Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Čudodelna žavba

Komentiraj

Objavil/a chef 23.12.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, miks

Nimam pojma, kaj točno to je, ampak ognjičeva krema je čudodelna!

Stvar je taka: jaz ne uporabljam krem, tudi če so za moške. Mene so k sreči vzgojili tako, da sem še stara šola in jaz brisanja mej med moškimi in ženskami nimam za nekaj pozitivnega, kot je pred časom trdila neka uporabnica Twitterja. To tezo so sicer zavračale vse moje ženske, je pa res, da so vse tudi obupale nad menoj, Med drugim zavračam kreme in takšne ali drugačne losjone, balzame in mleka. Mazanje s kremami me odbija, ne zato, ker se ne bi počutil kot pravi moški, ampak ker so mastne. Od moje mame naprej me vse ženske prepričujejo, da niso mastne in da se takoj vpijejo v kožo, ampak to je navaden nateg. Pri ženskah me najbolj odbija vonj po kremi, sploh, če smrdi po kokosu, bananah ali kakem drugem tropskem sadežu. Prepričan sem, da nas je kozmetična industrija oropala vzdržljivosti. Bolj ko se mažemo, bolj smo neodporni na neprilike, ki so jih pred stoletjem naši pradedje prenašali brez vazelina in krem za sončenje.

Seveda imam kar naprej suho kožo. To me načeloma sploh ne moti. Ampak zadnjič je bilo vseeno malo prehudo. Na Peci sem samo za nekaj minut snel rokavice in koža je bila videti približno tako:

To razdejanje sem v samo dveh dneh pozdravil z ognjičevo kremo, ki sem jo kupil na Kozjanski domačiji (toplo priporočam!). Res je sicer, da je mastna kot sto hudičev, ampak domači lekarni zaupam dosti bolj kot kozmetični industriji.

 • Share/Bookmark
 
20 odgovorov na “Čudodelna žavba”
 1. smoger - 23.12.2011 ob 18:47

  ‘Mazanje s kremami me odbija, ne zato, ker se ne bi počutil kot pravi moški, ampak ker so mastne. ‘ Še eden…vendar sem že 2x popustil: 1. za roke…ja hitro mi postanejo suhe uporabljam : Avene Cold Crem. Uporabljam pa jo predvsem zato ker jo nanesem zelo malo in dobro deluje in se TAKOJ vpije. Nisem videl še take kreme. Zelo priporočam. Takole zgleda: http://pha24.com/images/coldcreamhand.jpg Dobiš za enih 10 evrov v vsaki lekarni.

  Na prigovarjajne nekih osebkov sem vzel še Nivea Q10 energijsko kremo…namažem zvečer na obraz…zjutraj je koža kot od dojenčka. Spet priporočam. :mrgreen: ‘Pri ženskah me najbolj odbija vonj po kremi, sploh, če smrdi po kokosu, bananah ali kakem drugem tropskem sadežu. ‘ :lol:

 2. smoger - 23.12.2011 ob 18:47

  Še enkrat dodajm sajt od kreme za roke: http://www.aveneusa.com/clinical-cold-cream/

 3. smoger - 23.12.2011 ob 18:48

  Eh sm falil…dej briši moj drugi komentar…tu je prava fotka od kreme: http://pha24.com/images/coldcreamhand.jpg

  Sry za spam.

 4. blitz - 23.12.2011 ob 20:07
  blitz

  Hehe, jaz sem tudi tak. Zavračam vse maže, tudi kremo za sončenje. Dan ali dva, potem me osmodi in po neprespani noči se potem vseeno mažem.

 5. M. - 23.12.2011 ob 21:29

  Ognjičeva krema je super tudi za pasje tačke v hribih – poleti na skalah in pozimi na snegu.

 6. Primož - 24.12.2011 ob 00:58

  blitz uživaj v kožnem raku.

