Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Mercator goes Premium

Komentiraj

Objavil/a chef 15.04.2011 ob 18:00 ob 18:00 pod Natezalnica, miks

V Mercatorju me je že večkrat popadel obupen srd. Takrat se komaj zadržim, da ne bi ventila spustil kar na prodajalki in, verjemite, ko mi zateži še z Mercator kartico, je to res težko. Ko sem nazadnje kupil gnila jajca, sem jih, zaklinjajoč se, da v to prekleto trgovino ne stopim več, pometal kar v smeti. Podpiram idejo mlekomatov, predvsem zato, ker mi gre na jetra naša prehrambena industrija in ker podpiram uspešne slovenske kmete z dobrimi poslovnimi idejami. Zato ne vidim razloga, zakaj ne bi zraven postavili še jajcematov. In zelenjavomatov, na katerih bi zelenjavo izbral tako kot osvežilne pijače, čips, sendviče. In tako naprej. Tako bi še dodatno omejili nadležne izlete v samopostrežne trgovine, kjer mi prodajajo sranje ali, kako bizarno, napolitanke, ki so relativno cenejše od bele žemlje, in me navsezadnje še posiljujejo s takšnimi ali drugačnimi karticami in popusti.

Skratka, večkrat sem si rekel: “Zajebi Mercator, zajebi slovensko kakovost in zajebi slovensko firmo, če me nategujejo z najvišjimi cenami pokvarjenih jajc!” Ampak potem pač ugotoviš, da je Spar še bolj antipatičen (in predvsem dlje), da je Leclerc itak neprebavljiv, da imajo v Tušu zanič ponudbo, Hofer in Lidl me pa itak odbijata, čeprav počasi že verjamem, da je njihova ponudba bolj zdrava. Navsezadnje grem vedno v najbližjo trgovino, da se mi vsaj ni treba zajebavat z busi, parkiranjem, whatever. To pa je Mercator na Brdu.

Ko sem zadnjič tam kupoval parmezan, sem najprej mislil, da sem zgrešil trgovino.

Ampak ne. Dejansko prodajajo kao visokocenoven s pepelom posut kozji sir v embalaži z napisom Premium v kombinaciji z lgotipom Mercatorja.1

Pri tem me čudi, da Spar ne odreagira enako kot v začetku tega leta Ford v tožbi proti Ferrariju. Za kaj je šlo? Ferrari je svojo letošnjo formulo 1 ob priložnosti 150. obletnice združitve Italije v Kraljevino Italijo poimenoval F-150. Enako kot Ford že pred več leti svoj kamionet, ki ga prodajajo v Ameriki. Ford se je za tožbo odločil z obrazložitvijo, da jim je Ferrari ukradel ime z namenom, da bi se preko Forda okoristil z dobičkom. Kar je seveda v tem primeru za lase privlečeno še bolj kot Elikanova tožba proti malemu Jankoviću zaradi groženj s smrtjo.

V primeru Mercator se pa bojim, da gre res za preprosto kopiranje imena blagovne znamke z namenom okoriščanja z dobičkom na račun Spara.

 1. Jasno, da ga nisem kupil.[]
 • Share/Bookmark
 
41 odgovorov na “Mercator goes Premium”
 1. saily - 15.04.2011 ob 18:58

  Mene bl tale pepel matra… a je to sploh prebavljivo? :D

 2. Mašon - 15.04.2011 ob 19:06

  mercatorjev ne maram. njihove blagovne znamke pa še ekstra ne od takrat, ko so mogli prelepit napis ’sir za pico’ z ‘pripravek za pico’ ker zadeva vsebuje – premalo sira. yuck.

 3. oolong - 15.04.2011 ob 21:33

  V Mercator sem nehala hoditi, ko me je na pritožbo, da jajc ne hranijo v hladilniku regijski vodja prepričeval, da obstaja Evropska direktiva, ki pravi, da morajo biti jajca na konstantni temperaturi. Debili so ignorirali, da naj bo ta konstantna tempetatura do 8 stopinj celzija. Kje si pa ti vzel svoja gnila jajca? S police, ne?

 4. chef - 15.04.2011 ob 22:04
  chef

  @saily: Brze dvoma je prebavljivo in brez dvoma je tudi kancerogeno.

