Nergač

Več je oslov kot pastirjev

5 jurjev

Komentiraj

Objavil/a chef 6.08.2010 ob 07:30 ob 07:30 pod Natezalnica, miks

Toliko je vreden nedolžen ubit Afganistanec.1

Mogoče popust na količino? Bilo jih je pač 140 na kupu.

Afganistanska žaloigra že preveč spominja na Apocalypse Now.

YouTube slika preogleda

Niso samo Američani bad guys, lomijo ga tudi Nemci. Upajmo, da ga ne bodo tudi Slovenci.

 1. V dolarjih.[]
 • Share/Bookmark
 
11 odgovorov na “5 jurjev”
 1. BraneM - 6.08.2010 ob 09:03

  Malo si ga polomil. 5 jurjev ni vreden ubit Afganistanec, ampak toliko znaša odškodnina. Ni ga denarja, ki bi lahko povrnil človeško življenje.

 2. nevenka - 6.08.2010 ob 09:03
  nevenka

  Lomijo ga tudi Avganistanci, 90% žensk je žrtev družinskega nasilja, in če slučajno taka ženska pobegne, jo talibansko sodišče obsodi na to, da ji mož odreže ušesa in nos in jo pusti sredi puščave, naj jo poglodajo ujede. In če taka zgodba slučajno uspe preživeti in najti zatočišče, da zanjo izve svet…ji nekateri ne verjamejo in jo imajo za konstrukt. Rada bi videla, kaj bi pokazale ženske, če bi se vse naenkrat odkrile…Bi krutost dobila svoj obraz? In to tista, ki se ji ne reče vojna!!! Ali pa ekscesnot, ki slučajno bode zaradi medijev, tako kot take reči opredeljuje PJ. Pojma nimam koliko je vreden človek, ki mu človek ni vreden nič?!

 3. NoMercy - 6.08.2010 ob 09:16

  ni čudno, da potem ena kila koke stane celo premoženje :P vse te mrtve je treba pač pokopati in to stane :P

 4. Hotimir - 6.08.2010 ob 11:10
  Hotimir

  ne vem kako amerikancev nič ne izuči. Le kako so mislili, da njim bo pa uspelo tam kjer rusom ni??? Rusi so le (al pa so bili) bolj žilavi, kar se tiče bojevanja in preživetja, kot scrkljani jenkiji. Vietnam jih ni nič šolal. So tudi vstopili v vojno tam, kjer francozi “kao” niso znali ali zmogli. Res, da so si v pomč in v opravičilo sedaj navlekli zraven še zaveznike….pa ne bo nič pomagalo. Zastonj plačujemo in podpiramo pobijanje

 5. NoMercy - 6.08.2010 ob 11:37

  bistvo vseh teh kao vojn je v tem, da generalska zvezdica dobljena za pisalno mizo ne velja nič :P Če se takšne zvezdice ne drži vsaj +10k mrtvih in 3x toliko pohabljenih mora biti njen nosilec tiho :) Pa še zaloge opreme in municije je treba redno obnavljati :)

 6. smoger - 6.08.2010 ob 12:40

  Afanistan = Failistan for : - United Kingdom - USSR - USA?

 7. vambomzepokazu - 6.08.2010 ob 12:54

  Naše čimprej ven spravit iz te neumnosti.

 8. chef - 6.08.2010 ob 14:05
  chef

  @BraneM: No shit! Odškodnina menda odraža narejeno škodo? Sarkazem mogoče ni na mestu, ko govorimo o mrtvih ljudeh, ampak tudi cinizma ne bi smelo biti. 5 jurjev je žaljivo in če bi meni nekdo ponudil ta denar, mu ga vržem v glavo. Tako kot tistemu tovornjakarju, ki mi je podrsal avto, potem je pa jamral, da mi lahko da 20 EUR.

  @nevenka: Teh ortodoksnih muslimanov imam pa jaz itak polno kapo. Ko v Afganistanu ženske nosijo burke, je to kršenje človekovih pravic, ko jih morajo v Franciji sneti, je pa tudi kršenje človekovih pravic. Sploh pa ne vem kakšno zvezo ima šeriatsko pravo s pobijanjem civilistov v slogu filma Apocalypse Now.

  @vambomžepokazu: Tu se najlepše pokaže, koliko smo državljani še sposobni obvladovat državo. Po mojem je več kot plebiscitarna večina Slovencev PROTI sodelovanju v tej vojni, pa jo bomo zaradi fafunge naših politikov vseeno imeli.

 9. BraneM - 7.08.2010 ob 20:21

  Mogoče je zate žaljivo, še bolj pa je žaljivo, da bi se Nemci naredili “Francoze”. poglej Američane.

  Vem, da ti to razumeš drugače, ampak to so specifične, vojne razmere. Tudi za žrtve 2. svetovne vojne je Nemčija izplačala odškodnine. Zakaj se ne zgražaš nad izplačili vojne na balkanu? Ups… jih ni in se ne moreš.

  Če bi v prometni nesreči izgubil bližnjo osebo in bi bil upravičen do odškodnine, ki ti jo izplača zavarovalnica… kdaj bi bil zadovoljen?

 10. nevenka - 7.08.2010 ob 20:47
  nevenka

  Aja, zakaj sem to primerjala, te zanima. Ja zaradi vrednosti življenja. Enkrat ubijajo eni enkrat drugi. Kot, da ima kdo večjo pravico in je kakšna žrtev bolj ali manj nedolžna od druge. V resnici ni opravičla morilce. Več ali manj pa vsak misli, da je storil prav. Sicer najbrž ne bi? Res je, zadaj obstajajo tudi absurdni argumenti. Zadnjič je nekdo zapisal na Internet, ko se je srečal z avganistansko kulturo: “še dobro, da smo tam, kaj bi šele bilo, če nas ne bi bilo.” Tak občutek surovosti je dobil in na tak način je svojo prisotnost opravičil kot dobro delo. Američan seveda. Mene pa šokira in eno in drugo in se mi zdi, da se zlo samo sešteva.

 11. chef - 9.08.2010 ob 23:39
  chef

  @Brane: Nikoli, ampak 5 jurjev je zame žalitev. Eni dajo po mojem za pogrebščino več.

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.