Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Občinski šerifi

Komentiraj

Objavil/a chef 26.07.2010 ob 18:30 ob 18:30 pod Natezalnica, miks

Zadnjič sem pisal o prometnem znaku, ki ga ne more upoštevati nihče, ki premore nekaj zdrave pameti. V komentarjih se je celo pojavilo mnenje o hierarhiji prometnih znakov, ki da naj bi jih vsak posameznik upošteval ali ne, pač po svoji lastni presoji. To je v praksi sicer res, sploh v Sloveniji, ki je po prometni ureditvi dosti bolj balkanska država kot si priznavamo. Hierarhija prometnih znakov, sploh če so okrogli z rdečo obrobo, pač ne obstaja, saj so prometni znaki za prepovedi za prometne udeležence obvezujoči, poleg tega pa je kršiteljem tudi zagrožena globa. Da na opisanem mostu policist nikoli ne bi zapisal kazni, jaz malo dvomim, saj sem plačal že v dosti hujših okoliščinah1. Hkrati pa je dejstvo, da policist ob nespoštovanju prometnih predpisov ne izreče globe, niti opozorila, še en dokaz balkanskosti, ki se je vedno bolj sramujem. Bolj ko se trudim spoštovati predpise, večjega idiota se počutim!

V petek smo v Bohinju prišli še korak dlje! Kopat smo se šli na Ribčev Laz, a pred odcepom za veliko plačljivo parkirišče pred jezerom je stal občinski redar, ker da naj bi bilo ob jezeru vse zasedeno. Usmeril nas je kar na travnik, pred katerim stoji tak prometni znak:

Dopuščam sicer možnost, da znak velja izključno za cesto. Ampak ker stoji na desni strani uvoza na travnik in stoji tako rekoč pravokotno glede na cesto, sem sklepal, da nas uradna oseba, ki se sicer ukvarja tudi s pisanjem parkirnih kazni, enostavno nagovarja h kršitvi cestno prometnega predpisa. Ko sem ga še iz avta vprašal kako je s tem – prijazno, če verjamete ali ne – me je lepo po balkansko napizdil, češ ali ne vidim, da je veriga, ki sicer zapira dostop na travnik, sproščena. “Že, že,” sem si drznil oporekati. “Ampak prometni znak to prepoveduje!” Nato me je samo nahrulil, da naj parkiram če mislim, ali naj se speljem. Navsezadnje se je izkazalo, da je bilo ob jezeru, kjer za eno uro parkiranja plačate 1 EUR, še vse frej. To me je malo jezilo. Po osemurnem pohodu bi namreč dosti raje vrgel v občinsko blagajno tistega Trubarja, tako sem pa petsto metrov v vsako smer odskakoval pred avtomobili.

Glavni problem je pa v tem, da so zdaj občinski redarji postali (nesramni) lokalni šerifi, ki prirejajo zakone in se na jezikavce derejo kot da so z njimi krave pasli. Ob tem je najhuje, da so do službe prišli na podlagi preprostega šnelkurza, če jezikaš, pa lahko v glavo špricne še dozo solzivca.

Seveda se mi kaj podobnega ni zgodilo prvič. Kakšno leto nazaj sva bila s Florjanom v Leskovcu, južna Srbija, kjer sem avtodom v skladu z balkanskimi načeli parkiral točno za identičnim prometnim znakom. V tem se je od nekod primajal policist. Dosti več kot višina moje evropske plače in cena avtodoma ga ni zanimalo, a preden se je obrnil, sem ga vseeno pobaral, če smem pustiti kiblo za petnajst ali dvajset minut.

Razširil je roke in dobrodušno pribil: “Pa kako da ne?”

