Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Slamice in pravi moški

Komentiraj

Objavil/a chef 9.09.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Travelling Without Moving, miks

Spomnil sem se prigode iz Bohinja pred nekaj tedni. Delal sem reportažo na Planini v Lazu. V Ribčev Laz sem se vrnil okoli štirih popoldne, s kolegom sem bil dogovorjen Pod skalco. Rahlo ubit od vročine in siten, ker ne morem naročit piva, sem brskal po tistih reklamnih brošurah za pijače in navsezadnje ugotovil, da mi še najbolj paše pinky napitek, ki se je navsezadnje izkazal za navaden shake. Ker sva se z natakarico strinjala da je roza barva vendarle malo preveč1 in sem raje vzel okus banane. Punca je bila res fajn, take štoserke so mi všeč, saj mi je nalašč priložila dve pinky slamici.

Ne prenašam slamic.

To je po mojem mnenju namenjeno otrokom in v skrajnem primeru ženskam, meni pa na misel ne pride, da bi vlekel kar sredi gostilne. Potem že raje pijem iz flaše! Zato slamice seveda vedno z gnusom zavržem. Moje mnenje je, da možat moški pač ne cuza slamic in ne pije pisanih pijač, zato ne maram niti koktajlov. Pravzaprav koktajli niti nimajo obrega okusa in se mi zdijo obupno posiljena in precenjena pijača, prenašam pa samo cuba libre. Vse to me spomni na tisti sicer zanič film s Piercom Brosnanom in Salmo Hayek2, ko sta nekaj ukradla in se potem skrivala na tropskem otoku, kjer ju je nadlegoval Woody Harrelson. Pierce tam dejansko ni prišel do nekega normalnega koktajla, ampak so ga kar naprej posiljevali s tistimi živo zelenimi napitki v kičastih kozarcih s slamicami, dekorativnimi ananasi, dežnički in podobno šaro.

Najbolj cenim tiste natakarice in natakarje, ki pijačo s slamicami postrežejo samo ženskam (in seveda mulariji), ne pa tudi moškim. Da se ne zgodi recimo nekaj takega kot zadnjič v Platani.3

Šele doma sem pogruntal, da sem tega dne nosil pinky majico.

Mimogrede, tak naravni sok (2 deci) stane v središču Ljubljane skoraj toliko kot delavska malica v cenejših menzah.

 1. Mimogrede se moram pohvalit, da se je pozneje voljno ponudila, da jo peljem v Vodni park Bohinj, ampak sem preveč pogrešal Pippo in se raje vrnil domov.[]
 2. Ne prej ne kasneje ni bila v nobenem filmu več tako seksi.[]
 3. Ki je za moje pojme eden najboljših lokalov v Ljubljani.[]
 • Share/Bookmark
 
42 odgovorov na “Slamice in pravi moški”
 1. Anonimnež - 9.09.2011 ob 20:40

  Ima kdo kakšno znanstveno razlago/link do diplomske, ki bi se ukvarjala s ceno pijač v centru mesta?

  So nori ti gostinci?! Plačam kot, da bi bil kavo na Azurni obali, postreže me pa nadut/a študent/ka v civilni uniformi in če nima tistega pedertošla za evrske kovance imam takoj občutek, da bo žical za karto za domov ali pa prodajal Kralje ulice.

 2. sadie007 - 9.09.2011 ob 21:40
  sadie007

  koktejlov nisem nikol pila in se mi itak zdijo absolutno precenjeni – po mojem jih blazno redcijo in pol ze rajs pijem sok … velikokrat pozanjem tud poglede ogorcenja, ko si kot mama narocim heinta in ga spijem iz flase, pa tako kjut micene so!

  slamice so pa ok za otrocke in koktejle, ja … pa deznicki in to, kaksno veselje :) ta prav dec pa … pivce al pa viski :P – vse brez slamce, jasno :D

  Platana je zakon, ampak ta mladi kelnarji se skos menjajo – zimska garnitura je bila boljsa, ta starejsi natakarici pa ostajata in sta visek prijaznosti in ustrezljivosti :) o cenah pa ne bi …

 3. chef - 9.09.2011 ob 23:57
  chef

  Cene so visoke točno toliko kot smo pripravljeni plačat.

  @sadie: Ti si punca, ki sem si jo vedno želel!

