Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Prevzetnost in privoščljivost

Komentiraj

Objavil/a chef 23.04.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Travelling Without Moving, miks

Odkar smo uredništvo preselili na drug konec bajte (kar je, glede na to, da je bajta dolga 100 metrov, skoraj isti šmorn kot če bi šli na drugi konec Ljubljane), živimo dosti bolj polno delovno življenje. Ne samo zato, ker imamo po tleh tapison z nekakšnim otroškim vzorčkom, niti zato, ker imava s sodelavcem v pisarni zvočnike za 24,99 evrov (z vuferjem!) in ker sem prvič v svoji karieri dobil čisto svoj predalnik, niti zaradi pojoče – otroku brezsramno ukradene – sove, ki že nekaj dni čemi na tistem supertruper vuferju.

Point je v čudovitem razgledu na streho Leclerca in na Supernovo. Zdaj se končno nekaj dogaja, tako da lahko med delom sprostimo nekaj slovenske privoščljivosti. Zadnjič, na primer, je počilo k svina. Najprej se za to nisem menil, potem me je pa prešinilo, da je bil verjetno karambol. Je ni večje zabave za Slovenca: da je sonarodnjak razbil avto, je nekaj podobnega, kot če je pred stoletjem sosedovemu bajtarju crknila edina shujšana krava. Nesreče so tako zelo zanimive, da se splača brez opozorila ustavit sredi avtoceste, pa ne zato, da bi pomagali udeležencem – tudi če pomoč v resnici potrebujejo. Seveda je dosti bolj udobno, če si lahko nekaj podobnega ogledaš iz balkona v tretjem nadstropju. Fotke nimam, ker očitno nisme čisto pravi Slovenec.

Še bolj zabavni so bili dečki, ki so v bajto nasproti pripeljali cel tovornjak knaufa in so morali vso to robo nekako prestavit v prvo nadstropje. Čista atrakcija. V prvem štuku so skozi okno nosove moleli štirje fantje, na tovornjaku je pa stal šefe oziroma tisti, ki sme uporabljat daljinski upravljavnik za žerjav. Razburjal se je ko raketa, ker ga je zajebaval tisti trapasti sivi nadstrešek. Celo Ismaili je za trenutek odložil delo pri bureku. Na fotki ga še ni, vidimo pa skrajno neuporabnega radovedneža skrajno desno spodaj.

Fora je v tem, da smo bili sveto prepričani, da jim ta operacija ne bo uspela. Bojim se, da je to nekaj časa mislil tudi šefe z daljincem. Potem so našli rešitev in jim je vseeno ratalo, pri tem pa niti niso razsuli nadstreška! Profiči.

 • Share/Bookmark
 
6 odgovorov na “Prevzetnost in privoščljivost”
 1. ulamula - 23.04.2011 ob 19:40

  to smo že…

 2. seamus - 24.04.2011 ob 09:21

  Zakon. Še več tega. In če daš še dnevne zapise dogajanja boš lahko konkuriral najbolj obiskani strani.

 3. siggi - 24.04.2011 ob 17:41

  Tam rado poka ja in glede na to da kot kurir dosti dostavljam tudi na tej lokaciji sem meu že večkrat bližnja srečanja… Ne vem kako ljudje ne morejo razumet, da je cesta med parkirišči glavna in da ne morejo kr skočit kakor jim paše gor.. Potem si še dovolijo gestikulirat in trobit, ker mislijo da si ti tisti ki bi jim skoraj sesul avto

 4. chef - 24.04.2011 ob 21:54
  chef

  @siggi: V tem ušivem trgovskem centru ljudje ne vidijo drugega kot tisto, kar so kupili ali kar še bodo kupili. Jaz sem enkrat eno babo skoraj ubil, ker je prevozila prednostno cesto z vso hitrostjo, kasneje se je pa še drla name.

  Ni hujšega kot delat sredi trgovskega centra :(

 5. daft - 25.04.2011 ob 16:57

  Ne razumem zakaj ne delate od doma. Pa saj menda ja nimate dnevne redakcije, deska al kaj?

  No ja, prostore je vseeno treba imet, se lepše sliši. Cel hudič. ;)

 6. chef - 26.04.2011 ob 00:03
  chef

  Veliko delam od doma, če bi imel človeka, ki bi brez nadzora (in dobro) naredil tisto, kar mu naročim, bi bil pa lahko doma še več.

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.