Zdaj mi pa povejte, kje je sploh razlika med Srbijo in Slovenijo!2

 1. Ker sem med nevihto, sodnim dnem, pravzaprav, prečkal cesto izven prehoda za pešce![]
 2. Zdaj bo spet kdo težil, da kompliciram. Ampak naj tablo postavijo bodisi tako, da bo ureditev jasna ali pa naj jo prečrtajo oziroma čez nataknejo moder znak z belo črko P. Take stvari se v urejenih državah ne dogajajo. V Sloveniji in Srbiji pač. No, saj v Ljubljani si je vrhovni šerif tudi izmislil, da lahko njegovi operativci zaračunavajo po 200 EUR za vsako figo.[]
 • Share/Bookmark
 
60 odgovorov na “Občinski šerifi”
 1. laufar - 26.07.2010 ob 20:23

  Si pa imel srečo! V Bohinju se jih lahko nalezeš tud brez redarjev………

 2. Jeln - 26.07.2010 ob 20:46

  take prepotentne lokalne šerife k so jih sprejel v redarsko službo z izobrazbo osnovne šole in pa enim tečajem bi blo treba na pičko vsekat včasih. Zaenkrat so mi samo pustil listek al jih pa videm od delč, samo da mi pa tak kekec začne otresat bi ga pa pomoje kr kresnu. Tist solzivc si lohka pa sam v rit utakne pa pošprica fejst. (Ja zelo nestrpen sm do redarjev ker delajo dejansko sam zgago, policaji so tudi koristni čeprav ne vedno) :D

 3. NoMercy - 26.07.2010 ob 20:58

  sine odpuščam mu (Ćefu) – res ne vekaj dela :) ta bi še sam prinesl dlako na zglancano pičko, samo, da bi lahko pizduliral :P navaden pićkež :) – ojej, kaj če bi bil bejba :P :)

 4. nevenka - 27.07.2010 ob 07:30
  nevenka

  Menda je mož oblasti višja avtoriteta od znaka? Če pa ni, se pa vsaj dela, da je. No, če te ni nihče kaznoval, je šlo še kar po sreči, huje bi bilo, če bi po takem navodilu dobil še kazen (od kake še višje avtoritete). In tako predpis izgubi vso vrednost. Taka dežela smo.

 5. KREN - 27.07.2010 ob 08:37

  Čisto iz izkušenj “lokalca” v Bohinju ti lahko povem samo, da so kar prave izbrali za redarje. Zagovedne kmetavzarje, ki so sposobni poslati zagovedne gobce, kot si ti, v pičku materinu. Sicer je slišat grdo, ampak kar si nekateri privoščijo po Bohinju, je šlo čez vse mere okusa. Ne si mislit, da če si prišel v Bohinj za en dan, plačal parkirnino, da si sedaj pa lahko dovoliš pametovat in učit vse naokoli. Sigurno nisi bil prvi, ki je pametoval redarju tisti dan, verjetno je že imel poln kufer drugih pametnjakovičev. O tem, da je bil parking ob jezeru prazen, pa ne bi velik debatiral. Če si videl en prazen parking za svoje “zlato”, še ne pomeni da je bil cel parking prazen. In ja, tudi jaz sem bil v petek tam in ti povem iz prve roke.

 6. mimmy7 - 27.07.2010 ob 08:46

  Tisti travnik “dela” kot parkirišče samo poleti ob vikendih, če se ne motim. Kren, kot napol domačinka vem, da si obiskovalci privoščijo marsikaj in skrajni čas je bil, da se naredi malo reda pred objestneži, ki imajo jezero in okolico za svoje dvorišče. Ali kot je rekel moj stric (zagrizen Bohinjc), bi morali že zdavnaj postaviti rampo v Soteski (za nepoučene, Bohinj se začne tam) in spuščati samo določeno število ljudi noter.

 7. chef - 27.07.2010 ob 09:07
  chef

  @laufar: Hoho, Blejc se oglaša! Je pa res, da dokler bodo bohinjski strici razmišljali o rampah, turistični delavci ne bodo imeli lahkega dela.

  @nevenka: Problem je v tem, da jaz mestnega redarja ne morem imet za avtoriteto. Naj pišejo parkirne kazni, pravilno, in jaz ga v tem primeru nikoli ne bi nahrulil ali se izgovarjal, da sem parkiral za dve minuti, ker sem svoji na smrt bolni babici nesel zdravila. Če daš tem ljudem prevelika pooblastila, je pa tako, da na prijazno vprašanje jebejo mater, kot da sem jaz kriv, če mora za 600 EUR stat na vročini.

  @KREN: Jaz nisem plačal parkirnine, čeprav sem jo hotel in bi jo lahko, ker je bilo na parkirišču popoldne prostih vsaj trideset mest.