  @Mašon: Šokantno.

  @oolong: Še bolj šokantno!!! In ja, zdaj sem se šele zavedal, Jebena jajca imajo zložene na police izven hladilnika!!! Glede teh zadev sem pač dovolj neumen, da na take malenkosti ne pomislim, hehe.

  In kako to, da jih še nihče ni nasadil?

 5. ey - 15.04.2011 ob 22:17

  zadnjič me je kap, ko sem na “četrtek je dan za popuste” bil prisiljen gledat dvestoeurski nakup hrane dveh upokojencev. in na vseh sosednjih blagajnah se je dogajalo isto.

 6. oolong - 15.04.2011 ob 22:28

  Obvestila sem Zavod za zdravstveno varstvo, ampak se jim jeb… Splet okoliščin pa je nanesel, da sva se prav takrat preselila in se nisem spuščala v nadaljnjo vojno. Sem pa menjala trgovsko verigo. Svoj denar rade volje pustim nemški verigi, kjer me brez glasbe med kupovanjem hitro izpljunejo iz poslovalnice. Sem bila zelo proti Lidlu, ampak je kvaliteta njihovih izdelkov enostavno boljša.

  V Mercator pa ne stopim več lep čas. Si prej kupim svojo kuro.

 7. seamus - 15.04.2011 ob 22:30

  Ta potrošnja v Mercatorjih je res višek naše dežele. Pri nas hodimo praktično samo še v Lidl, Hofer in po meso in ribe v Leclerc. Mercator račun znaša na mesec samo še dobrih 100€ (malice, drobnarije, knjigarna, Eta), pa je to ta “domača” štacuna. V Špar ne vem kdaj sem šel nazadnje.

  Zadnjič sem imel problem zapravt 45€ dobropisa v Mercatorju. Naj mi kdo pove kaj naj kupim za toliko denarja in da hkrati ta nakup lahko opravičim. Na koncu sem kupil 3kg Bimedovih fig za 30€(začuda je Mercator Šiška edina štacuna kjer sem videl kilske pakunge teh fig) in razne stročnice na kilo. Groza od ponudbe.

 8. seamus - 15.04.2011 ob 22:40

  @oolong – tudi sam sem bi proti Lidlu in izredno proti Hoferju. Pol pa vidš, da so ostale štacune spustile nivo ponudbe pod te “nizkocenovce” in rečeš boli me. In vidiš, da imajo avstrijske izdelke iz slovenskega mleka in če to združiš s tem, da kmetje ves mlek izvozijo, ker jim ga slovenske mlekarne premalo plačajo in da te mlekarne raje uvažajo cenejše mleko iz vzhoda … In ko kupiš solidne otroške čevlje za trikrat manj denarja, kot drugje in začuda čevlji zdržijo brez spremembe oblike in barve dokler jih otrok ne preraste…

  Pred parimi leti ne bi nikoli verjel, da bom to izjavil, samo Slovenija je res globoko zabredla.

 9. David - 15.04.2011 ob 22:46

  Je kak poseben razlog, da te Hofer ali Lidl odbijata? Recimo, podkrepljen z lastno izkušnjo zaradi slabe kakovosti izdelkov?

  Meni gre Mercator na bruhanje, slovenska firma gor ali dol, enostavno grem noter res takrat, če ni druge možnosti: - višje oz. kar visoke cene - prodajalke večinoma cepljene proti hitrosti - pogosto en kup upokojencev - nategi z lastnimi znamkami + hipermarketi imajo res da ogromno izbiro +- jebeni popusti, ko bi moral človek nakupovati točno določen dan… + najdeš jih za vsakim voglom + znajo imeti kakšno odprto skoraj ves dan, vsak dan

  Zame Hofer in Lidl zmagata glede na ceno in kvaliteto izdelkov, kot tudi porabljen čas nakupovanja. Res pa, da v Hoferju ni določenih blagovnih znamk, Lidl pa ima včasih katere stvari bolj tako-tako. Pač, malo denarja, malo muzike, zato še vedno dostikrat obiščem SPAR.

