Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Vladni in državnozborski čivkači

Komentiraj

Objavil/a chef 19.07.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Natezalnica, miks

Pred leti so raziskovalci blogosfere tripali na predpostavko, da je blogerska participacija politikov odlična, saj omogoča neposredni virtualni stik z volilnim telesom. Vse to so zapakirali v učen diskurz tipa Pomeni bureka v Sloveniji, in ob pomoči naprednih politikov, kot je Žiga Turk, k bloganju vzpodbudili marsikaterega izvoljenca ljudskih glav. Stvar je delovala nekako do volitev, nakar so politiki večinoma obupali. Seveda so tudi izjeme. Žiga Turk se na blogu loteva tudi drugih, nepolitičnih tem, in je glede na njegov politični millieu dokaj normalen. Na pamet se spomnim še Katarine Kresal z odbro dizajnirano spletno stranjo, ki daje vtis, da ministrica in predsednica LDS opravlja dosti bolj ugleden poklic, morda igralke, pevke ali pisateljice. Piše tudi blog, ki ga seveda ne berem, sem si pa seveda ogledal, kakšne spodnje hlačke suši med drugim umazanim perilom.

Drugih se ne spomnim oziroma me sploh ne zanimajo, ker za odvajanje najraje uporabljam spletno stran www.sds.si.

Zdaj je videti, da je slovenska politična scena nov zagon dobila s Twitterjem. Strokovnjaki za virtualno komunikacijo in socialna omrežja so spet na tripu. Po Žigi Turku, ki je spet oral ledino oziroma je bil vsaj med pionirji, so začeli tvitat večinoma politiki iz levice – Kresalova, Golobič, Zalar, Žbogar, Gantar … žal med njimi ni superzvezdnika politainmenta1, Boruta Pahorja. Bolj ali manj so objavljali dolgočasna piar sporočila v 140 znakih.

Ampak potem je prišel zagrenjeni borec Janša. Najprej sem mislil, da se nekdo zajebava, ko so mi razložili, da je to res on, pa sem tvitnil:

Tviti @JJansaSDS so kot parodija samega sebe.
In ne samo, da tvita, ampak je čisto pravi tviterski spamer, ki mu ni nerodno retvitnit česarkoli, kar mu utegne priti prav. Ne glede na to, da ga preziram, sem vseeno prepričan, da je njegov intelekt na višji stopnji, kot je videti iz sporočil – ta so namreč še najbolj podobna komentarjem, ki jih na spletnih straneh puščajo zarukanci Janša-Jugenda. Na primer tale tviteraška diareja:
Vsak dan sedanjega stanja vlada in ideološka KGB koalicija v DZ zapravita dodatnih 8 do 10 mio €. Pa nikomur nič. Oni mirno na počitnice.
Kot da bi poslušali objektivne komentarje na jebeni Smeti na Kanalu A. Naravnost odvratna komunikacija več kot očitno dokazuje, da je Janši v njegovem grdem malem svetu popolnoma vseeno, da ga, razen 20 % volivcev, večina Slovencev enostavno prezira. Ob tem je očitno pozabil, da je populacija, ki uporablja Twitter, rahlo drugačna od povprečnih udeležencev esdeesovih predolilnih golažev. Ko je 13. julija zadovoljno objavil:
Sodišče: DELO in novinar KARBA sta lagala. DELO se mora opravičiti SDS.
Mu je symru pronicljivo odgovoril:
@JJansaSDS Ali to pomeni, da priznavate slovenska sodišča? Samo vprašam, da bomo vedeli za naprej.
Seveda je požel splošno odobravanje vseh zbranih. Mislim, da je Janša to reagiral, je pa vsem, ki smo ga takoj napadli s težkim topništvom, odgovoril takole:
Vaša nervoza je povsem razumljiva. Težko je biti danes navijač tranzicijske levice.