  @mimmy7: Travnik je delal v petek. Verjetno ga odprejo, če je gneča. Hočem samo povedat, naj ga še označijo z ustrezno tablo. Kaj imajo tu zraven objestneži, ki si jezero vzamejo za svoje dvorišče, pa ne vem.

 8. KREN - 27.07.2010 ob 09:21

  Chefe, daj se nauči mal držat g… Saj vsi vemo, da te ni motila tabla, je samo sredstvo, s pomočjo katerega si se zlajal, ker nisi mogel parkirat tik ob jezeru. Tu pa je to, kar je rekla mimmy7. Si samo še en objestnež več.

 9. KREN - 27.07.2010 ob 09:24

  @laufar Glede tega, da se jih vBbohinju lahk nalezeš, maš pa čisto prav. Pa na Bledu ni dosti bolje, samo da te v Bohinju nalomijo Bohinjci, na Bledu pa čefurji z Jesenic…

 10. chef - 27.07.2010 ob 09:36
  chef

  Takrat sploh nisem pomislil, da je do jezera daleč, ti tepec. Kaj me v resnici moti, je razloženo v besedilu. Ampak očitno si funkcionalno nepismen. Samo ne reči, da si lokalec.

 11. KREN - 27.07.2010 ob 09:40

  Ja, sem lokalec. In lahko sedaj razpredaš naprej, zakaj je tam tabla in zakaj si moral tam parkirat itd. V bistvu si pa samo nergač, ki druge nergače zmerja s tepci, ker ne prenese nerganja. Kaj si potem sam?

 12. chef - 27.07.2010 ob 09:44
  chef

  He, he. Srečno še naprej!

 13. KREN - 27.07.2010 ob 09:49

  Hvala…

 14. nevenka - 27.07.2010 ob 11:12
  nevenka

  Če bi bile stvari nedvoumno urejene, se ne bi nihče prepiral. Tudi razočaran ne bi bil, ker bi imel realna pričakovanja in bi bilo vse o.k. To da domačini vsak problem vidijo iz druge prespektive kot gostje, ki pridejo v kraj, ki od turizma vsaj delno živi, je pa tudi jasno, čeprav je pregovor, da se z roko, ki te hrani ne krega, ampak se ji poskuša ustreči, da te hrani še malo bolje. Nekje pač mora biti meja, ki definira kaj je dobro za ene in druge.

 15. KREN - 27.07.2010 ob 11:48

  Problem je samo v tem, da tudi roka, ki hrani nima vedno prav. Sploh če je tako tečna kot tukajšnji nergač ;) Za vsak evro se pa tudi ne moremo prodat. Drugi problem pa je v tem, da sem jaz eden od lokalcev, ki nimajo od turizma nič drugega kot svinjarijo in gužvo. In če mi potem še nekdo tako teži, kot je to sposoben Chef, ga imam kmalu dosti in se zmeniva malo bolj “na roke”.

 16. Veso - 27.07.2010 ob 12:08

  Ne vem no, v celotni zgodbici mi gre ta obiskovalec Bohinja bolj na živce kot redar.Čeprav še zdaleč nisem oboževalec slednjih. Tako da mene ta zgodbica ni čisto prepričala.

 17. NoMercy - 27.07.2010 ob 12:22

  kt pr norch :P folk se s plehom prpele skor na skret, pol pa ves dan tava, da se gre kao zdravo življenje … :)

 18. chef - 27.07.2010 ob 13:16
  chef

  Tako kot KREN, razmišlja tudi marsikateri Hrvat, Istran.

  Kot prvo ni res, da občina (in s tem tudi občani) od turizma nima nič. To je pravzaprav neumnost in tega ne trdim kot nergač, ampak kot nekdo, ki nekaj malega o turizmu ve. Konec koncev, zakaj mislite, da se marsikje v Sloveniji občani pritožujejo, ker je turistični potencial zanemarjen?

  Kot drugo pa marsikateri Slovenec pizdi na tiste Istrane, ki bi se radi občasno s kakšnim turistom pomenili “na roke”. To je primitivizem, ki je lasten (k sreči redkim) idiotom in v takih okoliščinah oziroma s takimi ljudmi sploh ne mislim debatirat o zakonskih nepravilnostih. V Bohinj se bom vedno rad vračal in tudi z Bohinjci bom prijateljeval, ker so večinoma normalni.