  Enkrat sem celo bil v Leclercu, poleg tega, da je ogromen in te za prvič pusti zmedenega, me ponudba sploh ni prepričala z vidika cena/kakovost. Izbire je pa veliko, res imajo pestro ponudbo…

 10. poštar - 15.04.2011 ob 23:13

  še moja izkušnja z mercatorjem pred parimi dnevi v štacuni na Bavarcu. me je vrglo s tečajev … stojim pred hladilnikom z delikatesami in neki stric se meni s prodajalko. pravi on: koliko bi stala polovica tega? (ne vem o katerem izdelku se je šlo) prodajalka da na tehtnico in potem: “tole bi bilo 3,6 se pravi polovica je … je …” čez enih petnajst sekund reče “ena petdeset … ehm …” mine še pet sekund in izvže: “ena osemdeset.” Nisem mogel verjeti: dobro, niso vsi matematični geniji, ampak da prodajalka porabi dvajset sekund za izračun polovice od 3,60, mi je bilo pa nekaj neverjetnega. pridem na vrsto jaz. lahko deset dek sira? odreže kos: “je lahko 19, gospod?” “ma ja, eee, okej.pa še deset dek francoske, prosim”. čez par trenutkov: “je lahko osemnajst?” ma goni se u kurac, sem si mislil. ena velika žalost je vse to. dežela idiotov, z mano vred, ki se s tem ukvarjam na forumih. bljak

 11. d-mashina - 15.04.2011 ob 23:40

  seveda… mercator se bo šlepal na špar. take “premium” blagovne znamke imajo vse trgovinske verige, le da jih vse ne opremijo z imenom verige + premium/ekskluziv/prestiž. verjetno gre za isto sranje kot pri njihovih plebejskih blagovnih znamkah, a tartufata in posušen paradižnik sta pač preveč nobel, da bi jih prodajalo pod isto znamko kot sekret papir. vmes še dodajo kakšno navadno mleko, ki ga opremijo z “geografskim poreklom”, čeprav je isto kot tisto plebejsko, a drugače zapakirano, da ga lahko brez sramu in obtožujočih pogledov kupi tudi kak fin japi, ki ne mara kupovat enake robe kot njegova čestilka.

 12. Delno prebujeni - 16.04.2011 ob 01:36

  Chef, verjetno se je vsakomur od nas zgodilo kaj podobnega. Jaz sem večkrat slišal pikre na kvaliteto zelenjave v našem najboljšem sosedu – 3/4 gnile. A ni v konkurenčnem okolju za potrošnika “lahko” prednost ta, da sam izbira kam bo šel ( o svobodi izbire se ne bom spuščal v detajle, ker se potem to filozofiranje lahko zavleče )? Če je razočaran, poiskuša dobiti drugje boljšp ponudbo. Kar se tiče pa vseh vrst avtomatov itd…Mene ta ideja straši. Nazadnje sem prebral članek, da naj bi najpriznanejši futurist, ki ga še Gates ali Jobs izredno ceni napovedal, da naj bi z letom 2045 umetna inteligenca dokončno prevladala nad človeškim bitjem.A veš kaj to pomeni? ( pa prosim, ne mi napisati, da te takrat tako in tako ne bo več).

 13. chef - 16.04.2011 ob 09:01
  chef

  Lidl in Hofer me organsko odbijata zato, ker razčlovečita kupca na nivo idiota, ki artikle pobira iz tal. Ne vem sicer, kako je z vozički, ampak upam, da vsaj ni treba vanje metat kovancev, kar me totalno razpištoli v Leclercu (kamor itak ne hodim) ali v Sparu.

  Da sem moral enkrat, ko sem v Hoferju slučajno kupil plato mleka z računom na firmo, za trakom kot kakšen butelj izpolnjevat tabelo s podatki, je za moje pojme nesramno.

  Raje bi plačeval 10 ali 20 odstotkov višje cene in se ob tem počutil kot nekdo, ki je zaželen. Trgovine, kjer prodajalke tako rekoč nosijo plenice, ker jim ne dovolijo izhoda na sekret, me odbijajo.