 4. nevenka - 10.09.2011 ob 00:34
  nevenka

  Oh, Platana je čisto passe…bi jo morali videti cca 25 let nazaj… ali pa Rožo…nisi se mogel prebiti mimo. Vsi so bili tam. Sploh nisi mogel, da ne bi srečal. Nihče se ni ukvarjal s slamicami. Mislim, da česa takega v Ljubljani ni več… Ves čar je izginil…čeprav je malo dišalo po snobčkanju. A je bilo živo. Sedaj je cela Ljubljanja penzionistična. Vsi capljajo okoli kot da so prvič v Ljubljani, celo Ljubljančani. Kot da je duša mesta umrla. Saj ob Ljubljanici je nekakšna raztegnjena promenada…a ljudje se ne poznajo več tako kot nekoč. Naša princesa ni prav nič več koketna.

 5. nevenka - 10.09.2011 ob 00:38
  nevenka

  Drugače sem pa vesela, da nimam moških problemov, he, he… :-)

 6. katarina - 10.09.2011 ob 07:53

  ah, chef, taprav dec bi tut konjak s slamico pil :D seveda v pink majci ;) :mrgreen:

  sarcasm off

 7. Pajzbar - 10.09.2011 ob 09:50

  @katarina: haha, taprav dec nosi hello kitty majco, an. :D

 8. Spela - 10.09.2011 ob 13:06

  pod opombo 1 se pa res kaže izrazita možatost… razumem to slamično karmo muahaha:-)

 9. nevenka - 10.09.2011 ob 13:44
  nevenka

  Vedno mi gre na smeh, ko pravi moški iščejo vidne znake za pravo moškost…žal, videz z njo nima nič kaj dosti opraviti… pravi moški lahko natakne čipkasto kombinežo in ima pet slamic v ustih – prisežem, da ga to ne more pokvariti :-) Tako, da šefe – ne delaj si skrbi :-)

 10. karmen - 10.09.2011 ob 15:08

  No ja no, tako kot kosmata ženska pač ne more delovati feminilno, tako tudi moški v kombineži ali hello kitty majčki ne more delovati moško. Pa daleč od tega, da bi bili zunanji atributi najbolj pomembni. So pa.

 11. nevenka - 10.09.2011 ob 16:09
  nevenka

  Teoretično me muči razlika med moškostjo in pravo moškostjo…ali obstaja tudi umetna, oziroma neprava?

  Ali pa je zadaj strah, kako izraziti hetero orientiranost in čisto osebno spolno identiteto…So res taki časi, da, recimo, človekova odbitost ne more povoziti stereotipa? In recimo, da pravi moški ne bi smel imeti tega strahu. Nekako se mi vseeno zdi, da slamica ni največja razlika med moškim in žensko, tako da ne bi nobenemu tipu zamerila, če bi si privoščil uživaško srkanje pod kakšno palmo…sem pa tja kdaj…ravno toliko obzirno, da mi ne bi razparal živcev?

 12. nevenka - 10.09.2011 ob 16:11
  nevenka

  Kaj pa vem, zadnje čase se moški depilirajo skoraj bolj vneto od žensk. Toliko o kosmatosti in zunanjih atributih. Prevelika džungla ima že dolgo status neurejenosti.

 13. katarina - 10.09.2011 ob 17:33

  moškost je zelo enostavno definirati… tip mora zgledat, kot da lahko hrano sam ulovi in jo prinese domov :D težko razložit kako to zgleda, ampak ko vidiš, je jasno…

 14. anka - 10.09.2011 ob 21:09

  Med študinjem sem kelnarila v enem pajzlu v lj. in iz dolgega časa analizirala moške glede na pijačo, ki jo pijejo. Analiza je trajala eno leto. :) ). Rezultat: zmagajo tipi, ki pijejo kratko kavo brez, viski med žganimi (samo s kocko ledu ali brez), pivo (se ustavijo pri eni, mogoče dveh) in nikakor ne osmih, ali pa tipi, ki pijejo vinček seveda. Vse ostalo je ena žalost, za pozabit. “Kava s smetano”?, hvala lepa. Razmažena mamina derišta. Od takrat sem tudi za večno nehala piti veliko pivo, ker zgleda za žensko res grdo.

 15. chef - 10.09.2011 ob 21:10
  chef

  Pravi dedec tudi rit nastavi, če je treba. Saj vemo kaj smo! 100-odstotno hetero.