  Če sem opozoril na neskladje z zakonom, zagotovo nisem imel namena jezit bohinjskih pretepačev, ki se kar ne morejo in ne morejo nehat oglašat. Kot da bi v Ljubljani nekdo pizdil na nesramnega mestnega redarja, jaz bi pa to vzel kot osebni napad name kot na Ljubljančana. Smešni ste.

 19. kalbo - 27.07.2010 ob 13:43

  @chef: Ah, Bohinjski parkirni redarji so že lep čas znani po svojih cvetkah. Sodelavcu je šel računat parkirinino, ko se je ustavil ob cesti da bi previl otroka. @kren: Ti si pa tipični bohinjski zahojenec. Poznam kar nekaj Bohinjcev, tudi tistih tapravih iz zgornje doline, ki imajo podoben odnos do tujcev, predvsem z LJ tablicami, v drugi sapi pa jamrajo, kako zanemarjamo Slovenci lastne turistične kraje in rinemo na Hrvaško. Rajši mam, da me Hrvat jebe v glavo zato, ker imam SLO tablice, ker sem ponosen Slovenec, kot pa da me jebe v glavo zahojeni Bohinjec, ker imam LJ tablice po sili razmer.

 20. KREN - 27.07.2010 ob 14:18

  Kot prvo CHEF, povej mi kaj imam od turizma, ker ne vem. Pa če misliš klobasat o infrastrukturi itd., lahko kar nehaš. Se je več uniči kot popravi. Kot drugo, če ti kaj ne paše, se lahko temu izogneš na daleč. Tako kot vsak. Kot trejte, zelo verjetno bi napad nekoga s KR tablicami v LJ na redarja razumel kot napad na Ljubljančane. In bi kokodajsal po blogu, da naj parkiramo izven LJ, če nam kaj ne paše. In še kot zadnje: tabla je nesporno postavljena narobe, kadar je parking odprt. To, v kar sem se jaz vtaknil, je tvoj jebivetrski odnos in podjebavanje ljudi z malenkostmi, s katerimi niti nimajo nobenega opravka. Table sigurno ni postavil redar, ti ga greš pa z največjim veseljem jebat u glavo. Hvala bogu, da te je nekam poslal.

 21. chef - 27.07.2010 ob 14:45
  chef

  Ti si res neverjeten model. :lol:

 22. Pingo - 27.07.2010 ob 16:33

  Kren, nisem ne ljubljančan, ne bohinjc. Smo pa prihajali v Bohnij in okoliške hribe kar 20 let z družino na dopust, tako da rezmere kar dobro poznam. Če bi bili vsi bohinjci takšnega mišlenja kot si ti, bi bil Bohinj še kar v srednjem veku. Čuvanje narave pa meni ne pomeni oblast nekega napol pismenega redarja. Predvsem pa je potrebno bohinjse redarje poslati v šolo prijaznosti! Chef, tale prometni znak me veliko manj moti, kot pol nepotrebnih znakov po celi Sloveniji. Čez zank naj drugič, ko je parkirišče odprto, potegnejo eno črno vreško za smeti, pa bo mir. Predvsem pa bi jaz osebno, v Bohinju popolnoma predpovedal parkiranje ob jezeru in to striktno izvajal in nadziral. Seveda mora biti zagotovljenih dovolj parkirišč v bližini jezera. Še nekaj chef, pojdi si prebrat novo obvestilno parkirno tablo, v Ribčevem Lazu, pred na novo urejenim parkiriščem pri trgovini in banki.

 23. Izi-dora - 27.07.2010 ob 16:38

  če ne ve več kaj bi napisal, napiše funkcionalno nepismen! tipično za govedo, kot… vglavnem, kren lepo si ga…

 24. peropero - 27.07.2010 ob 17:02

  Kren: vrjetno si ti isti kot obiskovalci Bohinjskega jezera, ko prideš na slovensko morje… tudi jaz imam poln kufer enodnevih obiskovalcev na obali, ki parkirajo, kjer ni dovoljeno (samo, da ne bi plačali parkirnine) grejo v Mercator po sendvič (mala žemljica in poli salama) in vodo in potem pustijo smeti na plaži…

  Mimmy7: tudi večina nas tle v slovenski istri bi rada postavila rampo na Črnem kalu in spuščala mimo samo določeno število ljudi (še posebej take s polnimi denarnicami in ne “Mecartor” ali “Interspar” turistov!

