Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Sobotna akcija

Komentiraj

Objavil/a chef 16.04.2011 ob 19:00 ob 19:00 pod Travelling Without Moving, miks, Šport

Mislil sem, da se bom danes že lotil projekta z delovnim naslovom Mission Impossible, ampak me je prejšnji teden tako sesul, da bom vikend porabil za sestavljanje. Ob pol devetih me je pokonci že vrgel sms z vabilom na zajtrk s tastarimadvema. Standardna sobotna jajca (mislim, pečena). Pozneje nas je pri Čevljarskem trgu nas je presenetila množica firbcev. Seveda smo se jim pridružili.

Čistilna akcija s potapljači.

In mornarico.

Na tržnici sem pri Dobrotah kupil izvrstne Morganove oljke. Drugi kofe smo spili v pražarni na Starem trgu. Kupil sem še nov card reader, k sreči se da to v centru še dobit. Verjetno pa ne bi mogel kupit straniščne deske, za kaj takega je treba v Javna skladišča ali v Merkur, ampak k njim ne hodim več. Festival bosanske hrane in tradicionalne bosanske čipke na Stritarjevi smo izpustili, ker je bila prehuda gneča.

Rezultat čistilne akcije po eni uri:

Ob enih popoldne sem imel fotosešn s testnim biciklom – tokrat špecialko. Ampak izkazalo se je, da bomo fotografirali še neke situacije v prometu, tako da se je vse skupaj malo zavleklo. Fotke pod Toškim čelom bojo po mojem ratale. Če nisem tokrat dvajsetkrat obrnil, pa nič nočem. Potem me je tako zagrabilo, da sem se zapeljal še na Črni Vrh nad Polhovim Gradcem, čeprav sem bil zvečer s Fotrom zmenjen za lauf. Ugotavljam, da nisem več čisto zanič. V zadnjih treh tednih sem shujšal za tri kile in to se pozna ko šus. Sicer mi bicikla ne znese šponat prav dolgo, ampak to še pride. V glavnem, uživam tudi na specialki. S tem vsaj kam prideš.

No, potem sem vseeno še s Fotrom odlaufal dobre pol ure.

Počasi se začenjam počutit kot pravi športnik.

Idealna sobota, res.

 • Share/Bookmark
 
3 odgovorov na “Sobotna akcija”
 1. Whiskey - 16.04.2011 ob 22:29

  Ker je že v prvem odstavku omenjen Sms, sem se spomnil na tegale:

  Halo, draga – pravkar pijem še zadnje pivo, pridem čez 20 minut. Če me ne bo, preberi sporočilo še enkrat. Vedno tvoj…

 2. Kane - 18.04.2011 ob 10:32

  Heh koliko koles, se spomnim v sredini oktobra 2008, ko sva s kolegom prišla na pir zunaj enega lokala na Prešercu. Ravno se usedema, ko pride kelnar, prime pepelnik pa ga fukne v ljubljanico in me pogleda v oči in reče “a si vidu?”. Potem pa za foro mal pobriše mizo in prnese nov pepelnik.

  Primitivizem brez meja a vsaj nekaj smeha s strani mene in kolega.

 3. buba švabe - 18.04.2011 ob 11:15
  buba švabe

  Haha, a metanje biciklov v Ljubljanico je pri vas nacionalni šport al kako? Kako misliš, da bi se obnesli tisti javni bicikli za izposojo, kot imajo to po nekaterih mestih v bolj civiliziranih državah?

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.