  Problem je samo v tem, da imajo tudi najkakovostnejšo ponudbo, kar je pa absurd nad absurdi in kaj takega je možno samo v Sloveniji, kjer je, kot je povedal Seamus, zafurano absolutno vse, prehrambena industrija in prehrambena trgovina pa sploh.

  Dejansko je edini način, da se nehajo z namio zajebavat ta, da res kupujemo samo še pri skladiščnikih.

  @dmashina: To, da pod Preimum znamkami prodajajo pofl robo, midva veva, večina buteljnov, seveda so naši japiji skoraj vsi po vrsti buteljni, pač ne. To je po mojem osnovni problem naše družbe. Človek, ki ima denar za Porscheja in drage cunje, špara pri jebenem kozjem siru.

  @Delno prebujeni: ja, tudi gnilo zelenjavo so mi že podtaknili. Glede avtomatov pa jaz ne bi bil tako pesimističen, tudi zato, ker futuristov niti približno ne cenim. SI gledal, kaj je Kubrick napovedoval za leto 2001? Po ocenah futuristov bi verjetno ta svet že večkrat propadel, pa še kar nekako guramo.

  Mlekomati niti pod razno niso slaba stvar, saj kmetje od njih menda dobro živijo, mi pa pijemo kakovostno mleko. Da gre mleko od proizvajalca naravnost h kupcu, je po izjemno pozitivno za oba, kaj ima to opraviti z umetno inteligenco, pa ne razumem.

  Pravzaprav imam raje umetno inteligenco kot neinteligenco.

 14. Mirko - 16.04.2011 ob 13:41

  Chef ob vsej svoji pameti še vedno verjameš da gre pri mlekomatih mleko od proizvajalca naravnost h kupcu. To je mit. 90% mlekomatov na trgu imajo prepeprodajalci mleka – nič dosti boljši kot “Ljubljanske mlekarne”, ki ga kupujejo pri kmetih in prodajajo v mlekomatih z zgodbico da gre za direktno prodajo. Direktna prodaja je bila na začetku, dokler eni v poršejih z dragimi cunjami niso zavohali dobička – 1€ za liter mleka je pač kar konkreten dobiček glede na odkupno ceno.

 15. Mirko - 16.04.2011 ob 13:44

  (primer tebi najbližjega dilerskega mlekomata je po mojih informacijah recimo na viški pumpi pri Iliriji, kjer so že večkat menjali dobavitelja mleka in napis s katere kmetije je… če bi bila prodaja tako zelo direktna verjetno dobavitelja nebi menjali tako pogosto)

 16. mojca h - 16.04.2011 ob 17:02

  ne vem kaj vas tako motijo jajca na policah? v Spinnysu, ki je angleska veriga, je to stalna praksa. jaz jih ze leta in leta kupujem iz police in nikoli se ni bilo nic narobe.

 17. chef - 16.04.2011 ob 19:04
  chef

  @Mirko: Kot prvo, mlekomat pri Iliriji ni moj najbližji. Kot drugo, mleka sploh ne kupujem. Kot tretje, poznam vsaj tri kmete, ki zjutraj dejansko pomolzejo krave, se usedejo v svoj avto (nimajo Porscheja in dragih cunj) in nafilajo mlekomat. Kot četrto, ti mešaš jabolka in hruške. In kot peto, sploh nimaš pojma, za kaj gre.

  @mojca h: Motijo me, ker so pokvarjena. Če ne bi bila pokvarjena, me ne bi motila.

  Sploh ne morem verjet, da se ukvarjam s takimi trapastimi komentarji.

 18. oolong - 16.04.2011 ob 20:27

  @mojca h: Jajca na policah me ne bi motila, če se ne bi tako pokvarila. Ali pa gostovala salmonelo. In res se mi ne da igrat ruske rulete. A doma hraniš jajca v shrambi ali jih daš v hladilnik?

  A potem imamo lahko tudi npr. francosko solato z jajci na toplem? Kaj pa meso?

 19. Delno prebujeni - 16.04.2011 ob 20:33

  Chef,priznam,malce se mi je odleglo ob tvoji pozitivnejši naravnani izjavi.

