Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Kulturne razlike

Komentiraj

Objavil/a chef 29.11.2010 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, miks

Za povabilo na 8. Festival kamping in karavaning, ki se je začel v četrtek in končal včeraj, mi je absolutno zmanjkalo časa. Do festivala je bilo seveda napeto zaradi priprav, kasneje je zmanjkalo časa, ker sem prišel v četrtek domov ob treh zjutraj, v petek sploh ne (ker smo zaspali v Kranju), v soboto sem bil pa že preveč sesut. Vsemu temu dodajmo še plazenje med razstavljavci, ki so me navdušeno pojili z vseh vrst substancami.

Precejšna panika je bila tudi včeraj, saj je treba vso kramo iz dvoran spravit v čim krajšem času. Bistveno je, da razstavljavci za seboj pospravijo tako, da fantje iz GR samo še poberejo pulte, panoje in talne obloge, ki so jih zagotovili (in seveda zaračunali) oni. Vse smeti naj bi razstavljavci pospravili v vreče, za odvoz poskrbi GR. Zanimiva je primerjava spoštovanja dogovorov oziroma standardov urejenosti pri razstavljavcih različnih narodnosti.

Tako sta se odrezala Angleža:1

Pri Špancih je bilo tako:

Francozi in Italijani so bili nekje vmes.

Hilda Tovšak bi se verjetno vprašala: “Katero okolje je na višji kulturni ravni?”

 1. Ki sta sicer predstavljala kamp v Bolgariji[]
 • Share/Bookmark
 
4 odgovorov na “Kulturne razlike”
 1. Whiskey - 30.11.2010 ob 08:53

  Festival je bil čisti podn. Rastavljenih en kup avtodomov in nekaj prikolic. Poleg tega za vzorec ostale krame. Hrvatje so na enormnem štantu reklamirali svoje morje.

  Talali so se neprodani izvodi revije Potepanja. Kakšne posebne gneče v soboto zvečer ni bilo. Večja gužva je bila na smučarskem delu sejma. Škoda časa in denarja.

 2. Vizo - 30.11.2010 ob 19:38

  Whiskey, kdaj pa si bil v soboto zvečer? Po risanki? :-)

 3. chef - 1.12.2010 ob 09:23
  chef

  Ob ljudeh, ki računajo, koliko je 5 EUR, je pričakovat, da bo na desetkrat večji kvadraturi gneča na plačljivem dogodku enaka kot na smučarskem sejmu, je pa res hecno. BTW, vstopnina je tudi (ali predvsem) zato, da ne bi bilo preveč gneče.

 4. Whiskey - 1.12.2010 ob 09:33

  @Vizo: Pred risanko, ker je po njej sejem že zaprt. Pa še po zajčkih je treba spat :-)

  @Chef: Neki sm isku za svojo barako na dveh kolesih. Mislu sem, da bo več spremljevalnega programa. Tko sem šu ven z dolgim nosom. A bo kakšen omembe vreden sejem na pomlad?

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.