Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Pippa je stara sedem mesecev …

Komentiraj

Objavil/a chef 15.11.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Pippa, miks

… meni pa se ženske, ki naju srečajo, še nikoli niso tako simpatično nasmihale.

V zadnjem mesecu je bilo marsikaj. Dobila je prostor na postelji in uspelo mi je doseči, da je na gor samo takrat, ko sem tudi jaz – in verjetno takrat, ko je ne vidim, ampak to itak delajo vsi. Na postelji spi dvakrat, trikrat tedensko in nekako imam občutek, da je zdaj bolj navezana name. Se je pa zadnjič k meni prikradla sredi noči, kar sem izvedel šele zjutraj, ko me je med pretegovanjem zašamarila.

Med drugim se je v zadnjem mesecu zgodilo tudi, da jo je zbil avto. Bilo je kot v tistih parodijah, ko gre vse narobe, splet večih neverjetnih naključij pač. Kot prvo – tam nikoli ni nobenega avtomobila, zdaj je bil. Drugič, tam jo vedno vseeno pripnem, tokrat je nisem, ker je kakala. Tretjič, prvič v življenju ni ubogala na ukaz “stoj“. In četrtič, naletela je na najbolj slepo, gluho in zahojeno voznico vseh časov, ki ni videla ne psa ne ljudi, ki so kričali in mahali – da je nekaj narobe, je opazila šele, ko sem ji skočil na havbo. OK, saj jo je zbila samo malo, toliko, da se je Pippa zadrsala po tleh.

Odtlej povelje “stoj” jemlje smrtno resno.

Zadnje čase se zdi, da ima PMS. Podobno je kot pri ženskah – brez vsakega razloga je tečna kot pes, utrujena, raztresena, nekaj bi se brezveze stiskala -, samo da dlje traja. Je pa res, da se zgodi samo dvakrat letno.

V zadnjem času rada terorizira manjše pse. Bajsi je zadnjič mirno požrla vso hrano (kadar je sama, noče požret niti svoje porcije) in ji potem celo dopoldne ni dovolila do vode, dokler nisem popenil in bande razgnal na različne konce stanovanja. Zanimivo je tudi ob srečanjih z drugimi manjšimi psi. Pippa se počasi približa, potem pa pred njim skoči kot da bo konec sveta – na da bi hotela kaj hudega naredit, samo tako, da se ve, kdo je šef. Potem bi se normalno igrala naprej, ampak so tisti Flaschenputzerji ponavadi tako prestrašeni, da se takoj speljejo.

Sicer pa brez problemov. Razen tega da, kot vsi bokserji, že kakšna dva meseca kar naprej vleče na povodcu in sem zato pri tej zadevi nad pozitivno motivacijo že zdavnaj obupal, je ekstremno poslušna. Seveda vsakič razmišlja, ali se sploh splača in so včasih problemi že pri poveljih “sedi” ali “prostor”, ampak tako je pač s temi cepci.

Zdaj tehta 23 kilogramov, lahko bi imela kakšnega več, ampak saj pravim – ni ravno ješča, sploh odkar ima PMS.

 • Share/Bookmark
 
31 odgovorov na “Pippa je stara sedem mesecev …”
 1. vambomzepokazu - 15.11.2011 ob 20:58

  oj Chef, pozdrav

  Vprašanje! A ti mogoče veš, zakaj DR. Onyx ni več aktiven na svojem blogu?

  Bajdewej: lepa je tale tvoja Pippa

 2. NatasaP - 15.11.2011 ob 21:56

  Pasja lepotica. Prav vidi se, da se ji dobro godi :)

 3. chef - 16.11.2011 ob 00:22
  chef

  @vambomzepokazu: On ima kar naprej težave z nekim hekerskim idiotom.

  @NatasaP: Če lastnik zadnje čase ne bi bil tako prekleto tečen, bi bilo še bolje. Za oba.