 20. Lisa - 16.04.2011 ob 23:11
  Lisa

  Ti hodiš v Mercator na Brdu? Če mam na izbiro Mercator na Brdu in Spar na Vrhovcih grem 100x raje v Spar. Ker tist Mercator mi je podn od podna. Ne gre mi. (edina štacuna k jo še težje prebavljam je Tuš v Šentvidu. Luknja)

 21. tina - 16.04.2011 ob 23:47

  4-članska familija. že 7 let kupujemo špezo izključno prek interneta, pri merkiću (razen mesa in zelenjave, ki jo na tržnici). enkrat na dva do tri tedne. od prvega nakupa naprej imamo izbor – listo stvari, ki je večinoma enainista. mlečni izdelki, šamponi, pralni prašek, mleko, vode, soki, solcukermoka itd. avokado, banane, pomaranče – vedno brezhibne. za nakup iz naslanjača rabim okoli 7 minut. robo prinesejo do predsobe zelo prijazni fantje, večinoma en, malo poklepetamo, kartica, hvala in nasvidenje. plačamo 1x na mesec po položnici. simpl k pasulj.

 22. chef - 17.04.2011 ob 02:55
  chef

  @tina: Ja, to me je večkrat mikalo, ampak jaz dejansko tako zelo malo doma pojem, da si enostavno ne upam naročit večje zaloge.

  @Lisa: Spar na Vrhovcih je predaleč. Brdo je po prenovi nekoliko boljši – kolikor je trgovina sploh lahko prijazna. Mene odbijajo vse. Tuši so pa itak luknje od prvega do zadnjega.

 23. Lisa - 17.04.2011 ob 14:09
  Lisa

  Ne štekam, kako ti je Mercator na Brdu najbližje. (če si doma nasproti viške cerkve)

 24. Klino - 17.04.2011 ob 15:05

  Chef, saj te razumem… pač ne maraš Mercatorja.

  Toda v bodoče prosim vsaj preveri kdaj je kdo uvedel katero blagovno znamko in posledično tako ne obtožuje Mercatorja plagiatorstva

  Iz dokumenta je razvidno, da je Mercator že 21.1.2010 imel razvito blagovno znamko Premium: http://beta.finance-on.net/files/2010-01-21/Predstavitev%20Skupine%20MercatorInvestor%20conference21.1.2010_slo-1.pdf (stran 36)

  Spar pa je svojo blagovno znamko Premium predstavil šele v oktobru leta 2010. http://www.igd.com/analysis/Hub.aspx?id=13&tid=1&cid=115&nid=7353&app=10

  Kar se pa jajc na policah tiče. To je pa ja splošna praksa po celi Evropi, da jajca niso spravljena v hladilniku.

 25. Klino - 17.04.2011 ob 15:06
 26. Ela - 17.04.2011 ob 17:45

  Že 20 let dostavljam živila vsem trgovcem in vem nekaj malega o tem. Trgovine se ne morejo same odločati kaj bodo kje hranile. Za vsak nov artikel mora dobavitelj izpolniti poseben obrazec (pri vseh trgovcih), kjer določi tudi način hranjenja izdelka. Poleg tega za posamezne skupine živil veljajo določeni predpisi in pravilniki,inšprktorji so redno na terenu, tako, da tako resna stvari, kot je način hranjenja res ni prepuščena samemu trgovcu, vsaj kar se tiče minimalnih zahtev. Jajc res ni potrebno hraniti v hladilniku oz. jim to lahko celo škodi, ker se v hladnem na lupini lahko nabira kondez, ki z ostalimi bakterijami pronica v lupino. Bolj je pomembno, da je prostor suh in ima konstanto temperaturo. Pa še to – salmonela, če že je, je v jajcu že od začetka in se uniči s toplotno obdelavo. Tako, da je težava le, če so živila pripravljena iz takih surovih jajc (majoneza, tiramisu…). Da si naletel na pokvarjena jajca, je že skoraj nepojemljivo. Da jih nisi nesel nazaj, pa še bolj. Vem, ne da se ti s tem ukvarjati, razumem, ampak le na ta način lahko dobavitelj ugotovi, kaj je bil vzrok (verjemi, da nam ni vseeno) oz. inšpektor ukaže umik tako spornega izdelka. Pa še to – Mercator je uvedel znamko Premium veliko pred Sparom. Spar pa se je šele nedolgo tega nazaj zavedel, da samo s ceneno ponudbo ne bo prišel daleč. Kar se tiče trgovcev Lidl in Hofer, je to drug način ponujanja blaga in ni fer, da vse mečemo v en koš. Strinjam se, da sta oba izkoristila tržno nišo in našla svoje kupce. Bolj kakovostni izdelki pa tudi tam niso takoo poceni oz. so v manjšini. In, ja tudi tam moraš voziček lep pospraviti nazaj, če hočeš nazaj svoj evro, ali karkoli že. In nekaj ne razumem, v Lidlu je neko živilo za 1 euro kakovostno živilo, v Mercatorju pa je isto živilo za 2 evra pofl oz. tega dragega sranja ne bom kupoval v Mercatorju, grem raje v Lidl, kjer je ceneje.

