Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Dotik pravega moškega

Komentiraj

Objavil/a chef 29.10.2010 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, miks

Še sreča, da sem moški! Enostavno si ne znam predstavljat, da bi bil ženska.1 Vso tisto lulanje z uporabo sekret papirja pa kreme pa jamranje zaradi debele riti pa iskanje normalnega tipa pa razočaranja, ker so vsi prasci. Nevzdržno. In še to moraš imet srečo, da si se rodila v zahodni svet in ne recimo v Iranu ali celo kakšni etiopski vukojebini, kjer ti odrežejo klitoris in podaljšajo vrat, modrcov pa itak še niso izumili.

Zadnje čase seveda vsi opažamo, da moški nočejo biti več moški v najbolj žlahtnem pomenu te besede. Seveda s tem ne namigujem na to, da je odličen moški tisti, ki rad poprdeva pod odejo ali pozablja dvigovat desko na straniščni školjki ali pušča nogavice na kavču – kar verjetno počnemo bolj ali manj vsi in seveda bolj ali manj na skrivaj. Govorim o dedcih tipa Bruce Willis ali Jason Statham. Njiju dveh si ne znam predstavljat, da bi pila sok po slamici. Hočem povedat, da je dobrih dedcev vedno manj in to ni zraslo samo na mojem zelniku, ampak mi isto jamrajo ženske. Po drugi strani se seveda pritožujejo, ker njihovi dedci ne dvigujejo dile na stranišču, ker jim je malo mar za jutranje stiskanje v postelji in ker se praskajo po jajcih. Kar je tipična moška lastnost, je pa res, da to nekateri počnejo bolj na skrivaj kot drugi. Prvo je stvar moškosti. Drugo je stvar olike.

Tako se danes moški obnašajo kot ženske, ki pa tega navsezadnje sploh niso vesele. Zadnjič sem videl enega reveža, ki je pricapljal z dvema damama v gostilno in ju ves nesrečen spraševal, kam bi se kaj usedli. Pravi moški, ki roke ne stisne kot crknjena riba, bi z lovskim nagonom začutil, kaj dami hočeta in kvečjemu vprašal, če se z (njegovo!) izbiro strinjata. Ampak to me niti ne moti, saj so poženščeni tipi (ki so nežni in ženske razumejo) na trgu kvečjemu trenutna konkurenca, potem pa nesrečne punce pritečejo v objem kakega dedca, ki jih zna prijet na trdo. In s takim potem padajo po štengah do konca življenja.

Moti pa me, da se jebeni metroseksualci enako obnašajo tudi do moških. Tukaj že govorimo o tanki črti med gejevskim in strejt obnašanjem. Geji me čedalje manj motijo, ker se itak znajo obnašat. Me pa jezi, da predvsem mularija danes pozablja na določena nepisana pravila za moške (ki se jih držijo tudi geji!). Suvereno, samozavestno in nemoteče scanje v pisoar sem že obravnaval. Uriniranje v stoje tudi. Potem je tukaj še pravilo dotikanja.

Vse pogosteje se mi dogaja, da hodim na žurke, kjer je sama mularija. Seveda se ne slepim, da je populacija žurerjev iz leta v leto mlajša. Ko sem bil jaz star 22 let, mularije nisem opazil. Je pa res, da smo se takrat v nabito polnih pajzlih obnašali malo drugače. Med prebijanjem skozi gnečo seveda nujno prihaja do dotikov. Seveda se nočemo drgnit z ritjo ob rit ali celo kaj hujšega. Jaz si pot že od nekdaj utiram s srednje močnim trepljanjem po ramenih ali po hrbtu ob hkratnem prikimavanju, češ “hvala, hvala”. Ker v drugi roki ponavadi držim vrček, jo molim visoko v zrak, če pa slučajno rinem po novega, držim roko tesno ob sebi ali jo potisnem v žep oziroma pazim, da ne bi slučajno koga pošlatal za rit (ali celo kaj hujšega). Mislim, da je bila to bolj ali manj stalna praksa tudi pri drugih.

V zadnjem času se mi je pa že nekajkrat zgodilo, da sem se s kakšne frekventne prometnice, ki je vodila proti straniščem, vrnil prešlatan kot joškarice s celjskega porno sejma. Mulci se danes sploh ne znajo več zgužvat po moško, ampak me vsak drugi nežno boža v predelu hrbta (ali celo kaj hujšega). In da ne bo kakšen pametnjakovič zlival gnojnice na geje! Ti prijazni fantje me še nikoli niso šlatali. Govorim o fantih, ki potem težijo puncam. Zanima me, če tudi njih takole šlatajo.

Ker jaz se tovrstnega postopanja striktno in gentlemansko izogibam tudi, če imam opravka z ženskami. Saj vendar nočem, da bi mi katera zlila vodko na glavo!

