Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Fitnes

Komentiraj

Objavil/a chef 22.10.2010 ob 18:00 ob 18:00 pod Fenomeni, miks, Šport

Če si perfekcionist in težak, je prilagodljivost pač nujna, sicer bi verjetno že zdavnaj znorel. Hočem povedat, da nam, nergačem, ni lahko na tem svetu. In tako kot sem po svoje tečen, moram biti po drugi strani precej prilagodljiv tako na različna okolja kot tudi na različne razmere. Obstaja pa okolje, kamor se mi zdi, da niti približno ne sodim. Hkrati mi gre na jetra tudi splošna klima, pa ne mislim samo smradu po švicu. Na jetra mi gre tudi skoraj vse drugo.

Fitnes!

Najhuje je, da mi za to sranje vsak mesec izpulijo 63 evrov. K sreči za devet evrov doplačila dobim še neomejen vstop v savno, kar absoluten nateg malo zrelativizira. Ob tem sem moral plačat še letno članarino, ki košta 19 evrov, da sploh lahko pridem not, pa so mi uturili že n-to kartico. In če so včasih tisti lepotci, ki jim pravijo trenerji ali celo osebni trenerji, za ceno članarine tudi napisali program vadbe in si prvič vzeli kakšno uro časa, da so pokazali pravilno izvedbo vaj, je to po novem vredno desetaka. Mi pa še kar plačujemo.1

Skratka, najprej me pošljejo v neko garderobo, kjer imajo vsega skupaj mogoče šest zjebanih kabin, zato okoli mene skačejo dedci v samih brisačah in ženske v modrcih. In potem v tistih ozkih prehodih med omaricami z leve mahedra tič, z desne povešeni joški, jaz pa vsake drugič ugotovim, da sem doma pozabil gate. In potem do doma furam svobodo, ker najhuje je na stuširano rit navleči prešvicane spodnjice. Sicer pa ne vem, zakaj se pritožujem. Nekoč sem hodil nekam, kjer so bile garderobe ločene po spolu. In tam sem naletel na golega narcisa, z ogromnim visečim penisom je bil obrnjen proti meni, z ritjo pa proti špeglu, kamor se je ogledoval, ko je stiskal ritne hlebčke. Kaj takega lahko človek doživi samo na fitnesu!

Sicer so fantje neverjetno prijazni in to je res svetla točka fitnesa. Resno mislim. Take olike po mojem ne doživiš nikjer. “Ni panike” pa “lahko delaš vmes” pa “a rabiš desetko” pa “sorry” pa spet “ni panike”. Res ne vem, a smo to isti ljudje, ki na poti domov v avtu totalno pošizimo, ker nekdo ni pravočasno speljal? Hočem povedat, v zraku je za celo brento testosterona, ampak nihče se ne razburja. Je pa res, da nekateri med kvihtanjem tako zverinsko tulijo, da dosti energije verjetno ne ostane.

Pred časom sem razglabljal, da ni hujših norcev kot so kolesarski rekreativci, ki cele dneve študirajo o prenosih, gramih, kilogramih, programih, ogljikovih hidratih, karbonu, feltnah, in so se sposobni o tem pogovarjat pet ur skupaj na biciklu, potem pa še ob porciji špagetov bianco. Ampak na fitnesu je brez dvoma še huje, ker jih ob vsem tem še bolj skrbi, kako so videti. In kar naprej so zapečeni (v mišice).

Zadnjič se mi je zgodilo, da mi j e nekdo celo zapametoval in sem se ga komaj znebil, potem sem moral pa še dve uri oprezat, da me ne bi spet zaskočil. Da smo si na jasnem: hvaležen sem, če mi nekdo pove, da delam pri vaji napako. Pri ceni, ki jo plačujem, se mi zdi celo normalno, da bi morala biti v fitnesu ves čas prisotna oseba, ki kadarkoli – brezplačno – priskoči na pomoč. Saj tudi je, ampak večinoma pomagajo našponanim puncam na steperjih. Ta model je pa napako pri drži izkoristil še za promocijo. Očitno je mislil, da nimam pojma, zato je začel plozat o načinih vadbe, ki jih lahko pripravi za 50 evrov na mesec. Vrhunec je bila ponudba za pripravo jedilnika, saj da je prehrana, ki seveda nujno zajema kakšen beljakovinski šejk z okusom avokada in ga prodaja hčerinska firma, 40 odstotkov uspeha.

Fantje, jaz sem se prišel sproščeno razgibavat! Ne mi težit.

Svoje telo sem nehal programirat pet let nazaj, ko sem zaključil s tekmovalnim kolesarstvom. Nikoli več ne bom vagal 59 kilogramov, nikoli več ne bom imel VO2max 82 in nikoli več ne bom imel 4 odstotkov maščobe v telesu, ampak bom v rekreaciji in kulinariki raje užival, čeprav sem pri športu še vedno garač.

Gledam te postavne fante v preozkih majicah, kako garajo in si mislim: “What’s the point?” Razumem športnike, ki na fitnesu garajo z namenom, da so boljši v svojem primarnem športu. Pravzaprav fitnes zame sploh ni šport, ampak kvečjemu osnova, na kateri gradimo zato, da ne prihaja do poškodb oziroma da napredujemo v osnovni disciplini. Če ti je cilj samo to, da imaš čez dva meseca dve kili več mišične mase, je to po mojem noro. Sploh zato, ker so nekateri že tako ali tako absolutno preširoki in preveliki. Občutek imam sicer, da gre tu za lovce, ki lovijo na podlagi telesne privlačnosti. Ampak vseeno malo dvomim, da je normalnim ženskam všeč, če imajo tipi večje joške oziroma če morajo med podboji hodit postrani, prav so jim pa samo nikakve razvlečene majice.