 27. NatasaP - 17.04.2011 ob 19:27

  Jah Mercator ni imel Jamesa Bonda, da bi promoviral premium, pa eni zato sploh ne vemo, da obstaja tud Mercator premium :) Aja, jajca mi hranimo v kleti, včasih smo imeli celo domača, ko smo gojili pet kokoši, pa ni nikol nič narobe z njimi, tako da si imel najbrž res samo smolo pri nakupu.

 28. Olna - 17.04.2011 ob 20:03

  Ela, se hecaš, da dostavljaš živila, ali se hecaš, da naj bodo jajca zunaj hladilnika??? Doma torej – na sobni temperaturi, 20 – 25 stopinj? Ne dvomim, da je kak alternativni prenapetež (mogoče so ga kot malega kopali v prevroči vodi?) prišel na genialno idejo o jajcih na toplem, da bi pa vsi proizvajalci ne imeli prav, ko na embalažo napišejo “čuvati v hladnem prostoru”… Madona, blogi pa res vse prenesejo.

 29. katja - 17.04.2011 ob 20:56

  @Olna Madona, smo pametni.

  ZPS (Zveza Potrošnikov Slovenije) pravi tole: Zakonodaja navaja, da je treba jajca skladiščiti in prevažati, če je le mogoče, pri stalni temperaturi ter pred prodajo končnemu potrošniku na splošno ne smejo biti hlajena. Večja temperaturna nihanja namreč povzročijo, da nastane kondenzat, ki pospeši rast bakterij na lupini in poveča možnost za njihov vdor v jajca. Kondenzat nastane na jajcih predvsem v poletnem obdobju, če jih kupimo v trgovini, kjer so shranjena v hladilniku, domov pa jih odnesemo brez izolirne vrečke ali hladilne torbe.

  VIR: http://www.zps.si/hrana-in-pijaca/kakovost-zivil/shranjevanje-jajc-12-2010.html?Itemid=414

 30. mnd - 17.04.2011 ob 22:54

  meni pa ni jasna tale embalaža od tega sira? zakaj je v angleščini, če je to očitno mercatorjeva embalaža?

 31. Ela - 17.04.2011 ob 23:04

  @Katja :-) O, Madona! Babji “ravs”- zaradi jajc.:-) Saj bi še kaj dodala, ampak z vsem spoštovanjem do avtorja tega bloga, vsaj jaz, zaključujem debato o jajcih.

 32. Olna - 18.04.2011 ob 09:52

  Tudi jaz se strinjam, da ni potrebno v nedogled debatirati o jajcih (vsaj ne kurjih :) ), zato samo še tole: katja, od linkanega članka bi lahko prebrala še naslednji odstavek:

  “Hkrati pa raziskave kažejo, da se v enem dnevu kakovost jajc, ki so shranjena pri sobni temperaturi, poslabša bolj kot tistih, ki so bila ves teden v hladilniku. Na kakovost jajc med skladiščenjem namreč vplivajo temperatura, čas skladiščenja, vlaga in prisotnost mikroorganizmov.”