 4. Sakir - 16.11.2011 ob 07:16

  Lepotička, samo zgleda tko otožna na nekaterih slikcah. Ženske pa sej vemo. Če se ti roža ne posuši, si potencialen fotr, kaj šele, če ti pes preživi par mescev. :mrgreen:

 5. donnika - 16.11.2011 ob 09:37

  Pippa vse najboljše za 7 mesecev :) , mi smo lih v nedeljo praznovali eno leto in 25,00 kg :D :D , če bi vsaj do 28kg prilezla :)

  “…kot vsi bokserji, že kakšna dva meseca kar naprej vleče na povodcu in sem zato pri tej zadevi nad pozitivno motivacijo že zdavnaj obupal,…”

  Hehehehe dobrodošel v klubu :D , pri moji nobena stvar ne pomaga več :D …ah vsaj v fitnes ne rabim hodit :P

  Pa bodi srečen, da ima PMS, vsaj glede tega, da se hoče stiskat, moja ne pozna dejanja, ki se mu reče stiskanje :( , ne mara se stiskat :( …sam ravsat :D :D

  Se oglasiva pa gremo na kakšno norenje :) !

 6. smoger - 16.11.2011 ob 12:37

  Bi jo dal na kakšno pasjo razstavo? Al kako se že temu reče…

 7. larchy - 17.11.2011 ob 23:20

  Lepa je! Moja dva kosmatinca tudi nista bla ješča dokeler jim nsem začela kuhat :) Sej kasneje mi je bilo žal da sem jih razvadila :)

 8. nevenka - 18.11.2011 ob 02:49
  nevenka

  Saj sem vedela, da bo počasi, počasi – postala šef. Ker so psi menda podobni lastniku? Nekdo mora delati red.

  Pa saj gotovo nisi mislil, da se ne boste crkljali?

  Ampak nesreča res nikoli ne počiva, sam vidiš. Je treba biti ves čas previden. Tudi, če se ti zdi, da je sedaj bolj poslušna. Štorastih voznikov namreč ne moreš kontrolirati.

 9. heros - 18.11.2011 ob 09:16

  ti si obseden s tem psom

 10. nevenka - 18.11.2011 ob 09:20
  nevenka

  Nič ni obseden – kvečjem srečen je lahko, da ima tako prisrčno družbico, in ko se človek tega zave, mu ni težko priznati. Živalca je zlata vredna.

 11. heros - 18.11.2011 ob 15:10

  živalca je zlata vredna, se strinjam, sam da pa o tej živalci napišeš en kup blogov, pa meji na obsedenost.

 12. nevenka - 18.11.2011 ob 16:02
  nevenka

  Meni se pa zdi dosti boljše, kot če človek ne bi imel pisati o ničemer.

  Te dogodivščine so prikupne in lahkotno branje v primerjavi z raznimi debatami, ki se jih včasih lotimo…ko naletimo na kakšno prav trdobučno zadevo.

 13. marš na drini - 18.11.2011 ob 16:07
  marš na drini

  ” Razen tega da, kot vsi bokserji, že kakšna dva meseca kar naprej vleče na povodcu”

  to nima nobene veze z bokserji, ampak se to dogaja vsem “nevzgojenim” psom. vpiši jo v pasjo šolo, potem ti ne bo samo več vlekla, ampak sploh povodca ne boš rabil, ker bo ubogala na ukaz, ker bokserji niso neumni psi.

  ko sem bil še otrok smo imeli nemškega ovčarja, ki je bil dresiran za tekmovanja. na ukaz poleg je hodila ob tebi pa tudi če si delal osmice al karkoli že in noben hudič jo ni spravil stran. če si se ustavil, se je tudi ona in se istočastno usedla. če si ji ukazal prostor, se je ulegla in je tam ležala tudi če si ti šel naprej in se celo izgubil iz vidnega polja. je nisi premaknil, razen spet na ukaz. priklical si jo pa na ukaz “sem” in reakcija je bila takojšnja, ne glede na to kaj je počela in si rekel samo enkrat, ne dvakrat. in je prišla do tebe, naredila polkrog za tabo in se ti usedla ob desni strani. kot robot na daljinca.

  eden izmed tistih dveh psov, ki sem jih že omenjal, ima tudi osnovno pasjo šolo in tudi ne rabim nobenega povodca, da bi jo usmerjal, ker spet uboga na ukaz. če ji ne dovoliš, se od tebe ne bo oddaljila. je pa zlata prinašalka. ta drugi pa pasje šole nima, vleče pa tako, da če mu ne popustiš, bi se sam sebe zadušil. tako da je to odvisno samo od vzgoje.