Na tak idiotizem seveda normalen inteligenten človek seveda sploh nič ne odgovori, ampak si misli svoje, sploh, ker je potem Janša nekemu tviterašu očital še avatar (opico), češ da to vse pove o njegovi resnosti – kot da bi morali biti vsi enako zagrenjeni kot do vratu v drek pogreznjeni bivši premier. Od danes mu ne sledim preveč, ker je (kot tudi vsi ostali politiki drugih opcij) preslabo vplival na moj želodec. Ampak naslednjič, ko se mi bo oportunistično (in to pred drugimi!) smehljal v garaži pod Maxijem – kot da se poznava -, se mu bom predstavil, in mu nekaj stvari povedal v faco.

Sicer pa Golobič po ravni komuniciranja ni dosti boljši. Kar naprej opleta, da se nam v primeru zmage SDS obeta takojšnji propad – kot da Slovenija tudi po njegovi in zaslugi pokojnega prijatelja Drnovška in drugih ni na dovolj nizki točki že zdaj in nas lahko reši samo dokončen potop na dno. Ampak pustimo to.

Z udejstvovanjem politikov na Twitterju smo dobili, ne bolj obveščeno javnost, ampak nove zdrahe in debate, ki so bolj predvidljive in enako ogabne kot prenosi iz Državnega zbora na tretjem programu TVS. Zato pa ta greznica prav pride novinarjem, ki politikom sledijo po službeni dolžnosti. Izjavo preprosto povzamejo kar iz Twitterja in na podlagi debat sestavijo za naše razmere po njihovem mnenju spodoben članek. Zdaj še okrogle mize ni več treba organizirat, kaj šele off the record brifinga, obenem pa lahko izvemo, da Gantar včasih navija tudi za Olimpijo.

Twitter ni prinesel več demokracije, še manj boljšo obveščenost … je samo še en kanal za zlivanje gnojnice več. Potem, ko sta se na Twitterju danes masirala Gantar in Janša, o zapravljenem denarju ne vemo drugega kot to, da so ga zapravljali oboji.

Je pa res, da Twitter, bolj kot drugi mediji, razkriva resnično zarukanost naših izbrancev.

 1. Prepričan sem bil, da sem si besedo izmislil jaz, a potem ugotovil, da že obstaja – kar me tudi ni presenetilo.[]
 • Share/Bookmark
 
16 odgovorov na “Vladni in državnozborski čivkači”
 1. Staneyp - 19.07.2011 ob 21:15

  Vedno rad berem tvoje zapise, tokrat se mi pa zdiš ravno toliko fanatičen kot so tisti, ki jih kritiziraš. Za moje pojme je vsakdo ki bolj ali manj slepo sledi kakršnim koli dogmam, fanatik. Samo eno preprosto vprašanje: Ali je sploh dopustno, da ima Janša v kakšni stvari sploh prav? Razumnik se potrudi, da nevtralizira všečnost. Pomembni so mu edino argumenti. Drugače je samo eno trobilo več. Levo ali desno. Ista figa…

 2. primoz - 20.07.2011 ob 07:29

  @Staneyp haha bloody tipical, Chef se je obregnil ob gate KK, ponavljanje Golobica, Gantarjevo kvasanje, a ti si se spotaknil le ob to, da mu ni všeč Alfa samec :D . Roko na srce, tile naši čivkaški “predstavniki ljudstva” so iz twitterja naredili peskovnik, v katerem se otroci prepirajo kdo ima lepšo igračko. Saj tudi pred njihovim prihidom Twitter ni bil kaj dosti drugega kot izgubljanje časa, zdaj pa je postal sekret. Dokler nisem nehal slediti politikom in se spet kislo smejim Crnkoviču, ki mastrubira nad najnovejšim applovim gadgetom.

 3. chef - 20.07.2011 ob 10:22
  chef

  Ta je pa res dobra! Kakšni ergumenti neki? Ravno v tem je point. Ne eni ne drugi ne tvitajo z argumenti. Saj za to niti ni prostora. Vse kar počnejo, je zlivanje greznice drug po drugemu. Tako sem danes v Delu bral izjavo dneva (ali nekaj takega) – Golobič je spet malo popametoval zaradi nekega debilnega Janševega tvita. In se na našo grozo masirajo še na enem kanalu več.