  @nevenka: Jaz sem si kakšnih 5 let svojega življenja bril noge. Bil sem naravnost čudovit. Tega zdaj ne počnem več preprosto zato, ker mi ni več treba. Po slamici mi ni nerodno pit. Kaj si mislijo drugi, me pravzaprav ne zanima, bistveno je, kaj si mislim jaz. Gre za nek splošen občutek.

  @spela: Bolje psica kot Bohinjka … khm … tole je bilo grdo rečeno, haha.

  @katarina: Za tale komentar si zaslužiš sto pik. Jaz tako zelo preproste stvari ne znam izrazit tako zelo preprosto.

 16. chef - 10.09.2011 ob 21:11
  chef

  @anka: Jaz padem zatmo, ker se težko ustavim pri dveh pirih. Je pa res, da zadnje čase pijem veliko unija … lahko jih spijem tudi po deset in grem potem z avtom pogumno domov. Me pa zanima kaj si misliš o tem.

 17. anka - 10.09.2011 ob 21:25

  haha, Na uniju so bili sumljivci. Bili so sitni in zoprni, saj jim nikakor ni bil dober. Več so jih spili, bolj so bili zoprni.

  Sicer se pa tudi Moj težko ustavi pri dveh.hehe. Vsaj toliko jih mora biti, kot je prijateljev, kajne?. So bili pa taki z več pivami v riti, tudi zoprni, sploh če sem si jih predstavljala, da se privlečejo k meni domov.

 18. sadie007 - 10.09.2011 ob 22:03
  sadie007

  anka: odlicna analiza :) ))

 19. katarina - 10.09.2011 ob 22:12

  chef… učas tut zadenem :) ampak to je osnovna življenjska filozofija :)

 20. chef - 10.09.2011 ob 23:47
  chef

  @anka: Jaz sem razvil sposobnost da nikoli ne težim kelnarcam, vsaj ne zaradi pijače. To sposobnost sem razvil celo tako dobro, da mi je nerodno, ko to počne kdo iz moje družbe.

  Je pa res, da sem jaz zahteven in tečen še preden spijem prvo pivo.

 21. nevenka - 11.09.2011 ob 05:10
  nevenka

  No, jaz pač ne padam več na “videz”, ker je velikokrat samo rezultat slabega okusa – hočem videti plen … zamenjati majčko ni noben problem, zamenjati moškega je večji.

  Osebno se mi zdijo moški, ki se nalivajo s pirom brez osebnega stila. Zaradi mene lahko po moško kopljejo jarke, a mene to, žal, ne zanima.

 22. anka - 11.09.2011 ob 08:00

  V lokalu so bili bolj odrasli, zreli moški. vsesortnih statusov Bili so več ali manj stalni gosti, zato sem jih tudi večino spoznala po karakterju, oz. sem izvedela tudi kaj o njihovem življenju. Tako, da ima analiza strokovno osnovo. :) )Aha zanimiv brezalkoholni moški pivec pije djuz, djuz z vodo, sok-špricer, radler, radensko ali kaj podobnega. Generalno težke karakterje pogruntaš že na vratih, preden karkoli naroči.

 23. Rado - 11.09.2011 ob 08:28
  Rado

  Pismo Anka,

  običajno pijem veliki vroči makiato. Bom danes iz previdnosti naročil kratko kavo. In bom videl kako bo kelnarca odreagirala. Poročam.

 24. maja - 11.09.2011 ob 10:29

  aja, bananin šejk je pa ful moška pijača, LOL.

 25. chef - 11.09.2011 ob 11:01
  chef

  Seveda ni. In kaj potem?

 26. karmen - 11.09.2011 ob 13:06

  He he, o delitvi moških pasem po tem, kaj naročijo, ne vem nič, pa zato ne bom pametna, je pa zanimiva analiza.

  Jaz jih delim po poklicu: - informatiki; vse štekajo, samo razložiti jim je treba na 0 1 sistem - športniki; vse pošlihtano do neke mere, problem je v tem, da v diapazonu ni besede kompromis - kvazi umetniki; o vsem vse vedo, imajo se za intelektualno nadvrsto, v bistvu pa najbolj sfuzlana pasma - balkonski goniči; neki bizarni hobiji, ki ga čisto prevzamejo in ga nihče v tem ne razume - kmetavzi in obrtniki – o teh ne bi - zdravi kmečki fantje - državni uslužbenci, pravniki in ekonomisti – zelo pogosto trpijo za sindromom maminega sinkota in seveda - mešanci.