 14. chef - 18.11.2011 ob 19:06
  chef

  @smoger: ne ljubi se mi in še trapasto je. Bi hodila, če bi jo paril.

  @nevenka: Ne, ni ona šefica. Namreč, takoj ko povleče na povodcu, faše lekcijo. Problem pri teh psih je, da ne morejo, da ne bi. Vsi lastniki bokserjev se soočajo z enakimi problemi, ki jih je zelo težko odpravit.

  @heros: Ne, nisem obseden, niti pa nisem kmet, ki mu pes pomeni toliko, kot stare gate.

  @marš na drini: Med tem, da pes poskuša vleči na povodcu in tem, da me dejansko vleče, je velika razlika – gre za to, da ona potegne, jaz jo pa potem isto sekundo prepričujem, da ne sme. In tako naprej.

  Naj te opozorim, da je Pippa pasja najstnica, torej upornica, zato od nje ne moreš pričakovati stvari, ki ste jih vi dosegali z odraslim nemškim ovčarjem (ki pred sedmim mesecem gotovo še ni naredil B-BH izpita, razen, če je bil tako kot ti – ultimativno pameten).

  Mimogrede: s Pippo sva že bila v mali šoli. Drugič, spomladi greva na B-BH. Tretjič, moja velika želja je, da narediva tudi IPO-1 (če bom imel čas). To pomeni, da bo Pippa znala vse tisto, kar je znal tudi vaš nemški ovčar in kar sploh ni nič posebnega, saj to zna vsak šolan pes.

  Dejstvo pa je, da tega ne moreš pričakovat od mladega psa – ampak kaj bi to, ti se spet delaš pametnega in ne kapiraš, da je Pippa na ravni dvanajstletnika, ki pač ne razume integralov, kaj šele, da se ne bi upiral svojim staršem. Kot da bi od otroka zahteval, da hodi v službo.

  Super, spet si dokazal, da si bebec. In seveda sem prepričan, da boš spet oponiral. Ampak jaz se te igrice ne grem.

 15. marš na drini - 18.11.2011 ob 20:37
  marš na drini

  @chef,

  ne razumem, kaj si mi pravzaprav hotel povedat. a morda to, da pač tudi vzgojeni psi vlečejo? a si sploh prebral, kaj sem ti napisal? nič drugega kot to, da je pripisovati vlečenje temu, da je pasme bokser, neumnost in da pipa vleče zato, ker ni vzgojena. ker vleče vsak pes, ki ni vzgojen, ne pa zato, ker bi bil bokser. jaz tu vidim samo dejstva in me res zanima na osnovi česa sem jaz sedaj bebec.

  drugo vpašanje je pa seveda to ali bi pri 7 mesecih že lahko bila vzgojena do te mere da ne bi vlekla ali pa ne. o tem pa nisem posebej debatiral, a ne? pa tudi primeri, ki sem jih navajal so šli samo v tej smeri, da pač pokažem razliko med vzojenim psom in nevzgojenim, ne pa da bi ti skušl vcepiti nek kompeks manjvrednosti glede samega sebe in svoje psa. ampak očitno te je tebe to, da sem pač zgolj navedel dejstvo, da pes vleče ko pač ni vzgojen, užalilo do te mere, da si pač reagiral tako kot pač si – zelo primitivno. ker očitno si to razumel kot da napadam tebe in tvojega psa.

  za konec bom samo kopi pejstal s strani neke pasje šole:

  “VZGOJA MLADEGA PSA V ta tečaj vpisujemo mladiče od treh do sedmih mesecev starosti. Program obsega pridobivanje avtoritete, pridobivanje pozornosti, preprečevanje težav, navajanje na druge pse in ljudi, hojo na vrvici brez vlečenja, vadbo osnovnih vaj poslušnosti, od katerih je največji poudarek na »odpoklicu«.