  Veselo Veliko noč želim! :D

 33. poki - 18.04.2011 ob 11:52

  Uh, izjemno me veseli, da poleg mene obstaja še kakšen antimerkatorfan.Zdelo se mi je že, da delujem nekoliko čudaško. Ob prebiranju prispevka pa so mi zasijale očke. Torej, Merkatorja ne maram, ker je slovenski trgovec, ki maksimalno nateguje slovenske kupce pod krinko domoljublja in slovenskosti. Larifari! Pa še najdražji je. Pa v Mercatorju Domžale so me že trikrat obletavali molji. Pa njegovi delavci v skladišču delajo kot črna živina. In to ne preko pogodbe o zaposlitvi. Preko outsorcinga (Manpower, Adecco). Če želijo podat komentar na šikaniranje in slabe razmere, jim kot svetel zgled pripadnosti pokažejo na osebje iz Balkana, Romunije, Bolgarije, kakšen temnopolti in Šiptar se tudi nanjde vmes: “Kaj ne boš-Janez?! Kaaj ne moreš več!? A oni pa lahko in to za 3 evre brez malce in vožnje. Koker češ, sej vidš: takle mamo!” Tudi jaz vedno bolj pogosto prestopim prag Hoferja in poštukam s tržnico ter mlekomati.

  Najboljši sosed – pha! Sram jih naj bo!!!

 34. katja - 18.04.2011 ob 11:58

  Sem prebrala to, pa mogoče še kak pravilnik, ne skrbi. Pa ni mi v splošno veselje debata o kurjih jajcih, me pa dvigne pokroviteljsko pametovanje o stvareh v stilu “Madona, blogi pa res vse prenesejo.”.

  Eno so priporočila za trgovce, eno so priporočila za končnega potrošnika. Pravilnik predpisuje, da so jajca lahko pri sobni temperaturi, končni uporabnik pa jih mora hraniti na hladnem. Kje smo pa ljudje hranili jajca pred splošno razširjenostjo hladilnika v gospodinjstvih (ki se je v evropi zgodilo po letu 1950)?

 35. poki - 18.04.2011 ob 12:28

  jajčka so bila shranjena na primer v apnu. čez zimo. sicer pa tukaj velja načelo hladne verige. glede na frekventnost dobave trgovca in nakupa potrošnika, je sobna temperatura po pravilniku ustrezna. Doma pa le v hladilnik z njimi:)

 36. chef - 18.04.2011 ob 13:45
  chef

  Da si bomo na jasnem: meni dol visi, kje imajo tista jajca shranjena. Če mi pa dvakrat v enem mesecu prodajo pokvarjeno robo, je to znak, da je nekaj narobe. Pa ne samo jajca, mislim, da sem enkrat kupil tudi nek drug pokvarjen artikel (ne spomnim se več katerega). Sicer so mi vrnili denar, ampak jebenti, a zdaj moram za vsak drek preverit rok trajanja?

 37. smoger - 18.04.2011 ob 14:27

  Da. :P

 38. Olna - 18.04.2011 ob 18:41

  Chef, jawohl, moraš preveriti. Za vsak drek! Pa glede na to, kako nas nategujejo kjer morejo, preveri vsaj še ceno; mrcine MASOVNO postavljajo dražje izdelke na polico tja, kjer je spodaj navedena cena (sosednjega) cenejšega izdelka. In mi ovce tako nevede kupimo dražjega in tega ob malo večjem nakupu sploh ne opazimo.

  Če jim pokažem nateg na prodajni polici, mi (vedno!) odgovorijo enako: da si kupci ogledujejo proizvode in jih potem postavijo nazaj na napačno mesto. Bulšit! :mrgreen:

 39. primoz - 19.04.2011 ob 22:48

  Valda, da moraš preverit rok trajanja. in, tipično so jogurti, ki so na polici zadaj, novejši.

 40. tudiLidljesranje - 2.06.2011 ob 09:03

  ne morem verjeti temu zaničevanju Mercatorja, ki ima očitno najvišje standarde opreme trgovine na vseh nivojih. V Mercatorju kupujem na vrhniki in za razliko od hoferja in podobnega sranja imajo v merkatorju zastekljene hladilnike….

  Sem pa že večkrat kupoval v lidlu in hoferju in kakovost hrane je poden. iz lidlove hrenovke je mast kar tekla… To je sranje!

 41. Mercator delnice - 21.12.2011 ob 13:22

  Mercator goes down!

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.