Meni to seveda ne gre in se moram kot lovec taktično zanašat na intelekt in humor, seveda ob zvrhani meri vztrajnosti in pripravljenosti na boleče poraze. Če se malo pošalim.

Zdaj pa šibam garat.

 1. Mimogrede, če mi bo kdo v komentarjih pametoval, kako da je v njegovem fitnesu bolje to ali ono in ceneje drugo ali tretje, naj pričakuje mojo ignoranco, ker se z njim ne mislim ukvarjat. Na dotični fitnes hodim zato, ker mi je blizu – da bi se za dvigovanje uteži vozil na drugi konec mesta, mi niti na misel na pride.[]
 • Share/Bookmark
 
16 odgovorov na “Fitnes”
 1. Vizo - 22.10.2010 ob 18:09

  Stari, ta fitnes je res drag, pa garderobe so zanič, pa v savni vedno srečamo debeluha z malim tičem. Ampak: res je blizu, pa še domačno se mi zdi :)

 2. pajzbar - 22.10.2010 ob 18:18

  @chef: za 25e ti sestavim jedilnik in trening za en teden. šalim se :) Važno, da je model takoj začel prodajat svoje usluge in prehrano. Na srečo mi ni še nikdar nihče zatežil glede tega, no so me pa silili z invest. skladi (ja, na fitnesu), na srečo je takih malo. Imate pa kar visoko ceno mesečne karte, z letnim plačilom oz. vpisnino pa povsod izsiljujejo. Kar se tiče skupnih garderob pa nikol ne veš. Mogoče bo pa kdaj kaka lušna mimo prišla in bodo tako vsi minusi izginili. lp

 3. laufar - 22.10.2010 ob 19:00

  Ejga, pr ns mamo tak fitnes, da ga………nč, na pir prid pa ti povem!

 4. seamus - 22.10.2010 ob 22:42

  hahaha, a res ni nobenga, ki bi te prepričal, da se za 10€ cenejši fitnes vozi v Šiško :lol:

 5. Keptn - 23.10.2010 ob 03:02

  Zakaj bi se sploh hotel podvreči takšnemu mazohizmu, kot je fitnes? Imam te na sumu, da skrivaj uživaš v tem, da sam sebe mučiš z najbolj nemogočimi situacijami. Kavarna na vrhu nebotičnika, zdaj fitnes…ti prav iščeš snov za svoj blog. :D

  Pojdi na kolo, sprehodi se na Rožnik, ko bo premrzlo, lahko začneš namesto kolesa teč na smučeh po okoliških stezicah. Če pa res rad dvigaš železo, pa kupi par ročk za domov, za ceno mesečne karte jih verjetno že dobiš.

 6. t43 - 23.10.2010 ob 09:40

  A hodš v Sokola na Viču?

 7. chef - 23.10.2010 ob 10:08
  chef

  @pajzbar: Luštnih je po mojem tam okoli 50 %, ampak mene to niti najmanj ne zanima.

  @laufar: Dobro.

  @keptn: Kako trapasta ideja.

 8. pajzbar - 23.10.2010 ob 12:04

  @chef: kaj za vraga, da te ženske ne zanimajo? Ali si se ustrašil, da bi Biba potem nergala.

 9. daft - 23.10.2010 ob 16:17

  “Ampak vseeno malo dvomim, da je normalnim ženskam všeč, če imajo tipi večje joške oziroma če morajo med podboji hodit postrani, prav so jim pa samo nikakve razvlečene majice.”

  Ti kar dvomi, diši jim je testosteron. Tudi intelektualkam.

 10. singlewhitefemale - 23.10.2010 ob 19:19

  se strinjam daft…meni so moške zizike zelo všeč, take čvrste in povdarjene, mmmmm….. ;)

 11. pijanec - 3.11.2010 ob 05:07

  Nikoli ne razumem, kako ima lahko tak svetovljan in razgledani človek kot je Chef, toliko težav z neškodljivo in naravno zadevo kot je golota? Povsod se nekako vtakne v to. Če okoli skače naga 80 letna gospa, je isto kot, da je ni. Človek ima pač sposobnost, da gleda in vidi tisto, kar želi.

 12. chef - 3.11.2010 ob 07:19
  chef

  Če bi imel s tem res kakšno težavo, ne bi hodil v savno, kaj praviš?

 13. matiček - 8.11.2010 ob 07:17

  Chef, kaj imaš pa ti od fitnesa? A savne brez fitnesa inkluded pa ni varjante? Zej si se mal “ugojio”, pa že ne štekaš folka, ki se matra za svoj veselje. Tipično. Lp, Matiček!

 14. chef - 8.11.2010 ob 16:39
  chef

  Če bi me ti videl, kakšen sem že pri 27 letih (in kakšen sem bil pred tremi, štirimi leti), ne bi streljal takih komentarjev. Se pa stanje močno izboljšuje. In to točno zato, ker se matram za lastno veselje.

 15. matiček - 9.11.2010 ob 10:01

  Sej se te spomnim, poj pa kr pridno kvihtat naprej!

 16. Nergač » Voda za moč! - 18.11.2010 ob 18:01

  [...] zato, ker je bolj pri roki kot pipav kuhinji. Kadar doma pozabim bidon, jo (vse večkrat) kupim na fitnesu. Mislim, da stane pollitrska plastenka 70 centov. Zadnjič me je receptorka vprašala, če si [...]

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.