  glede na zgornje je očitno, da to, da bi pes pri 7 mesecih bil lahko vzgojen do te mere, da ne bi vlekel, ni ravno znanstvena fantastika. če bi jo peljal v šolo, ko je bila stara 3 mesece, bi se v 4 mesecih ja to naučila, a ne?

  ampak spet, to sploh ni bistveno. bistveno je to, da si me za bebca označil zato, ker sem zgolj zapisal preprosto dejstvo – da tvoj pes vleče zato, ker pač ni vzojen tako, da ne bi vlekel in ne zato, ker je bokser. a si ti imel v življenju dva psa, oba bokserja, ki sta oba vlekla in sedaj sklepaš, da je to neka lastnost bokserjev? ja sveta preproščina, no! jaz sem v življenju imel opravka z nemškim ovčarjem, novofundlandecm, istrskim goničem, dobermanom, zlatim prinašalecm in king charles cavalierjem. in ne boš verjel, vsi ti psi so vlekli, dokler se jih ni vzgojilo drugače, pa nobeden ni bi bokser. obviously.

  najbolj žalostno je pa to, da ti vse to mora razlagat bebec.

 16. donnika - 18.11.2011 ob 21:52

  @marš: očitno si “pameten” na vseh področjih in se moraš vtikati tudi v stvari o katerih nimaš pojma, čeprav misliš, da si najbolj pameten.

  Prvo ti bom rekla, kupi si bokserja potem naštevaj katere pasme si vse imel in so bile vzgojene. Kot prvo, pri bokserju vlečenje ni pokazatelj nevzgojenosti, ampak njegovega karakterja, ker je to pes, ki je vzrejen za to da misli s svojo glavo in ne le zato da slepo sledi lastniku. Prvo si preberi kakšno literaturo o bokserju kot pasmi potem pametuj.

  Tudi sama imam eno leto staro bokserko, dale sva čez malo šolo in to dvakrat, ker je večina slovenskih vrlih “inštruktorji” takih bebcev pri poznavanju pasem kot si sam in vsi delajo šolanje na način šolanja nemškega ovčarja, kar pri bokserju ni mogoče. In ne zdaj pametovat, da je, ker NI. To ti bodo potrdili vsi dolgoletni vzreditelji in ljubitelji pasme. In prav zaradi tega posplošenega šolanja, so meni psa zafurali in moramo vse od začetka na bokserju prilagojen način. Jaz osebno sem jo probala odvaditi vlečenja na vse standardne šolske metode, ki verjetno pri ovčarju zaležejo takoj in niti ena ni bila uspešna! Kljub vsakodnevnemu treningu!

  In seveda, že vidim kako boš odgovoril, seveda ker lastniki ne znate s psom…na to ti bom odgovorila le z odgovorom slovenske vzrediteljice, ki je v tem svetu že 30 let, na moje obupavanje nad vlečenjem psičke, ko sem se že spraševala ali je kaj narobe le z nama, mi je odgovorila: “Popoloma nič ni narobe ne s tvojim načinom, ne s tvojo psičko, bokserji VLEČEJO KOT KONJI CELO ŽIVLJENJE.” In z velikim črkam sem zdaj namenoma zapisala tudi jaz, ker je bil tako napisan tudi njen odgovor.

  Tako da marš prosim ne pametuj, ker se ne spoznaš na popolnoma vse teme o katerih se govori na tem svetu. Še enkrat bom rekla, kupi si bokerja, bodi z njim 24/7 potem se pa javi…

 17. nevenka - 19.11.2011 ob 05:27
  nevenka

  Eh, šef nisem imela ravno vrvice v mislih, veš – pač pa druge kužke in pa to, da si je izborila prostor na postelji, ker se mi zdi, da je v začetku slabo kazalo :-) da si hotel biti zelo strog. Ona te pa tako čuva in naravnost obožuje :-)

 18. chef - 19.11.2011 ob 07:26
  chef

  @marš: Ne ločiš med tendenco, da vleče in med tem, da dejansko vleče in ne veš, kaj je pasja pubertetniška svojeglavost. Ko bova imela izpit B-BH, ti pošljem fotokopijo.

