Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Chevrolet Corvette

Komentiraj

Objavil/a chef 1.05.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, miks

Med vsemi Chevroletevimi Korvetami je verjetno najbolj legendarna tretja generacija C3, ki so ji pravili tudi Stingray. Proizvajali so jih med letoma 1968 in 1982, zato ni čudno, da imam v živem spominu predvsem Chevrolet Corvette C4, ki je mojega letnika in se je obdržala na trgu vse do leta 1996. Spomnim se jih predvsem s tistih blesavih kart, ki smo jih nekje do četrtega razreda preigravali med vsemi šolskimi odmori. Na pamet smo vedeli maksimalne hitrosti, kubature, moči motorjev in tako naprej. Mislim, da jo je imel tudi Jonas. Ampak … prve ne smemo pozabiti nikoli! Na grob asfalt širokih ameriških cest so jo prvič zapeljali leta 1953. Če jo v dveh besedah opišem kot svinjsko lepo, ne bom daleč od resnice.

Začelo se je z ameriško zavistjo evropskim športnim avtomobilom, čeprav je razvoj Korvete pravzaprav vzpodbudil eden prvih ameriških serijskih športnih avtomobilov Nash-Healey, ki ga je leta 1951 naredil nekdanji angleški reli dirkač Donald Healey. Leto kasneje je za redizajn poskrbel celo sam gospod Battista Farina bolj znan kot Battista Pininfarina, ustanovitelj oblikovalskega studia, ki je v naslednjih desetletjih krojil dizajn večinoma športnih avtomobilov različnih znamk od Alfe, Lancie, Ferrarija, Jaguarja, Peugeota, Rolls-Roycea, Maseratija, do celo, še sam ne morem verjet, Hyundaia Matrixa.1 Prodajni in športni uspehi Nash-Healeyja so Harleyja Earla, dizajnerja pri Chevroletu vzpodbudili, da je šefe že leta 1951 prepričal v svoj projekt športnega avtomobila. Avtomobili koncerna GM so bili dotlej okorne ameriške ladje, zato je bil prototip, ki so ga v newyorški Waldorf Astorii predstavili leta 1953, čista reolucija. Čez pol leta je na ceste zapeljal prvi Chevrolet Corvette – ime je dobil po korveti, tipu majhne, hitre in okretne vojaške ladje. “Boy, what a car!”

Tako so jo hvalili v oglasu leta 1953:

YouTube slika preogleda

Bistvo Korvete je bila karoserija iz fiberglasa. Vgradili so vrstni šestvaljni motor s prostornino skoraj štirih litrov, ki je razvil 150 konjev maksimalne moči in dvostopenjski samodejni menjalnik. Zavore so bile bobnaste. Skratka, avto je bil v primerjavi z evropskimi športnimi raketami navadno sranje.2 Prvo leto, ko še niso dokončali tovarne, so jih v improvizirani delavnici v Michiganu ročno izdelali 300. Leto kasneje jih je od 3640 sestavljenih tretjina ostala v lagerjih, s tem da bi jih lahko tisto leto naredili kar deset tisoč! Nihče je ni maral. Menda, tako pravi Wikipedia, niso tesnila vrata, ki so se včasih med vožnjo kar odprla. Ampak … res je bila svinjsko lepa, o tem ni dvoma …

V Autostadtu je razstavljen letnik 1954 in je bolj ali manj identičen prvim tristotim (ki so bile še ročno izdelane). Zunanjost je bila bela, notranjost rdeča. Potegnila je do 170 km/h, do 60 milj je vlekla okoli 10 sekund. Mimogrede, sprednje luči so bile zavarovane z mrežico.

Korveta je postala kulten ameriški športni avto s skoraj šestdesetletno zgodovino, a bi neslavno propadla, če hkrati ne bi dobila rivala v Fordovem Thunderbirdu. Čeprav ni bil neposredna konkurenca, GM-u niti na misel ni prišlo, da bi popustil pred največjim tekmecem. Zaposlili so ruskega Belgijca Zoro Arkusa-Duntova, ki je leta 1955 poskrbel za nov 4,3-litrski osemvaljnik s 195 konji. Kasneje so mu moč še povečali in avto opremili z novim tristopenjskim menjalnikom. Čeprav ga Arkus-Duntov ni rodil, so mu nadeli vzdevek Oče Corvette – omogočil ji je preživetje. Leta 1955 so jih prodali pičlih 700, leto kasneje skoraj 3500 in odtlej je številka naraščala vse do leta 1962. Leta 1958 je dobila spred dvojne luči in tudi sicer je bila deležna nekaj faceliftov. Leta 1962 se je legenda odpeljala v zgodovino. Dobila je oblikovno drznejšega naslednika C2. Jaz pa ne vem, če se ne bi med vsemi odločil ravno za prvo. Seveda osemvaljno.

  1. Stari Battista se verjetno obrača v grobu.[]
  2. Ameriški športni avtomobili so v primerjavi z evropskimi ali japonskimi še vedno navadno sranje, je pa res, da tako poceni zverin ne dobiš nikjer.[]
  • Share/Bookmark
 
En odgovor na “Chevrolet Corvette”
  1. Nastja - 3.05.2011 ob 21:13

    Oooo lepota!!!!! <3

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.