Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Ko ne moreš stran gledat

Komentiraj

Objavil/a chef 1.08.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, miks

Krčma ob eni glavnih ljubljanskih vpadnic ima za goste precej slabosti: neutrudnemu zvonjenju viške fare se pridružuje ropot preglasnih mestnih avtobusov, motoristov, posebnežev s predelanimi avtomobili in intervencijskih vozil. Ima pa tudi nekaj prednosti: tam mimo se na avtobusno postajo šestice zgrinjajo množice stanovalcev iz druge strani štreke, med njimi so seveda tudi ogleda vredne posameznice. Obenem lahko na križišču Tržaške in Viške z nekaj sreče opazujemo tudi prometne nesreče, ki jih je sicer manj kot lepih posameznic, so pa zato bolj spektakularne. Velja pa podobno kot za posameznice – ne moreš stran pogledat.

Na tem križišču lahko lepo vidimo, kakšni bebci so vozniki avtomobilov, tudi tisti, ki se sicer prometnih predpisov držijo kot slovenski pijanci volana. Na omenjenem križišču Tržaške in Viške (kjer vodi glavna pot proti Polhovemu Gradcu ali Horjulu) je kar nekaj posebnosti oziroma potencialno nevarnih situacij, za katere se marsikdo ne zmeni in desno zavija z nezmanjšano hitrostjo, čeprav:

 • cesta prečka kolesarsko stezo

 • cesto prečkata dva prehoda za pešce

 • imajo prednost tisti, ki iz Tržaške zavijajo levo na Viško

 • je vmes križišče s cesto, ki vodi proti našim blokom, in je popolnoma nepregledno. Pred časom je bil naš dovoz celo prednosten – kar je bila seveda traparija, ampak vseeno.

Govorim o štirih nevarnih situacijah, ki jih vsaj 75 % cestnih telebanov ne predvidi. Temu primerno je veliko tudi prometnih nesreč. Ko drug za drugim pridivjata dva telebana in prvi ugotovi, da nima prednosti, in zabremza na črto, je drugi na veselje zbranih ob pivu takoj v njegovi riti. Po drugi varianti pa prvi teleban naleti v drugega telebana, ki zavija levo iz Tržaške, in ki se ni prepričal, da na tistem mestu ni edini teleban. Ampak to se zgodi malo naprej, tako da zbrani nimamo video, ampak samo audio predstavo. Zadnjič pa se je zgodilo nekaj drugega.

Na Tržaški pred semaforjem je voznik Hyundaya prepozno opazil, da je spredaj vozeči Renaulta 19 ustavil na črto. Počilo je spektakularno, še bolj spektakularen je bil rezultat. Hyunday, totalka:

Renault 19 jo je na prvi videz še kar dobro odnesel …

… seveda, saj je udarec od zadaj šasija absorbirala nekje pri zadnjih kolesih – avto se je dobesedno zlomil.

Nisem sicer lezel pod avto, ampak tako nekako je videti podvozje petnajst do devetnajst let starega Renaulta:

Fantje so svoja avtomobila mirno pustili na vozišču in, čeprav je šlo za prometno nesrečo I. kategorije – pri kateri je nastala samo materialna škoda (134. člen ZVCP 109. člen novega ZPrCP) – vozila pustili sredi ene najprometnejših mestnih vpadnic in tam čakali policijo. O tem, kaj določa 135. člen ZVCP 110. člen novega ZPrCP, pa mogoče kakšna beseda več jutri. Mimogrede, to je še eden tistih členov, ki ga kršijo praktično vsi in če bi bil jaz policist, bi najprej napisal globo za ta prekršek, šele potem bi se ukvarjal z bebčki, kličejo policijo, čeprav to sploh ni potrebno – in je v tem primeru vsakemu amaterju jasno, kdo je povzročitelj prometne nesreče.

 • Share/Bookmark
 
7 odgovorov na “Ko ne moreš stran gledat”
 1. filmoljub - 1.08.2011 ob 18:31
  “Na Tržaški pred semaforjem je voznik Renaulta 19 prepozno opazil, da je spredaj vozeči Hyunday ustavil na črto.”

  Čaki malo. :eek: Misliš obratno (po slikah sodeč)?

 2. naključnež - 1.08.2011 ob 19:47

  Vrstni red hyunday in renault ni logičen…

  Kaj nisi prilimal še kakšne posameznice, če praviš, da jih je celo več kot zvite pločevine.

 3. chef - 1.08.2011 ob 21:09
  chef

  OK, sem popravil :D

 4. Krajnc B. - 2.08.2011 ob 15:19
  Krajnc B.

  ZVCP-1 ne velja vec od 01.07.2011. Nadomestil ga je ZPrCP (pa še nekaj drugih…), glede prometnih nesreč pa od 109. člena naprej navedenega zakona. LP!

 5. chef - 2.08.2011 ob 17:36
  chef

  Ha, seveda! Hvala!

 6. Anonimnež - 2.08.2011 ob 17:50

  Pa saj korejček ne izgleda tako bogo … Takole, po fotki sodeč.

 7. chef - 2.08.2011 ob 22:43
  chef

  Tale Korejček stane nekaramboliran okoli 500 do 700 evrov, kar pomeni, da je totalka že če s ključem drajso potegneš.

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.