  Sicer pa to ni tema tega prispevka. Takih neumnih znakov in lokalinh šerifov je po celi Sloveniji dovolj… že zdavnaj sem se odločil, da ne bom več iskal za vsko silo zastonj parkirnih mest ampak bom lepo parkiral na plačljivem parkirišču in imel mir pred lokalnimi šerifi…

 25. Kamal - 27.07.2010 ob 17:26

  Pri nas imamo podoben primer, ko imamo samo enkrat na leto neko prireditev in ob tej priložnosti je naše dvorišče uporabljeno za parking. Vendar se velikokrat zgodi, da se nekateri gosti vrnejo, ko te prireditve ni in seveda parkirajo, kar na našem dvorišču, ker so to pač že enkrat storili. Zato se pa potem postavi znak, da ljudje pogruntajo, da vsaka stvar ni večna. Znake lahko pa postavlja samo upravljalec cest na odobritev komisije (lastnik država) ali pa je način postavitve zapisan v občinskem odloku. Zato bi bila odprava znaka v podobnih primerih kazniva. Zato se v tem primeru poskrbi za dovoljenje lastnika ali organizatorja določene dejavnosti. In to je to. Takrat pa kazni seveda ni.

 26. laufar - 27.07.2010 ob 17:26

  Kren, Bohinci in Blejci imamo isti problem! Jezero hočemo zase, namesto da bi fino živeli od njega! Kar se pa tiče tega, od koga se jih lahko nalezeš, se mi pa kar fino zdi, da smo pa na Bledu vseeno malo bolj civilizirani in moramo imeti uvožene “bacile”, ponavadi res z Jesenic……

 27. pičkindim - 27.07.2010 ob 17:32

  @peropero

  stari pokad mi ga, jst ga pridem v morje umočt kadar hočem in tebe ne zanima, bom jst jedu sendvič s salamo al pa jastoga, cepec !

 28. nevenka - 27.07.2010 ob 17:56
  nevenka

  Ti si gej? Na glavci jih boš ful navdušil s tako ponudbo. Res.

 29. Maj - 27.07.2010 ob 17:59

  Mamo je redar oglobil, ker je parkirala na mestu, kjer je dovoljeno pol ure brezplačno in je šla na bankomat, ko se vrne pa ji že piše listek, ker ni dala na vetrobransko steklo ure.

 30. pijanec - 27.07.2010 ob 18:36

  Chef ima čisto prav. Prometni znak se v takem primeru mora vsaj obrniti okoli ali pokriti, ker drugače zavaja. Prometni znaki pa ne smejo zavajati.

  Naša prometna signalizacija je trenutno nekje na prehodu med balkanskim in evropskim načinom. Ljudje, ki postavljajo znake, nimajo treh čistih niti o osnovni zakonodaji, kaj šele kakšni posamezni pravilniki. Ni čudno, da lahko v vsako “naselje” še vedno prideš po celem kupu kategoriziranih cest, ki nimajo znakov za začetek naselja. Cepci pa plačujejo…

 31. car - 27.07.2010 ob 18:49

  @Maj… sj je čist prou da ji je kazen napisal. Kako pa naj redar ve, da je parkirana tam 5 minut al pa 2 ure. Najbrž ne stoji ves čas tam in gleda kok časa je kdo kje parkiran. Sam označla bi kdaj je pršla in rešeno…. za Chefov problem, pa mislm da ni blo lih kul da se je na redarja spravu, ker on ni tega znaka tam postavlal. Bi blo pa enostavno najlaži nki čez dat takrat k je to parkiripče tam odprto pač

 32. KREN - 27.07.2010 ob 19:58

  laufar – 27.07.2010 ob 17:26

  Kren, Bohinci in Blejci imamo isti problem! Jezero hočemo zase, namesto da bi fino živeli od njega! Kar se pa tiče tega, od koga se jih lahko nalezeš, se mi pa kar fino zdi, da smo pa na Bledu vseeno malo bolj civilizirani in moramo imeti uvožene “bacile”, ponavadi res z Jesenic……