  Pri meni zmagajo informatiki in zdravi kmečki fantje. :)

 27. Butec - 11.09.2011 ob 18:40

  Pravi dec sploh ne pije , še manj se pa vlači po teh pajzljih ! Čef ima idealno priliko,da postane pravi dec ! Pa nikoli mu ne bo žal !

 28. anka - 11.09.2011 ob 21:18

  Rado, tudi makjato je ok. Ne rabiš se silit s kratko kavo. Sem bila pa danes v lj. ( hihi) in sem v petitcafeju zapazila enega džeka. Kar odleglo mi je, saj je pil kratko brez. Torej moje sokolovo oko še vedno opazi, kar je opaziti vredno. Karmen, delitev je zelo logična in logično, da zmagajo zdravi kmečki, kdo pa drug.

 29. anka - 11.09.2011 ob 21:20

  aha, rado vidim, da piješ veliki makjato. Mogoče bi vseeno prešaltal na mali makjato.:))

 30. Klaus H. - 11.09.2011 ob 22:38

  Naravni sok ja…. hehe

 31. chef - 12.09.2011 ob 00:51
  chef

  Očitno sem jaz športnik. Makjato pijem po kosilu, zjutraj z mlekom. Je pa res, da me vedno bolj vleče kratka. Z leti se boljšam.

 32. seamus - 12.09.2011 ob 07:00

  @karmen – a si prepričana, da govoriš o informatikih??? Ker tole o razumevanju vsega mi je čisto tuje za omenjen poklic – izkušnje so ravno obratne!

 33. chef - 12.09.2011 ob 08:00
  chef

  Saj je rekla, da jim je treba vse pretvorit v sistem 1-0. Kar je za normalnega človeka seveda zelo naporno.

 34. NoMercy - 12.09.2011 ob 10:17
  1. Karmen – midva se pa morava spoznati (sem oboje: info in kmet (toliko kmeta, da sem se že rodil na kmetiji)) :P aja – ko iz dolgočasja ali pa vljudnosti sploh sedim v pajzlu, pijem podaljšan espreso v mali šalci (6 mm pod robom) :D – ali pa planinski čaj :P

  ko se ga grem pa kot prase h koritu nagonit, pa od šmer olja naprej :)

 35. kruhinmleko - 12.09.2011 ob 12:17

  taprav dec tut več k 2min z babo ne rab!

 36. anka - 12.09.2011 ob 13:59

  Informatiki so lahko zelo naporni, ja. Našlo bi se še več razdelkov oziroma pasem, kot jih imenuje Karmen. Uniformiranci (policaji, vojska) so gotovo ena razširjena pasma. Lahko bi jim rekli “iskalci samih sebe”. pa npr. “doktorji” sem spadajo zdravniki, veterinarji. Lahko bi se jim reklo tudi “merried me”. hehe itn,…

 37. mimi - 12.09.2011 ob 22:57

  @Karmen: Hudirja, jaz moram kaj izvedet o obrtnikih!to,da so v družbi s kmetavzi ne obet nič dobrega…do share!!!…;)

 38. karmen - 13.09.2011 ob 08:56

  He he Mimi, jaz imam z obrtniki izkušnje kot naročnica in so se mi zdeli ena zelo primitivna pasma z dobrimi avtomobili. Nobenega nisem bližje spoznala no. :)

  No mercy, tole se pa res obetavno sliši. :)

 39. chef - 13.09.2011 ob 09:25
  chef

  OK, zdaj že pretiravate s tole klasifikacijo!

 40. mimi - 13.09.2011 ob 21:53

  @Karmen: hvala za inštrukcije, kaj veš, česa si me rešila.;)..Sori, čif, je bilo nujno!

 41. chef - 14.09.2011 ob 09:41
  chef

  Jaz imam občutek, kot da je določen del komentatork spustil skozi že vsaj petdeseterico moških, večinoma seveda popolnih kretenov. In seveda samo v raziskovalne namene. Raziskava z udeležbo, heh.

 42. karmen - 14.09.2011 ob 11:25

  Chef, dobra ideja, ampak zdaj sem za to že prestara in mi ostane samo še opazovanje. :)

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.