 1. Si pa mislim, da bi bil v tem primeru idealna.[]
 • Share/Bookmark
 
14 odgovorov na “Dotik pravega moškega”
 1. smoger - 29.10.2010 ob 20:26
 2. sushi - 29.10.2010 ob 23:48

  …brez zafrkancije, res me zanima, kakšna je ta “idealna” ženska..(kakršna bi ti seveda bil..;)

 3. filmoljub - 30.10.2010 ob 09:21

  Današnjega moškega kot otroka vzgaja pretežno mati, potem vzgojiteljica v vrtcu, potem učiteljica v osnovni/srednji šoli, nato ga dobi v roke profesorica, nazadnje pa v službi kasira še posebej tečno šefico in kup sodelavk s konstantnim PMS-om, ki so tudi njegova družba na raznih pjačkah in densih. Vmes ga foter kvečjemu kdaj pelje na nogometno tekmo, z njim odigra kakšen fuzbal ali računalniško igro, mu potala par zaušnic zaradi slabih ocen in zrihta popravilo mopeda, ki ga je mulc razsul. Zdaj pa se vprašaj(mo), zakaj s(m)o moški tako poženščeni oz. pridobivamo čedalje več ženskih miselnih in vedenjskih vzorcev.

 4. pokerbrlog - 30.10.2010 ob 14:13
  pokerbrlog

  na vaških veselicah, te še vedno prav po moško dotaknejo, če kaj dolgo kolovratiš na njihovi poti do cilja

 5. Shajtana - 30.10.2010 ob 17:13

  No in potem smo, po odgovoru filmoljuba sodeč, spet vsega krive ženske. Dajte vendar že mir z Evo pa jabolkom no. Tudi prej niso otrok nič vč vzgajali moški, vzgajale so vedno mame pa konec, očeta tričetrt časa otroci sploh videli niso ali pa mogoče za kake pol ure ali pa, če jih je bilo treba “nagarbat”. Kar se mene tiče je zadnjič glede vzgoje in prevzemanju odgovornosti dobro napisal Mazzini in ravno zaradi tega, ker so starši vedno bolj histerični in permisivni na napačen način način imamo potem kup nesamostojnih, neodgovornih in zmedenih kvazi odraslih ljudi.

 6. filmoljub - 30.10.2010 ob 18:57

  Ja, ja, ampak ni govora o tem. Govora je o poženščenosti. In nič nisem rekel, da je kdorkoli česarkoli kriv. Se pa strinjam glede permisivnosti in sam skušam biti svojemu sinu zato bolj foter stare šole.

 7. cudno - 30.10.2010 ob 20:09

  Zavedati se je treba še ene stvari. Danes veliko sedimo za računalnikom. Za to je potrebno imeti zic leder. Tega tisti pravi moški ne morejo. A še vedno mislim, da so tisti pravi moški predvsem na Dobu, takšen je bil tudi recimo, Rugelj, ki bi sodil tudi delno na Dob in delno na Polje.

 8. seamus - 30.10.2010 ob 21:53

  Kotbi rekel kinky tone: sam na goubc

 9. cudno - 31.10.2010 ob 19:28

  Včasih se dekleta niso toliko objemala in dotikala, kot se danes. A zdi se mi, da je to šlatanje med moškimi bolj značilno za južnake. Če pa je za Slovence, so se naučili od njih.

  Pa čeprav Srbi pravijo, da k njim iz Slovenije hodijo samo drogeraši in Pederi. Naj pogledajo sebe. Celo na Pink TV imajo humorista, ki igra Slovenca pedra.

 10. chef - 2.11.2010 ob 07:10
  chef

  Ko primerjam vzgojo mojih staršev z vzgojo novodobnih, mi je seveda marsikaj jasno, se pa pojavi vprašanje, zakaj je do razlike sploh prišlo oziroma ali je to res problem vzgoje doma? Vem samo, da jih zdaj tudi v šoli učijo takih neumnosti (sicer s plemenitim namenom, da jih zadržijo na uzdi), da mene glava boli.

  V bistvu je danes šolarčkom lahko živet. V mojih časih smo vsako leto govorili o celem razredu mrtvih šolarjev na cesti. Danes so te številke, kaj vem, trije, štirje. Jasno, življenje je največ vredno, ampakdavek je pa tak, da danes otrok do ne vem katerega leta sploh ne sme sam v šolo. Čez dvanajst let jih pride pa mama vpisat na faks.

  Da se južnjaki bolj šlatajo, je jasno. Jaz sem se moral enkrat z nekim Italijanom poljubljat in me je skoraj kap. Ampak tako pač tam živijo. Jaz niti nimam nič proti moškemu objemu (v izjemnih primerih, ki so to zaslužijo). Ampak objem mora bit krepak, s trepljanjem po hrbtu ali ramenih, ne pa nekakšno buzerantsko božanje.

 11. kruhinmleko - 2.11.2010 ob 10:57

  tole zlivanje vodke nima prav nobene veze s šlatanjem.. Sm ugotovu da če se konkretno iz nje norca delaš, prideš do istga rezultata =)

 12. daft - 3.11.2010 ob 18:33

  tole se pa bere kot jamranje nekoga, ki ima težave s svojo spolno identiteto. In ga vse kar ni jasno in ostro definirano ravno zato spravlja v zadrego in stisko. Chill out, man! ;)

 13. chef - 3.11.2010 ob 23:42
  chef

  Ma lepo te no prosim, ej.

