ji je še bolj odpulilo in nobenega smisla nisem videl več v takšni debati in ker se tudi avtu ni nič poznalo sem se rajši vsedel vanj in počasi odpeljal v lepši dan, medtem ko je ona še kar naprej pizdila in mimoidočim dokazovala svoj prav. Reakcija primitivcev je očitno vedno enaka, ko jim zmanjka argumentov se začnejo dret in grozit ne glede na to ali nosijo trenirke, jerharce ali pa gvante.

 36. Switch - 28.12.2011 ob 16:39

  Ko sem se jaz nazadnje z eno zapel, mi je zagrozila z naslednjo frazo: “Ej, boŁi me kurac, če si star 22 Łet, jest ti bom vseen junfr razbiŁa.” Pustimo sovražni govor ipd. Mene samo zanima, kaj zaboga pomeni junfr razbit :)

 37. Alex van der Volk - 28.12.2011 ob 17:32
  Alex van der Volk

  S tvojega vidika gledano nič, ker t je domač izraz za deviško kožico, hehe :)

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.