Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Kam in kako?

Komentiraj

Objavil/a chef 2.05.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Travelling Without Moving, miks

Ko grem na razviti zahod, kjer so se že tudi v resnici izkopali iz gospodarske krize, kjer se vozijo po cestah in imajo v trgovinah dejansko na voljo moderne obleke, kjer konec koncev deluje nekaj tako kompliciranega kot je javni promet, se domov vedno vrnem siten, razočaran in jezen. Ko vidim, da edino opozicijo predstavljajo pacienti kot sta norec Ladislav Troha in nacionalistični kriminalec Šiško, ki bi se povampirila še prej kot osamosvojitelja Janša in Bavčar, me sili na bruhanje.

Pogosto grem tudi k južnim sosedom. Tam veljajo za junake vojni zločinci, državo goljufajo vsi od prvega do zadnjega, seveda tudi država goljufa njih, ceste so še bolj v riti, turizem je dejansko, razen na obali, še slabše razvit kot pri nas, cene so skoraj enake, plače pa nižje … res jim ni lahko. No, tudi danes spoznavam lipo njihovo, kaj češ, res je lipa. Tale znak v istrski vukojebini kar dobro predstavlja problematičnost naše situacije. Kuda idem? Kako idem? Pa ne znam. In tri pikice namesto kletvic.

Ko se vrnem v Slovenijo, sem kar malo srečen, ker vidim, da bi lahko bilo še slabše.

 • Share/Bookmark
 
17 odgovorov na “Kam in kako?”
 1. Matic - 2.05.2011 ob 19:57

  A je to Vižinada po kakem čudnem naključju?

 2. DusanK - 2.05.2011 ob 20:10
 3. buba švabe - 2.05.2011 ob 20:18
  buba švabe

  Haha, najboljši znak ever! :lol:

  In ja, spoznal si eno bistvenih resnic sveta. Vse je relativno! :)

 4. paxman - 2.05.2011 ob 21:00

  LOL, a hrvati celo poznajo goatse-ja? :lol:

 5. igo - 2.05.2011 ob 21:43

  Samo 5 cest ? To ni nič. Malo pred mostom na otok Krk je vasica Križišče. Tam je znak za križišče s 7 cestami.

  LP, Igor

 6. chef - 3.05.2011 ob 01:06
  chef

  @Matic: Ne. Ližnjan.

  No, pravkar sem videl tole.

  Danes sem bil spet dol in bolj ko razmišljam, bolj imam občutek, da jim gre relativno bolje kot nam. Mislim, glede na zgodovino. Po nekaterih istrskih manjših mestecih imajo infrastrukturo, o kakršni lahko naši Istrani samo sanjajo.

 7. MarkoJ - 3.05.2011 ob 02:24

  Kaj je nerazumljivega? Saj to je čisto normalen prometni znak. Pelješ po glavni cesti, imaš možnost zaviti v dve levi ulici ali eno desno. Hm, se ne čudim tolikim nesrečam! Bolj smotane situacije kot sem jo včeraj doživel, jo redko kdo. Pripelješ v krožišče, želiš hitro zaviti ven na tretjem izvozu, pa mi ženšna pred menoj pritisne na zavoro in ustavi avto, zato, da bi na prvem uvozu pustila prednost vozniku (desno pravilo v krožišču, ha ha), ki je stal in čakal, da se štirje avti odmajemo mimo. In je čakala toliko časa, da se jo je voznik, ki ni imel prednosti usmilil, zapeljal v krožišče in lejga vraga, promet je stekel normalno naprej. Ti pa kompliciraš z enim normalnim prometnim znakom. Res bi morali tretjini voznikom pobrati izpite.

 8. Rado - 3.05.2011 ob 08:39

  Čakaj, čakaj Marko.

  Če gre za stik s stranskimi uličicami, potem bi se linije na znaku morale stikati. Znak kot tak je tudi meni nezadostno definiran.

 9. sosed - 3.05.2011 ob 08:54
  sosed

  Ja, res je odvisno s kom se primerjaš, ampak vseeno je “lahko bi bilo slabše” izredno slaba tolažba in nikakor ne more biti argument v rokah obstoječe vladajoče garniture.

 10. chef - 3.05.2011 ob 08:54
  chef

  Dejanska situacija je seveda čisto drugačna.