 14. samokodela - 4.11.2010 ob 12:46
  samokodela

  Ja okej ženske imajo določene skrbi, ki jih moški nimamo, ampak chef, ker si moški se pa pač moraš brit in dvigovat školjko na wc-ju!

  Pa mislim, da še zdaleč vse ženske ne mislijo, da so vsi moški prasci, ker so tudi takšne, ki so dovolj pametne, da si poiščejo res vredu moškega in potem tudi ne posplošujejo na tak način! Tako da odvisno s kakšno žensko si se pogovarjal.

  Obstajajo takšne, ki niso posebej pametne in ki so zmedene na mnogih področjih in take si morda po eni strani želijo moškega, ki bi bil čustven in bi jih razumel, po drugi strani pa imajo ustvarjeno mnenje, kaj bi naj bil pravi moški in jih potem vleče tja, kar je čista neumnost.

  Definicija pravega moškega preprosto ne obstaja in važno je, da si ženska najde moškega, s katerim ji je kul. In te lastnosti moškega so lahko tako čustvenost in nežnost, kot istočasno tudi odločnost in moč.Se pravi ženska naj išče razmerje med nežnostjo,čustvenostjo in odločnostjo in močjo, glede na svoje potrebe. Ampak bedno pa je, če si ženska želi patriarhalnega moškega, ki ji bo vladal. Tako da odvisno s kakšnimi ženskami si se pogovarjal o tem, kaj si želijo. Ženska, ki si želi razumevajočega in čustvenega moškega, hkrati pa si kao želi dedca, ki jo ”trdo prime”, taka ženska pač ne ve kaj hoče in če bi bila res pametna, bi iskala moškega, ki ustreza njeni osebnosti, ne pa ”pravega” ali nepravega” moškega, karkoli bi že naj to pomenilo.

  Predvsem pa stvari niso jasno definirane. Obstajajo neka tradicionalna videnja, kako bi se naj obnašali moški in kako ženske, ampak že v tradiciji ni vse jasno določeno in vsak človek je oseba zase in tudi svet se spreminja in moški spoznavamo, da je včasih normalno biti čustven in negotov. Moški smo pač moški, ker imamo moško telo, da bi pa to avtomatsko do potankosti definiralo naše obnašanje, pa je neumnost. Tudi če je ženska odločna in manj čustvena, ni s tem nič narobe, razen če morajo po tvoje biti vse ženske kmečke gospodinje!!??

  Kar se tiče geyev in lezbijk, nikogar takega osebno ne poznam, ampak kolikor vem, je totalna neumnost misliti, da se geyi večinoma obnašajo, kot bi se naj tradicionalno obnašale ženske in da imajo lezbijke kao veliko tradicionalno moških lastnosti. Mislim da so stvari tukaj zelo različne. Za tistega aktivista, ki so ga pretepli, mislim da večina ne bi nikoli rekla, da izgleda ali se obnaša kot klišejski gey.

  Kar se pa tiče transvestitov, pa je to pač zelo mali odstotek ljudi, večina ljudi pa se opredeli o svojem spolu, glede na svoje telo in deloma glede na vzgojo in vzgoja je lahko zelo različna, čeprav obstajajo neke tradicionalne smernice, ampak človek se lahko tudi sam spremeni v človeka, ki ni več tako v skladu s tem, kako bi se kao naj obnašal moški in kako ženska. Transvestiti in transseksualci, pa pač sami sebe povsem redefinirajo, nekateri tudi z operacijami, nekateri pa celo spreminjajo svoje vedenje in mnenje o svojem spolu, kakor se jim pač trenutno zazdi!

  Kar se tiče pisoarja, pa vem da imajo eni s tem problem, ampak to nič ne pomeni. Gre pač za to, da nekaterim pač ni prijetno, če imajo občutek, da jih bo morda nekdo gledal, kar se v kabini ne more zgoditi. In te bedarije, da če ti ne priteče, da si potem gay, so pač čista neumnost. Ne priteče pač, ker ti je neprijetno, da je nekdo v istem prostoru, v katerem ti uriniraš.

  Kar se tiče dotikanja, pa eni pač nimajo občutka. Ljudje imamo pač neki privatni prostor in kjer je gužva, se pač mora človek potruditi, da se ne dotika drugih na neprimeren način, tako da to se strinjam!

  Pa to kar sem napisal, je mnenje heteroseksualnega moškega, ki zna biti zelo odločen, zna pa biti tudi nežen pesnik in glasbenik, če ti je moje mnenje všeč potem super, če ti bom zato postal všeč jaz, pa žal ne bo šlo, hehe. Pa da ne boš mislil, da sem se razpisal, ker bi bila to zame neka posebej zanimiva tema. Vedno se rad razpišem!!

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.