Nergač

Več je oslov kot pastirjev

#volitve2011

Komentiraj

Objavil/a chef 28.11.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Aktualno, Natezalnica, miks

Volilno kampanjo spremljam kolikor malo je mogoče. Bojim se, da je še bolj odvratna od preteklih, čeprav menda tokrat strankarski prvaki ne težijo s povojno tematiko. Predvolilno kampanjo ignoriram ne zato, ker nimam televizorja. Televizorja nimam zato, da slučajno ne bi izgubljal časa s predvolilnimi soočenji! Kdor misli, da si bo pravo mnenje ustvaril na podlagi televizijskih debat vprašljivega intelektualnega dosega, je še bolj naiven od tistih, ki verjamejo, da bo po četrtem decembru vse drugače. Dnevno časopisje sem, razen naslovov, tudi nehal spremljat in ob športnih prebiram samo še rubrike, ki so sicer – dokazano na svetovni ravni – najmanj brane: kulturo in turizem. Jumbo plakatov itak ne opazujem. Jaz ne opazim niti Skinyjevih estetskih, kaj šele grde face tistih, ki ne vejo, da se kravate ne nosi na srajco s kratkimi rokavi (Janković).

Slišim, da se na televizijskih soočenjih dogaja vse sorte in da še najbolj spominjajo na resničnostne šove, samo da so udeleženci predvolilnih šovov nekoliko bolj živahni in rahlo manj prepiti. Za hec sem si pogledal prvih pet minut zadnjega soočenja na RTV. Da oddaja traja 85 minut, se mi zdi noro. Kdor to vzdrži, je zame večji car kot tisti, ki v celoti vzdržijo oddajo Maria Galuniča. Kolikor poznam takšne šove, je razglabljanje o političnih programih oziroma konstruktivna debata šele v zadnjem planu. Ljudje (volilci!) itak nimajo pojma. Zato me prvo vprašanje Rosvite Pesek ni niti najmanj presenetilo: “Katera je bila vaša največja napaka in kako ste jo popravili?” What the fuck? Pa kaj, a me ima za norca? Da bom gledal paberkovanje teh lumpov, ki se trudijo z užaljenimi (Ehjavec), šaljivimi (Gantar) in debilnimi (Vinko Gorenjak) odgovori? Pri simpatično zmedeni Maši Kociper sem obupal, se mi je pa v spomin vtisnila kot lepa ženska, ki ne kaže svojih let. Lahko mi rečete, da sem babjek, ampak njena načela in mnenja me niti približno ne zanimajo. Ne zanimajo me niti načela in mnenja drugih udeležencev. Ker jim ne verjamem.

Potem imamo še predvolilna soočenja na POP TV. Njihovih histeričnih novinark in novinarjev s steklenimi očmi organsko ne prenašam, sem si pa poiskal nek posnetek, v katerem novinarka s steklenimi očmi Jankovića kar neposredno zajebava z vprašanjem kateri državi bodo njegovi sinovi plačevali davke, če bo on premier. OK, Janković je baraba, s tem se strinjam. Ampak to je sesuvanje na podlagi nepreverjenih dejstev o članih njegove družine z izključnim namenom provociranja. Kje je tu konstruktivnost? Jebite se. Vso to zajebavanje služi izključno temu, da prepričani nasprotniki tega in ónega kandidata pred televizorji vzklikajo: “Barabe pokvarjene!”, “Dobro ga je vprašala!”, “Ha!”. Glede na to, da gre država cu grund, mi je malo mar, kje svoj denar skrivajo mali Jankovići, bolj me skrbi, da je stari Janković očitno pristaš dogovorne ekonomije in avtokratskega vodenja demokratične države – pa očitno nikomur ne pride na misel, da bi ga povprašal o tem.