 11. na jem - 3.05.2011 ob 10:00

  Takle znak je bil do pred kratkim tudi v centru Izole. Sedaj so pametno naredili krožno križišče.

 12. Smeh, solze in žlica vegete » Iz dneva v dan … - 3.05.2011 ob 12:06

  [...] Chefov zapis mi je dal misliti… Kako dejansko živijo naši sosedje? Standard je zagotovo slabši, država zapufana čez glavo, nad katero ji že več let visi grožnja bankrota. Družbo obvladuje elita, tisti pri koritu kradejo podobno kot pri nas, ljudje so nemočni, v glavnem nezadovoljni in to vse bolj na glas tudi povejo. Če je pri nas Pahor še na nivoju dvornega norčka, ki se mu raja zaenkrat v glavnem posmehuje, so na Jadranko sosedje že konkretno jezni. Zagreb je bil v zadnjem času že nekajkrat na robu vstaje, vsaj tako se je zdelo ‘iz daleka’. [...]

 13. Smeh, solze in žlica vegete » Iz dneva v dan … - 3.05.2011 ob 12:08

  [...] Chefov zapis mi je dal misliti… Kako dejansko živijo naši južni sosedje? Standard je zagotovo slabši, država zapufana čez glavo, nad katero ji že več let visi grožnja bankrota. Družbo obvladuje elita, tisti pri koritu kradejo podobno kot pri nas, ljudje so nemočni, v glavnem nezadovoljni in to vse bolj na glas tudi povejo. Če je pri nas Pahor še na nivoju dvornega norčka, ki se mu raja zaenkrat v glavnem posmehuje, so na Jadranko sosedje že konkretno jezni. Zagreb je bil v zadnjem času že nekajkrat na robu vstaje, vsaj tako se je zdelo ‘iz daleka’. [...]

 14. Jurban - 3.05.2011 ob 17:41

  Ne vem, jaz sem po eni strani vesel, da živim v Sloveniji in imamo nek standard, po drugi strani se pa veliko bolje in sproščeno počutim bolj na vzhodu in Balkanu, kjer ni vse po reglcih. Ravno sem se vrnil z Lvova, ki se arhitekturno lahko primerja z marsikaterim mestom zahoda, samo da je bolj umazan in manj obnovljen. Mi je pa recimo ljubši kot Krakov, kjer je vse lepo in tako zapeto in turistično.

  lp

 15. malgaj - 3.05.2011 ob 17:57

  Zadnje leto sem bil parkrat na češkem in slovaškem. In se pošteno navdušil na te dve državi. Kultura voznikov je zelo visoka, nihče ne trobi, v gostilni se ljudje normalno pogovarjajo, ponoči ne razbijajo pijani, pa še punce so bolj fajn.he

  In samo gopsodarstvo cveti, ceste so boljše, polno je novih investicij, sploh v avtomobilski industriji. Res, da so nižje plače ampak so tudi nižje cene in davki. Po uradnih ekonomskih kazalnikih so še ozadaj, ampak se opaža hitrejša rast od slovenskih kazalnikov. In v nekaj letih bodo krepko pred nami. Je pa žalostno, da opozicijo predstavljata upokojeni vodja viol ter ponoreli major. Imata pa dosti stvari prav, vendar to še ne pomeni da jim lahko zaupamo.

 16. smoger - 4.05.2011 ob 09:19

  Ni na nebu ni na zemlji

  Ovo se teško može nazvati život a znam sigurno da nije ni smrt

  Ko medved zatvoren u stakleni kavez u napušteni zoološki vrt

  Ovo se teško moze nazvati mirom a znam sigurno da nije ni rat

  I sve izgleda potpuno normalno a hladan znoj mi klizi niz vrat

  Kaži mi gde smo (Ni na nebu ni na zemlji) Ovo je mesto (Ni na nebu ni na zemlji)

  avtor: Momčilo Bajagić “Bajaga”

  v zvočni obliki: http://bit.ly/c4zC7v

 17. pijanec - 19.05.2011 ob 01:51

  @Rado pravzaprav nikjer v Evropi se linije ne stikajo, saj se tako zagotavlja hitrejšo prepoznavnost znaka. Ločene linije prepoznamo prej kot povezane.

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.