  Če ni v bližini vsaj faktor 30 kreme ne dam majce dol. Pika. Raje izpadem čudak, kot pa da mi ožge svetlo polt, ki je na to seveda še neprimerno bolj dovzetna.

 7. nevenka - 24.12.2011 ob 06:21
  nevenka

  Tudi jaz se ne mažem, ker potem vedno fašem fotoalergijo in jasno vse te kemikalije na telesu tudi niso zdrave in koža je organ, ki diha in skozi njo prodirajo snovi v telo. Sem pa zato zelo po malem na soncu. Imam sicer strašno rada sončno vreme, ampak če se le da v senčki. V mladih letih smo se pa kar preveč pražili, takrat še ni bilo toliko znanega o škodljivosti sonca, se pa čudim danes vsakomur, ki rine v solarij. Od vseh teh valov je “zdrava” le infra rdeča svetloba in se jo zato uporablja v medicini in kozmetiki in npr. v savni. UV pa le še izjemoma, včasih so jo priporočali pri zdravljenju aken, tudi luskavice (skupaj z morjem) sedaj pa ne več tako zelo.

  Ognjičeva krema je pravi zaklad za obnavljanje kože, tudi šentjanževo olje je preverjeno koristno za marsikaj.

  Jaz pa obožujem vonj po kokosu. Sploh sem tip, ki uživa v vonjih, tudi parfumih. So pa aromatične zadeve malce karcinogene, posebno kakšne, ki so popolnoma sintetičnega izvora.

  Za roke uporabljam L’ocitanovo kremo in sem čisto zadovoljna. Si pa po vsakem mazanju s papirnim robčkom obrišem dlani, ker me moti mastno voščen občutek.

 8. nevenka - 24.12.2011 ob 06:25
  nevenka

  Drugače se mi pa zdi, da je krema za obraz čisto primerna nega tudi za moške, še posebno, če imajo res izsušeno kožo. Tudi za obraz mislim, ne samo za roke. Izsušena koža namreč ni zdrava koža. Koža je naš imunski zid. Treba je skrbeti zanjo.

 9. bubašvabe - 24.12.2011 ob 12:16
  bubašvabe

  Zakaj hudiča bi hotel dec met obraz kot dojenček?

  Jaz se mažem samo s kremo za sončenje, par dni faktor 20 ali tam nekje, potem par dni faktor 10 ali 15, potem pa itak ni treba več…

 10. DusanK - 24.12.2011 ob 17:05

  LEK, medicinska krema 48

 11. Simona Rebolj - 24.12.2011 ob 17:53
  Simona Rebolj

  “Pri ženskah me najbolj odbija vonj po kremi, sploh, če smrdi po kokosu, bananah ali kakem drugem tropskem sadežu.”

  Mene tudi. Ni hujšega od vonjev po sadju nasploh oziroma ti vonji spominjajo bolj na nekoga, ki se je prenažrl cenenega želeja, ki še vedno puhti iz njega. Če že, prisegam na cvetlične vonje, zaradi česar pa sem ugotovila, da me v toplih dnevih intenzivneje napadajo ose in še kakšen drug izjemen leteč čudež prijazne narave. Grozljivo.

  “Prepričan sem, da nas je kozmetična industrija oropala vzdržljivosti. Bolj ko se mažemo, bolj smo neodporni na neprilike, ki so jih pred stoletjem naši pradedje prenašali brez vazelina in krem za sončenje.”

  Sigurno drži. Ampak drži tudi, da naš način življenja in vplivi iz okolja niti približno niso več takšni, kot so bili pred stoletjem z grabljami na polju. Zato potrebe so drugačne. Problem je v zmerni uporabi česar koli že in v pravem artiklu zase, pri čemer si hitro itak žrtev natega in pokonzumiraš več strupa kot pozitivne učinkovine ali pa dobiš pravo stvar, a je notri zmešano še polno dreka, ki ga ne potrebuješ ali ti celo škodi.