  Najhuje je pa to, da so tako prekleto vzvišeni, da jih boli kurec, če jim kdo na Twitterju v glavo zabrusi, da so ogabni pizduni. DOkler jim celotna novinarska srenja liže riti in dokler uredniki objavljajo vsak njihov piar drek po principu negativne selekcije (objavljajo samo tisto, kar ni za objavo), bo pač tako.

  Trobilo? Zaradi mene lahko vsi pocrkajo! Od leve do desne strani parlamenta.

 4. Davor - 20.07.2011 ob 10:31

  kar se tiče politike je zaključek jasen: naredite bolje, Slovenci smo prvaki v gostilniških revolucijah

 5. chef - 20.07.2011 ob 10:33
  chef

  Davor, kaj bi mi brez tvojega pronicljivega komentarja?

 6. NoMercy - 20.07.2011 ob 10:51
  NoMercy

  jao … a ti, Ćef si tudi zapadel v ta gnoj in pišeš o nekem … kom že??? aja – ki se niti usrat ne more, če ni okoli njega polno pozornosti :) Menda bo bolje čez mesec, dva, ko bo vonjal “lastni drek” – menjal plenice naraščaju :P

 7. smoger - 20.07.2011 ob 11:01

  @chef: In ti jim še vedno slediš prek tviterja?

 8. chef - 20.07.2011 ob 11:21
  chef

  A si nor? Nikoli jim nisem! Nekaj dni sem sledil Janši, pa še to samo zato, ker mi je bil najprej smešen. Včeraj sem ga skenslal, ker imam preslab želodec.

 9. smoger - 20.07.2011 ob 11:55

  ql

  Meni so politki kot najboljši spammerji. ;)

 10. NoMercy - 20.07.2011 ob 13:00
  NoMercy

  btw: a na Twitterju lahko koga nasadiš … npr. po turško na kol, pa potem par dni drsi po kolu :P namesto kakšnega fakiča, smejka … :P

 11. StaneP - 20.07.2011 ob 13:18

  Prejšnjič sem se zatipkal z imenom Staneyp. Tudi zaradi mene lahko vsi pocrkajo. In levi in desni. Čeprav je tudi ta delitev pri nas smešna. Po svetu desnica obladuje kapital, medije itd. Pri nas levica. Skratka, vse je zmešano. Žalostno je edino to, da ta tako imenovana elita, s tem ko vodi državo vpliva na naša življenja. Trenutno in dolgoročno. In zadeve gredo k vragu… Kar se pa JJ tiče, dejstvo je da ne zna z ljudmi. Kar pa še ne pomeni, da nikoli nima prav.

  Vsi se nekaj pritožujemo, izvolili jih bomo pa še vedno. Saj niso oni bedaki, mi smo. Janša je nekaj večji bebček kot Golobič, slednji je pa bolj prefrigano pokvarjen od prvega. Kogar koli volimo, smo zajebali. Saj jim s tem damo legitimnost. Eh, jebeš politiko…

 12. redar - 20.07.2011 ob 22:50
  redar

  “Na tak idiotizem seveda normalen inteligenten človek seveda sploh nič ne odgovori, ampak si misli svoje” Sposojen text, saj veš, le za rejting komentarjev!

 13. StaneP - 21.07.2011 ob 14:56

  Ja, misli svoje… Res je. Največkrat. Dokler stvari ne gredo predaleč. Proti gejem npr nimam prav nič. Dokler pustijo mojo rit pri miru. Tale naša politična elita nas pa buzerira že nekaj časa in zadevo še stopnjuje. Osebno se težko delam, kot da me nič ne moti. Sploh, ker so vsi po vrsti že dobesedno arogantni.

 14. chef - 21.07.2011 ob 15:16
  chef

  In prvak v arogantnosti je Golobič. Laže kot pes teče, zgodi se pa nič.

 15. Whiskey - 22.07.2011 ob 07:28

  Brez slabe vesti mu lahko ob bok postaviš Kresalino.

 16. Nergač » Ugibajmo! - 3.10.2011 ob 18:01

  [...] drugi nekdoji povzamejo in na lepem po vseh portalih beremo, da se nekaj govori. Odkar so začeli na Twitterju bevskati politiki, je samo še huje. Danes novinar ne potrebuje niti diktafona, ampak samo profil na Twitterju. Potem [...]

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.