Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Viški Alcatraz

Komentiraj

Objavil/a chef 22.08.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, miks

Zadnjič sem se pritoževal zaradi paranoičnih sosedov, ki med drugim že ves čas opozarjajo, da bi morali po deseti uri zvečer zaklepati vhodna železna vrata. Ta so edini dostop ne samo do pokritih parkirnih mest, ampak tudi do stanovanj. Tako zvečer dostavljavec pic sploh ne more do vhodnih vrat, kaj šele gostje – ki k meni pogosto pridejo pozno zvečer. Čeprav imam imam domofon, naj bi se torej vsakič sezul in po dežju tekel odklepat vrata kot kak srednjeveški ključar. Da ne omenjam omejenih možnosti intervencije – policaj v tem primeru ne bi mogel vstopit niti peš.

Mimogrede, policaji so se enkrat zaklenili – nekako so prišli na dvorišče, za njimi pa so se drsna vrata zaprla in niso mogli ven. Potem so težili mimoidočim, če imajo slučajno daljinca in menda celo zvonili po stanovanjih. Ampak zakaj bi pomagal policaju, ki me bo že jutri zajebal, si misli marsikdo.

Še isti večer, ko sem pisal o paranoji, so nekomu na klocne postavili avto.

Zakaj ravno njemu, ne vem. Ampak prepričan sem, da je nekdo vedel, kaj počne. Morda gre za opozorilo v smislu “next time you’ll find your wife with no wheels” ali pa je nekdo preprosto prišel ceneje do felten. In če se profesionalec, takšen ali drugačen, odloči, da bo nekaj ukradel, močno dvomim, da ga zmoti navadna ključavnica na rešetki.

V osnovi gre pri nas za napako pri načrtovanju. Arhitekt tega bloka je bil itak resno omejen, morda tudi s financami. Na naše garaže niso namestili dvižnih vrat kot v sosednjem bloku, ki tudi spada pod sosesko Antonov trg.1 Problem vsekakor niso nezaklenjena vrata, zaradi katerih obiskovalci itak ne najdejo vhoda. Problem so neobstoječa dvižna vrata. Še več! Nekaj stanovanj ima avtomobile zavarovane samo s smešno dolgo zapornico. Žal se nisem pozanimal, ali so bila njihova parkirna mesta – ki so vezana na stanovanja – kaj cenejša.

Seveda imam za preprečitev kraj in vlomov briljantno rešitev.

Pse!

Si predstavljate garažo, po kateri se ponoči sprehajajo trije dobermani? Stroške nakupa, veterinarja, prehrane in seveda šolanja zaračuna upravitelj preko položnice, med stanovalci pa se najde nekaj skrbnikov, ki “si že od nekdaj želijo psa”. Po potrebi jih občasno rihtam tudi jaz.

Seveda lahko kadarkoli namestimo še nekaj ograj z bodečo žico in postavimo opazovalni stolp z reflektorjem. Tako bi naš vila blok dejansko dobil prave zaporniške poteze in bi ga lahko poimenovali Alcatraz. V primeru poplav bi bilo poimenovanje še toliko bolj avtentično.

 1. Antonov trg je nategunsko marketinško ime – daleč naokoli ni nobenega trga in ga verjetno tudi nikoli ne bo.[]
 • Share/Bookmark
 
12 odgovorov na “Viški Alcatraz”
 1. Chemfusion - 22.08.2011 ob 19:54

  Vičtraz hehe

 2. beh - 22.08.2011 ob 21:14

  Antonov po Antonu Padovanskemu čez cesto. Ne glede na lepo kulturno ime, pač živiš v eni developerski stanovanjski soseski. Kar pomeni, da menedžer ne bo (ni) odprl tošla za reč, ki ni striktno v pravilniku. V pravilniku pa ni zdrave pameti. Seveda si vsak predstavlja, da je načrtovati, zgraditi, prodati itd. sosesko nekaj samoumevnega in ne npr. nekaj, kjer naj bi sodelovali ljudje, ki se za ta namen izobražujejo in bi blo v interesu investitorja dobit najboljše. Neskončno lažje je namreč pizdit kot kaj narest. Itak. Živel odprti trg, pa to.

 3. NoMercy - 23.08.2011 ob 08:35

  Namesto psov imate lahko pred vhodom “žicarje” – klošarje :P Če enemu, dvema podelite “koncesijo” boste imeli brezplačno varvanje in odlično storitev :P

 4. Roni Amman - 23.08.2011 ob 09:17
  Roni Amman

  Haha, cela amerika. :lol:

 5. MihaM - 23.08.2011 ob 09:35

  V Španiji sem pogosto videl v parkirnih hišah ponoči spuščene pse. Dobermani in podobno.

 6. Alex van der Volk - 23.08.2011 ob 09:39
  Alex van der Volk

  Lajkam čisto vso ironijo v prispevku, hehe

 7. jesis - 23.08.2011 ob 16:57
  jesis

  Madaj .. dobermani so nezanesljivi.

  Na vašem mestu bi naredil okoli garaže minsko polje z dobro zaprtim prehodom in verjemi, da ne bi nobenden več prišel niti blizu, ko bi Dnevnik objavil v črni kroniki, da je potencialnega lopova razcofalo na drobne koščke. :) :) :)

 8. NoMercy - 23.08.2011 ob 21:11

  mal jebeno pa je, ko se takole razkrivaš v kakšnem getu, malori, … živiš :P a nimaš za najemnino v kakšnem vaškem okolju :D

 9. Vizo - 24.08.2011 ob 14:25

  @beh: Kar pomeni, da menedžer ne bo (ni) odprl tošla za reč, ki ni striktno v pravilniku. V pravilniku pa ni zdrave pameti.

  Isti klinac je upravnik objekta, kjer imamo pisarne. Stojal za kolesa in prostora za motorčke pač niso predvideli v projektu. In potem vsak dan sproti upaš, da ti niso spizdili mopeda al pa bicikla … Parkiral si ga pa itak v megamalo luknjo med parkiran avto in zid. Matr!

 10. chef - 25.08.2011 ob 12:55
  chef

  @Vizo: Haha, dva dni se voziš z mopedom v službo pa si že ves pameten :)

 11. nevenka - 25.08.2011 ob 18:34
  nevenka

  Antonov trg? Kaj veš, morda je bil pa švercer, ali pa diler, skoraj gotovo je bil črn, he, he…čudna so pota mestne gospode…

 12. nevenka - 25.08.2011 ob 18:40
  nevenka

  Aja – najhitrejšega svetnika imate čez cesto?

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.