  Ognjič je itak zakon, to je že dolgo znano. Smešno je samo to, da se “alergičen” na občutek mastnosti, zdaj pač mažeš z eno izmed najbolj amstnih žavb na svetu … hehe … Sicer na trgu obstajajo kreme, ki posebej obljubljajo, da ne puščajo mastnega filma na koži in kar drži. Gre pa sigurno za večjo kemijo od naravnejših ekstra mastnih izdelkov. Čeprav včasih ne veš, kaj je bolj nevarno: kemija ali takoimenovano naravno. Osebno imam tudi z naravnim zelo neprijetne izkušnje.

 12. chef - 25.12.2011 ob 01:01
  chef

  @smoger: Še enkrat: ne, jaz se ne mažem s kremami, zato ne potrebujem nasvetov.

  @blitz: Tako, ti si taprav dec! In še žena te verjetno nadira vsakič, ko jamraš zaradi opečene kože. Jaz sem šel zadnjič recimo smpet nad 2000 m visoko, spet seveda brez kreme.

  @M: A to namažeš preventivno? Hvala.

  @simona: Od sadnih vonjev samo agrumi.

 13. Simona Rebolj - 25.12.2011 ob 17:55
  Simona Rebolj

  No, po citrus mi tudi ne sede vohat, razen pri sredstvu za pomivanje posode.

 14. Milica - 25.12.2011 ob 18:08

  Brez kreme?

  To ste pravi dedci! (pustimo na stran dejstvo, da boste imeli že pri 40 starikavo kožo)

  Simona, čisto vsepovsod se pa z ognjičem ne smeš mazat! Za sluznico ni najboljši!

 15. Anica - 25.12.2011 ob 19:22

  Ognjič je res zakon, moj nemški ovčar je ognjičeve kreme pozimi na veliko deležen. Na vsakodnevnem sprehodu se žal ne moreva izogniti dolgemu, na veliko posoljenem pločniku. Enkrat so mu blazinice od soli tako popokale (kljub temu, da sem mu tačke po sprehodu vedno umila v snegu), da ni hodil oz. je šepal štiri dni. :( Z ognjičevo kremo se je vse lepo in hitro zacelilo. Zdj mu tačke vedno rahlo umijem in preventivno čisto malo in na tanko namažem, da ja ne bi bil prikrajšan za zimske radosti :)

 16. milena M. - 26.12.2011 ob 15:02

  to kremo in še nekatere drugo že vrsto let delam sama. pa še marsikaj drugega, od smrekovega sirupa do drenovega…..itd. itd. vem, da pomaga.

 17. Zmago1 - 26.12.2011 ob 15:59

  To razdejanje rok kot ga imenuješ je posledica izsušenosti in razpokanosti od mraza,……to ti pozdravi vsaka bolj mastna krema, recimo noč eso vse bolj mastne ali pa tiste najcenejše iz Lidla ali DM so tudi pretirano mastne a zato učinkovite za zelo suho ali razpokano kažo,…..

 18. Zmago1 - 26.12.2011 ob 16:00

  Torej nočne kreme ali pa tiste z glicerinom pozdravijo vse,…niso pa primerne za podnevi ali če delaš z računalnikom ker so pretirano mastne …

 19. Maja - 27.12.2011 ob 10:29

  Če mate suho kožo je najbrž vzrok kje drugje, ne v ne-uporabi kreme. Premal vode, zdrave hrane, mogoče suh zrak zaradi kurjave? Tudi jaz ne maram moških, ki smrdijo po raznih nagravžnih duš gelih, parfumih in recimo kremah. Rada imam naravni vonj človeka :) Sama se umivam s čim bolj “naravnim” navadnim trdim milom in imam kožo kot rožica. Mogoče mam pa srečo…

 20. chef - 27.12.2011 ob 19:50
  chef

  Problem je seveda v suhem mrzlem zraku.

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.