  @donnika: Zakaj se zapletaš z moronom? Obsojena si na neuspeh. @marš na drini je tiste vrste butelj, s katerim bi se jaz najraje pomeril v rokavicah, ampak ne, ti nočeš niti na kofe, ko te povabim.

  @nevenka: Saj zdaj že tri dni spi v svojem boksu, hehehe.

 19. marš na drini - 19.11.2011 ob 07:52
  marš na drini

  @donnika,

  težko me boš prepričala, da so bokserji bolj neumna pasma od recimo kakih zlatih prinašalcev. ravno nasprotno. bokserji sodijo v tisto skupino pasem, ki so primerni za intenzivno šolanje, torej v skupino t.i. delovnih psov, torej v isto skupino v kateri so nemški ovčarji in jih uporabljajo tudi v policijske in vojaške namene. skratka, ti psi niso butlji. vlečejo vsi psi, tako da je tu bokser kaj posebnega in kak “poseben” karakter so nebuloze prve klase. jaz se bokserjev spomnim s treningov, ko smo pač dresirali našo nemško ovčarko in so počeli iste stvari, nobenega posebnega treninga niso rabili.

  problem pa je v tem, da znajo biti dominantni, ampak ravno zato pa je nujno, da se jih šola, ker šolanje je namenjeno ravno temu, da se brzda njihova volja.

  da pa tvoj pes nima neke prihodnosti glede vzgoje pa niti ne dvomim. psi so namreč odraz lastnika, tako jaz v tvojem psu ne vidim kake perspektive. zato pa pravijo, da ni vsak pes za vsakega človeka. ti bi si morala nabavit kakega mopsa, ne pa bokserja, ker očitno so bokserji pametnejši od tebe, čemur se ne čudim.

  “bokserji VLEČEJO KOT KONJI CELO ŽIVLJENJE”

  glede vlečenja boxerjev si pa oglej tole spodaj, pa še tvoji vele izkušeni vzrediteljici to pokaži in jo vprašaj, zakaj pa tvoj tega ne zna, čeprav verjamem, da take neumnosti ni nikoli izrekla in si si ti zadevo samo izmislila. še medveda se da izšolat, da bi to počel, kaj pa šele nekega pametnega psa.

  http://www.youtube.com/watch?v=g1PBYR193vU

  http://youtu.be/QgdQkRXBI78

  tale spodaj je star 1 leto, tako kot tvoj:

  http://www.youtube.com/watch?v=02QdkJZFs9I

  tako, da ne se delat pametno kaj se da in kaj se ne da. in verjemi mi, da noben od teh zgornjih psov ne vleče, tako da je očitno, da si problem ti, ne tvoj pes.

 20. marš na drini - 19.11.2011 ob 07:57
  marš na drini

  @chef,

  “Ne ločiš med tendenco, da vleče in med tem, da dejansko vleče in ne veš, kaj je pasja pubertetniška svojeglavost. Ko bova imela izpit B-BH, ti pošljem fotokopijo.”

  o tem jaz res nič “ne vem”, ker sem komentiral zgolj tvojo trditev, da vleče, ker je bokser. kvečjemu vleče, ker je pes.

 21. chef - 19.11.2011 ob 08:19
  chef

  A ti sploh kdaj spiš ali kar naprej na mojem blogu prtiskaš F5 :lol:

 22. smoger - 19.11.2011 ob 08:46

  Pinkponkaši zamenjali mizo. :lol:

 23. marš na drini - 19.11.2011 ob 08:58
  marš na drini

  @chef,

  ni mi treba pritiskat F5, ker to počne tehnologija sama od sebe. in sem šele sedaj opazil, da sem te tako znerviral, da bi rad z mano kar fizično obračunal. ha ha. in to nekdo, ki potem nerga nad “nekulturo” drugih? sicer pa se jaz ne pretepam z ženskami ter moškimi nižjimi od 1.60m, bi bilo nefer. ;)

 24. nevenka - 19.11.2011 ob 09:19
  nevenka

  He, he…sploh te ne smem pohvaliti, ker takoj pokvariš :-)

 25. chef - 19.11.2011 ob 11:23
  chef

  @mars: ti ne locis med sportom in fizicnim obracunavanjem, pa tudi bodice ne razumes. Ne gre za to, da bi se te jaz zelel na kakrsenkoli nacin dotikat-namigujem samo, da se s takimi bebci zlepa enostavno ne da zmenit. Jaz tebe recimo zlepa ne bom preprical, da se nehas ukvarjat z mano in mojim blogom. Pa saj ta obsedenost mi po svoje laska, hehe.

