Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Šljivovica v Motelu Gajić

Komentiraj

Objavil/a chef 11.11.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, Potopisi, miks

Vsakič pozabim, kako obupno se vleče pot v Sarajevo. Cela Slavonija je bila v gosti megli in  na meji je bila obupna gneča. Opazila sva, da hodijo ljudje – peš, čez most – v Bosno po neke super kičaste kipce Device Marije, ki pod nekakšno stekleno piramido moli k Božjemu Očetu, višine približno dobrega pol metra. Bi kupil tudi jaz nazaj grede, a sva bila žal prepozna. Mejni prehod na Slavonskem Brodu je gotovo eden najodurnejših, ampak tam se pot šele zares začne, ko ugotoviš, da je do Sarajeva še več kot dvesto kilometrov magistralke. Kot da bi šel iz Maribora do morja po stari cesti. Obup. In še radarske kontrole kar naprej.

Že malo za mejo sva bila žejna in seveda nisva mogla mimo Motela Gajić.

Motel Gajić, veoma markantnog izgleda, jedinstvene i neobične arhikteture.
Če se boste podali po mojih poteh, ga ne morete zgrešiti. Čeprav ga zakrivajo tovornjaki, je streha po vzoru pagod ali budističnih templjev dobro vidna že od daleč, presenetila pa vas bo predvsem velikost zgradbe, saj je še trikrat večja kot si predstavljate v najbolj mokrih sanjah. Priporočam ogled fotogalerije, saj slogovna pestrost notranjosti še prekaša zunanjost.

Zraven je Petrolov bencinski servis, Gajić pa nudi tudi avtoservis z avtopralnico.

Hrana je bila videti dobra, seveda standardna srbska, ampak midva sva se v tistem vlažnem meglenem mrazu zadovoljila s šljivovico res žlahtnega okusa. Da sem imel samo evre, kljub napisu, da sprejemajo samo konvertibilne marke, ni bil noben problem, natakar je sprejel celo kovance in mi tudi vrnil z evri.

 • Share/Bookmark
 
5 odgovorov na “Šljivovica v Motelu Gajić”
 1. mojcas - 11.11.2011 ob 18:04

  Tam je včasih kar spooky temačno,ampak hrana je čist korektna, pač za tako obcestno postojanko v BIH. Arhitektura je pa… :)

 2. chef - 11.11.2011 ob 18:36
  chef

  Hraa je bila videti super, ja, enkrat si pa želim tam tudi prespat. Pod tisto rdečo lučjo :)

 3. seamus - 11.11.2011 ob 19:22

  Noro.

 4. bubašvabe - 11.11.2011 ob 20:38
  bubašvabe

  Čakaj malo, šljivovica, potem pa še 200km magistralke?

  Kar se pa tele strehe tiče, pa kaj oni to resno al kaj? :o

 5. Tanja* - 2.12.2011 ob 10:35

  Tudi midva sva se tukaj ustavila lani poleti na poti v Sarajevo. Jedla sicer nisva, kava pa je bila dobra. Terasa/vrt je fajn.

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.