Slišim, da so uporabniki Twitterja blazno navdušeni nad možnostjo, da v oddaji predvajajo njihove tvite. To je šele debilno! Twitterja se jaz izogibam med #misijaevrovizija, #ema, #misssveta in podobnim šitom, po novem pa tudi med predvolilnimi soočenji. Razlika med povprečnimi gledalci televizije in tistimi, ki obenem še tvitajo, je samo v tem, da se imajo tviteraši za blazno pametne, no, za pametnejše od celega sveta. Zdaj, ko lahko udrihajo še po Janši, in to kar v eter, se počutijo še bolj pomembni kot opinion makerji v 140-ih znakih. In potem se čudijo, da ima povprečen Slovenec tviteraše za prepotentne čudake.

Isti ljudje, ki tvitajo o #misijaevrovizija, tvitajo tudi o #volitve2011 – in najhuje pri tem je, da na identičen način. Je pa res, da je polovica nastopajočih na Misiji evroviziji verjetno tudi na kandidatnih listah. To je ta problem. Volitve se je zreduciralo na šov, v katerem najbolj aktivno sodelujejo tisti, ki jim gre to najbolj na živce in se imajo za najbolj pametne. Še en paradoks slovenske wannabe intelektualne Twitter elite.

 • Share/Bookmark
 
9 odgovorov na “#volitve2011”
 1. Željko - 28.11.2011 ob 18:40

  Ko bi mi nekdo na čisto enostaven način razložil kaj je to “tviter”, pa “fejsbuk” in še kakšna od modernih idiotskih domislic in čemu to služi?? Mogoče sem čudak, ker tudi kmetije, pa Galuniča, pa še česa ne gledam. Aja pa unga senika tudi ne.Je pa zanimivo, ko pride soseda na obisk in začne nekaj razlagati, mi jo pa gledamo: čuj, o čem ti to?. Ko ji razložimo, da mi pač ne gledamo teh oddaj za poneumljat ljudi, nam ne verjme. Sicer pa chef, imaš popolnoma prav. Meni je najbolj všeč ko nekam daleč odpotujem za nekaj časa in ko pridem nazaj, je vsepovsod isto sranje, kot takrat ko sem odšel.

 2. filmoljub - 28.11.2011 ob 18:51

  Ne vem, kdo na PoopTV mi je bolj senzacionalistično debilen: Petra Kerčmar ali njen debilni mož. Tista njena poor’s-(wo)man-”provokacija” je res predvsem žaljenje inteligence gledalcev.

  Jebeš politiko. Čez dva dni so v Hali Whitesnake. \m/

 3. smoger - 28.11.2011 ob 19:15

  ‘Kdor misli, da si bo pravo mnenje ustvaril na podlagi televizijskih debat vprašljivega intelektualnega dosega, je še bolj naiven od tistih, ki verjamejo, da bo po četrtem decembru vse drugače.’

  Ergo, ne greš volit?

 4. Sakir - 28.11.2011 ob 19:35

  Ofce rabjo šov, da pozabjo na omejenost pašnika in posledično lastno ozkoglednost. Nimaš kej, tako je, če ti kaj ni prav, pober šila in kopita. Ne podim nikogar, ampak pametni se lahko rešjo, zabiti rabjo rešitev. ;)

 5. Stric Marč - 28.11.2011 ob 21:12

  Televizijske hiše že slutijo , kdo bo zmagal na volitvah. In ni dobro, da si nakoplješ jezo Janeza .Baje ima dolgo roko. TV hiše živijo od reklam, tudi od državnih firm.

 6. oldgirl - 29.11.2011 ob 09:41

  Mark Twain: Ko bi volitve karkoli spremenile, bi jih že zdavnaj ukinili :-D

 7. APM - 30.11.2011 ob 05:34

  Chef ima dobro kuglo, ki mu napoveduje in pripoveduje, kaj se dogaja na televiziji in zato TV ne rabi gledati. Kaj čemo, če se “vun siliš” moraš pač lagati prepričljivo in to Chefu uspeva, ker ima butasto publiko.

 8. nevenka - 30.11.2011 ob 05:41
  nevenka

  Butasta publika je tista, ki kolena drajsa in božjo revmo nabira, rešitve pa ji padajo z neba. (po direktivah iz Vatikana, pardon Opus Dei).

 9. lojze - 5.12.2011 ob 19:21

  V Sloveniji Yugo struja za zorana spreobrnila volilni rezultat, tudi izbrisani so poleg

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.