Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Cel dan na levi nogi

Komentiraj

Objavil/a chef 20.04.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, miks

Po usranem dnevu, ko imam opraviti z ljudmi, ki niti pod razno ne razumejo pojmov “rok oddaje” ali stavka “dela je preveč, ne mi ga nalagat še več”, in ko bi si želel vsaj trideseturni dan, tri ure več za job in tri ure več za leisure, je zadnja stvar, ki si jo želim, dvajset izgubljenih minut na pumpi na Tržaški cesti pri Dolgem mostu. Vsakič znova občudujem Petrolove zaposlene, ki so po mojem mnenju najbolj prijazni in ustrežljivi prodajalci v celi Sloveniji, čeprav imajo opravka s totalnimi kreteni, ki se na pumpah obnašajo približno tako kot tudi prejšnji trenutek na cesti.

Obstajajo pezdetje, ki potem, ko natočijo gorivo, preprosto izginejo za deset, petnajst minut, ker grejo, kaj vem, po plačilu še srat ali na kofe, a se jim avta ne ljubi premaknit na označeno parkirišče trideset metrov naprej. Obstajajo pa še hujši imbecili, ki avto pred črpalnim mestom parkirajo kar tako, ne da bi sploh točili gorivo. Ravno na takega cepca sem naletel zadnjič. Seveda vem, da je gneča na tej pumpi vedno obupna, ampak avto je pokašljeval na hlapih, zato je bila to zadnja možnost. Postavil sem se za avtomobilom, ki je pred pumpo sameval in po nekaj minutah popenil ter se prestavil za drug parkiran avto. Ampak takoj sem ugotovil, da sploh ni parkiran tako, da bi lahko točil, ker s cevjo ne bi dosegel odprtine. Zato sem ga pač obšel in se v naslednjem trenutku najprej zadržal, da mu ne bi polomil brisalcev in potem še, da sem držal jezik za zobmi. Pa ne govorim o na prvi videz totalnem primitivcu, ampak o čisto normalnem možakarju srednjih let, ki pa očitno misli, da lahko Mercedesa SL parkira kjerkoli.

Ker zaradi prvega izmečka človeštva pač nisem mogel točit na črpalki s terminalom za plačilo s kartico, sem moral v trgovino. Hip hopi so postali pravi hipermarketi, kjer se vidi, da nizka cena živil potrošnikom še zdaleč ni tako pomembna kot takojšnja dostopnost. V posmeh gospodarski krizi nosimo ven cela naročja najdražjih in najmanj življenjsko potrebnih živil v Sloveniji. Za dodatno izgubo časa tistih, ki večinoma samo pumpamo, so v Petrolu poskrbeli še s prodajo srečk pa stavnih listkov pa vstopnic za prireditve, od Planice do Cankarjevega doma, pa menda tudi zmožnostjo plačevanja položnic in seveda, jasno, tudi z zbiranjem pik in ponujanjem jebene Petrolove kartice.

Za nameček jim je crknil terminal za kartice na eni od dveh blagajn.

K vdanosti v mojo usodo nista niti malo pripomogla pretirano glasna in pretirano smrdeča mulca, ki sta mi kar naprej lezla za vrat. Tudi tokrat sem se zadržal s sprostitvijo ventila na tviterju. Potem me je vznemiril mulc mojih let inferiornega videza – ali pa se je samo delal -, ki se je na lepem, ko sem skoraj prišel na vrsto, znašel najprej vzporedno z menoj (od nikoder) potem pa je vedno bolj lezel v blagajno, dokler se mu ni uspelo zmagoslavno vrinit točno predme. To se mi vedno zgodi na tej pumpi.

In če me kaj jezi na dan, ko mi gre že itak vse na jetra, so to pezdeti, ki blesavo gledajo naokoli – kot češki predsednik, ko je spizdil kulico – dokler se podmuklo ne zrinejo do blagajne.

Lahko si mislite, kako sem odreagiral.

Imam pa to dobro lastnost, da se po totalnem izpadu zberem v trenutku, tako da sem s prodajalcem že v naslednjem trenutku komuniciral nadvse uglajeno, medtem ko je še pred nekaj sekundami izgledalo, da bom nekomu izpulil glavo.

Ampak mislim, da je bilo dovolj vzgojno.

 • Share/Bookmark
 
19 odgovorov na “Cel dan na levi nogi”
 1. irena - 20.04.2011 ob 18:36
  irena

  jaz bi enkrat hodila s tabo naokoli, ko boš imel slab dan. rabim inštrukcije. :mrgreen:

 2. Snowblind - 20.04.2011 ob 20:22
  Snowblind

  Če je parkiran kabrio, daš 3€ več za gorivo in ga zaliješ.

 3. kj - 20.04.2011 ob 20:50

  Stavim, da še nikoli nisi videl npr. katrce parkirano tako, kot je bil tisti mercedes. Po mojih dolgoletnih izskušnjah na cesti lahko rečem le da največkrat velja ‘boljši avto, večji kreten’.

