Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Klemen Klemen: Legenda živi

Komentiraj

Objavil/a chef 17.09.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod miks

Koncert 5 minutes of fame – Za narodov blagor v Festivalki pred desetletjem. Vrhunec koncerta: Klemen Klemen, takrat še precej sveži Trnow stajl. Vse smo znali na pamet. Klemen Klemen je bil prfuknen. Imel je jajca. Nek klerikalec je, mislim, da v Ognjišče, pisaril bedastoče, da je Klemen Klemen satanist. Ker ga poha s Satanom, ki [... kot Luciferjev sin, sam v enmu dimu pol jointa skor skadim ...]. Jaz sicer nisem kadil, ampak že takrat ni bilo [nč čudnga da poha že več kot pol Ljubljane ...]. Z druščino so ga leta 2001 pohali tudi na odru med koncertom. Zdaj ni več tako prfuknen, to priznava tudi sam, zato ob enajsti obletnici albuma Trnowstajl niso pohali na odru. Vseeno je lepo dišalo.

Med prisotnimi je bil dosti starejši od mene verjetno samo župan Janković, ki pač ne izpusti priložnosti za populizem.1 V prvih vrstah se je pod odrom gnetla mularija. To mi je šlo po svoje na živce, ampak je bilo kasneje lepo videti, da mulci obvladajo besedila, ki sem jih jaz prvič poslušal na kaseti.2 Uvod na dvorišču z nekim cviljenjem po kitarah, ki z rapom ni imel nobene zveze, je bil odvratno beden, tako da sem že postajal nervozen. Četrt čez devet smo še kar postavali zunaj, sumim, da zato, da organizatorji prodajo več piva.

Potem se je oglasila trubaška žalostinka, nad glavami zbrane množice je bilo videti krsto. Kot pogrebci smo vstopili za sprevodom … Klemen Klemen je iz krste vstal od mrtvih. Po komi zaradi poškodbe glave, zaradi katere so morali odpovedat koncert ob desetletnici Trnowstajla, je bilo to dobesedno res. V dvorano smo vstopili v ritmu Jst sm umru. Bolj po slučaju sva se znašla tik pod odrom, kot pred desetimi leti v Festivalki.

Z gosti je odrepal celoten repertoar Trnow stajla in mi smo jim pomagali od začetka do konca. [Roke gor do stropa, roke gor do stropa!]. Playbackers so bili odlična spremljava, a ne moteča za frontmana, Simon Stojko Falk še vedno oblada skrečanje ter skupaj z gosti na glasbilih in breakdancerji je bila to prava poslastica dobrega starega rapa iz časov, ko slovenski raperji še niso bili pop zvezdniki, ki si za svoje otroke izmišljujejo izumetničena, khm, debilna imena. Še iz časov, ko ni bilo begijev ampak samo grde prevelike hlače, iz časov, ko so bile majice še zatlačene za pas.

Takega skandiranja na koncertih slovenskih glasbenikov zlepa ne doživite, vrnili so se s Šnopcom, zaključit pa sta mu pomagala Balau in Da King. Množica nastopajočih, ki so se ob koncu zbrali na odru, je bila impresivna. Kot tudi kostumografija, seveda cenena, kot se tudi spodobi. Tako kot je Klemen Klemen vstal od mrtvih, je tudi izginil v množici. Do jeseni, ko menda pride nova plata. Ziher ne bo dosegla Trnow stajla, ampak ziher bo dobra.

Včeraj smo v Kinu Šiška lahko videli, kdo je car. (Spet) živa legenda. Deset let je minilo, še vedno je aktualen. V teh časih mogoče še bolj. Zdaj bi tudi jaz najraje kakšen večer zvil enega.

V spodnjem videu je fotka, ki jo je izdajatelj youtube posnetka ukradel meni – posnel sem jo leta 2008 na Kongrescu.

YouTube slika preogleda
 1. Ljudje, ki se silijo tja, kamor ne pašejo, grejo meni na jetra, ampak to je pač Jankovićev fevd in mi mu moramo vzklikat, če se pojavi kjerkoli.[]
 2. Na kaseti, haha![]
 • Share/Bookmark
 
5 odgovorov na “Klemen Klemen: Legenda živi”
 1. NatasaP - 17.09.2011 ob 19:02

  “Z gosti je odrepal celoten repertoar Trnow stajla in mi smo jim pomagali od začetka do konca.”

  Sem gledala danes galerijo s koncerta na 24ur in sem vidla, da si res užival :)

 2. chef - 18.09.2011 ob 21:00
  chef

  Grozno. Ni čudno, da se me ljudje bojijo.

 3. lezo - 19.09.2011 ob 08:16

  Aaaaaa…kaj sem zamudil :(

 4. tjasulja - 19.09.2011 ob 11:26

  Luštkan je blo! :)

 5. Simona Rebolj - 20.09.2011 ob 21:57
  Simona Rebolj

  Se veselim nove plate. Me prav zanima, kaj in predvsem kako bo serviral.

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.