 26. marš na drini - 19.11.2011 ob 12:04
  marš na drini

  @chef,

  ne si domišljat, da si pač edin jež na tem svetu, da bi lahko edini delil bodice, pa tudi to bi človek pričakoval, da če jih že znaš deliti, bi lahko prepoznal tudi tiste, ki so podeljene tebi. ali si pa morda res nižji od 1.60m?!

  z mano se pa da zmenit čistvo vse, kar temelji na nekem razumu. nikoli recimo ne bom vztrajal pri trditvi, da je znameniti kip svobode v parizu, če je pač v new yorku. ne znam pa si predstavljat, kako si ti predstavljaš, da bi se jaz lahko strinjal z neko trditvijo, ki preprosto ne drži.

  da bi pa jaz bil obseden s tvojim blogom pa nisem opazil. vsaj nič bolj kot nek povrečen komentator. problem je bolj v tem, da vsakič, ko komentiram, kar je v povprečju morda na vsako 20 objavo, nastane s tvoje strani cel halo in sem takoj dežurni bebec. pa čeprav v bistvu zapišem samo dejstva. recimo v tem primeru. v primeru izetbegovića isto, pa je bil tako tvoj odgovor, da se z bebci ne pogovarjaš, čeprav sem zapisal samo to, da bi verjetno izetbegovič končal v hagu, če ne bi prej umrl, ker ga je carla del ponte ravno v času, ko je umrl, obravnavala kot resnega kandidata za pot v hag.

  imaš pa res to nesrečo, da si vedno na glavni strani blogosa, pod tistimi “najbolj brano” blogi in na te bloge tudi jaz največkrat kliknem ali pa pod tiste “zadnje obvjave” in ne čekiram blogov posebej. tako da ne, te nimam v “bookmarku”. in če te tam na tisti prvi strani ne bi bilo, te sploh ne bi bral. tako da ja, največkrat komentiram pri tebi in ireni, kar seveda potrjuje ravno to, o čemer pišem zgoraj.

  da bi me moral pa v karkoli prepričevat? hm… ni to tako zakomplicirano. do naslednjega leta se ne oglasim več, potem pa bomo videli… in stavim, da me boš pogrešal. :D

 27. smoger - 19.11.2011 ob 12:44

  ‘Pa saj ta obsedenost mi po svoje laska, hehe. ‘ :lol:

 28. donnika - 19.11.2011 ob 23:09

  @marš: kako predvidljiv komentar…si se pa vsaj s filmčki potrudil :-D

 29. larchy - 20.11.2011 ob 01:56

  Svaka čast tistemu, ki se mu ljubi pisat kilometerske komentarje in vztrajat pri svojem do zadnjega. Saj razumem da so komentarji namenjeni komentiranju in izmenjavi mnenj, samo lotit se stvari posploševat kakšna, kdaj in kako je prava vzgoja pa adijo pamet. Psi so kot otroci, vsak ima svoj značaj pri enih pali eno, pri drugih drugo ali pa nekaj tretjega, kar pri drugih ne. Vsak pač dela po svojih najboljših močeh. No in ni potrebe da bi se obešali na vsak stavek, blog je pač zadeva kjer je fajn da so mnenja jasna in argumenirana. A to še ne pomeni, da se avtor ne zaveda, da obstajajo izjeme. No, evo še en predolg komentar, Im in. LP

 30. seamus - 20.11.2011 ob 12:13

  Tale ps je čisto nevzgojen! Na cesti non stop vleče in dela sramoto lastniku. Za namenček me ja pa zjutraj nalajal. In to v mojem stanovanju. Obvezno bi moral imeti nagobčnik!

 31. nevenka - 20.11.2011 ob 13:23
  nevenka

  Še polulat te mora – pa bo pravi as :-)

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.