 4. mojca h - 20.04.2011 ob 20:54

  jaz mu ne bi lomila brisalcev, pac pa bi ga zadela od zadaj ali pa malo podrsala ob strani, skratka, vstajala iz avta ne bi zaradi tega. ce pa se mi ne bi mudilo, bi avto z druge strani parkirala pred njega tako, da ne bi mogel izpeljat in si medtem dala duska v trgovini (nasvet za drugic).

 5. kruhinmleko - 20.04.2011 ob 21:01

  hahahahahahahaha, si ga napizdu!

 6. chef - 20.04.2011 ob 21:07
  chef

  Jaz avtov seveda ne uničujem, čeprav me večkrat zamika – več kot očitno je to verjetno edino, kar bi pomagalo. Ampak uničevat pa ni lepo! In seveda je imel model z mercedesom precej težav, da je lahko odpeljal ven, ampak to mene seveda ne zanima, ker sem takrat tankal.

 7. chef - 20.04.2011 ob 21:10
  chef

  @kj: Stava izgubljena, na ta način parkira marsikdo, ki vozi komaj vozna jajca.

 8. Vizo - 20.04.2011 ob 21:40

  Chefe, zarad takih kekcev kot je bi tale SL-fahrer, si jest želim imet Hummerja :) No, ker si ga ne morem privoščit (poznam kar nekaj ljudi, ki bi se me potem odreklo – ti si med njimi …) imam pa vlečno kljuko na avtu … :)

 9. mojca h - 20.04.2011 ob 22:08

  seveda unicevat ni lepo, ampak jaz unicim samo material, tistemu, ki mi pokvari razpolozenje. tudi mascevanje ni lepo, ampak saj si nocemo pomagat, ne? je pa vzgoja pozitivna, to pa tudi nekaj steje in spet vlada ravnovesje v naravi in med ljudmi, ehheheheheh.

 10. Kane - 20.04.2011 ob 22:33

  Raje ne povem, razen po mogoče nekaj pirih, kako se je nespoštoval moj osebni prostor (ampak sem osebi prizanesel, drugače bi fasal vsaj obisk pri sodniku pa tudi neverjetno je bilo), kako sem trpel take in drugačne bedake (tudi še zdaj ne morem verjet tega, pa tudi drugi mi ne bi) na mestnem busu v LJ (kjer se je vse to dogajalo seveda..).

  Se mi smilite tisti, ki živite v LJ, ker tam se to definitivno dogaja najpogosteje.

 11. opazovalec - 21.04.2011 ob 06:58

  @ Snowblind: Yesss!

 12. Zmago1 - 21.04.2011 ob 09:10

  Ja kaj se tebi vse ne zgodi hehe,… pa kako te razkuri vsaka malenkost,…predlagam da si sej te bo še kap.da te ne bo kap .

 13. Zmago1 - 21.04.2011 ob 09:11

  torej da si izmeriš pritisk.

 14. Anja - 21.04.2011 ob 09:37

  Če je kabrio je boljš, da ga po notranjosti poščiješ kot zaliješ. :) Naslednjič ziher ne bo več tam parkiral.

  Mal heca more bit.

 15. chef - 21.04.2011 ob 10:12
  chef

  Ja, in potem pride ven iz trgovine še hujši norec kot sem jaz :lol:

 16. smoger - 21.04.2011 ob 12:58

  Namesto tviterja lahko uporabiš tudi tole ;)

  http://bit.ly/JcX50

 17. Alex van der Volk - 21.04.2011 ob 14:22

  Kot sem rekel zadnjič. Kar se mene tiče je velik delež krivde tudi na strani prodajalca. Zadnjič sem bil recimo povsem sam in kar naenkrat sem imel v trgovini 50+ ljudi (jebeni busi), ob čemer resnično nisem mogel paziti, da se kdo ne bi vrival, ampak ob nekoliko bolj gostem prometu je najmanjša stvar reči: “Se opravičujem gospod/gospa, ampak niste še na vrsti, tisti gospod je bil pred vami”. Pika, konec besed.

 18. en - 21.04.2011 ob 17:45

  Zmagajo tisti imbecili, ki tankajo avto, ga premaknejo, in potem skočijo še v bližnjo trgovino, pošto,…če je tam.

  Enrat sem mislil (pa ne edini), da bom fasal popizditis. Že tako samo tri črpalke na voljo, in ena neuporabna, ker dokler se ne plača, ne moreš na novo točit goriva, čeprav je avto umaknjen. In potem gospodična pride lepo na pumpo, in ob opozorilu da se to ne dela, ker je naredila še večji zastoj, odgovori z “jaz sem tukaj redna stranka, vem jaz kako se lahko dela”.

  Za znort…ji je pol vrste objasnilo da je glupa krava

 19. en - 21.04.2011 ob 17:48

  @ volk

  kdaj bo kak blog? :D

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.