  Jaz jezera nočem zase, mi pa dvignejo pokrovko bacili kot je Chef, ki pametujejo vsepovsod. Ponavadi se neprebavljivost takih osebkov ne konča pri besedičenju ampak se uveljavlja še naprej na drugih področjih udejstvovanja. Glede uvoženih imbecilov – jah, jaz sem imel samo s takimi slabo izkušnjo, saj veš, klub Stop itd ;) Z Blejci še ni blo panike. Glede moje salame na morju, ki jo je nekdo omenjal – zadnjih nekaj let zvesto nosim svoj denar v hotele,apartmaje, gostilne na slovensko obalo, ne na Hrvaško, tako kot večina.

 33. nevenka - 27.07.2010 ob 20:25
  nevenka

  Ja fantje, saj je lepo, če gremo na naše morje, a ni preveč dober občutek, če ti hočejo vsak cm Slovenije zaračunati. Živim v Ljubljani in se v center z avtom sploh ne upam več, da ga ne bom kaj polomila in potem morala vzeti kredit, da bom lahko kazen plačala, nekatere metne odredbe so kar nad zakonodajo, kar menda sploh ne bi smelo biti, tako da čisto pobledim, ko zagledam redarja. Sem ugotovila, da je za izjemne priložnosti taksi čisto fajn rešitev, pride me toliko kot parkirnina. Eko. Ljubo doma kdor ga ima.

 34. NoMercy - 27.07.2010 ob 20:47

  Hja – ne vidim, kaj bi bilo narobe z znakom Lepo pravi, da je prepovedano ustavljanje in parkitanje. In cestni znaki menda veljajo za cesto – ne pa za travnik ob cesti. Glede na to, kako “brihtni” pridejo malo ven iz mesta je postavitev razumna – se najde brincelj, ki bi z avtom zaprl možnost parkiranja mnogim :)

  Fantje, ki pobirajo parkirnino pa to delajo poleti; pozimi so pa “žičničarji” :)

  In ker v tem kotu ni nobene ugledne časopisne hiše pač delajo, kar je na razpolago. Še “država” jih maltretira s tem, da nimajo kaj delati, ker živijo v nekem kao fensi Narodnem parku.

  Trapasto je edino to, da jim nihče ne posodi ali pa podari kakšnega pajka, ki bi ta rjaveči pleh vozil na Jesenice v reciklažo :)

 35. seamus - 27.07.2010 ob 22:44

  En nesrečno postavljen znak hkrati z napačno registrsko ti sproži tolk enga sranja. Zato, ker živim med takimi debili, sem letos napolnil rezervoar na Hrvaškem. In hkrati upal, da tale naša država čimprej crkne. Pol nas naj pa pokupjo tujci in bom lepo hlapci, to kar goveda, ki se tule oglašajo, edino znajo bit.

 36. chef - 28.07.2010 ob 06:53
  chef

  Kako tipično, da trije debili, ki sploh ne razumejo prispevka, vse skupaj speljejo v debato lokalnih patriotizmov in razburjanja nad turisti, ki pridejo samo svinjat in nič zapravit. Ob tem, da mislijo, da se zaradi njihovih bednih umotvorov sekiram, je najhuje, da se jih je praktično nemogoče znebit in verjetno še danes ne bo miru.

 37. nevenka - 28.07.2010 ob 07:29
  nevenka

  Hvala seamus za tvoje prisrčno mnenje, res si dvignil nivo komentiranja, predvsem pa vse argumentirano prepričal, da se v vsem motijo, pa še to, da je pravzaprav zelo narobe, da imajo svoje mnenje. Ti si cvet demokracije. Take rabimo!

 38. Clementino - 28.07.2010 ob 07:44

  Tebi je pa res hudo na tem svetu. Jamraš kot kak emo.

 39. KREN - 28.07.2010 ob 07:56

  @Chef, verjetno res ne boš imel miru, ker še vedno dregaš. Sicer pa imaš možnost pisat blog samo za člane, ki se bodo registriral. Pa nas boš potem blokiral in imel čist blog po svoji meri ;) @seamus – sranja ni povzročil znak ampak Chef, ki ne zna živet, brez da bi nekoga j…l. Hlapec in govedo si pa očitno ti, če moraš hodit tankat “u lepo našo”.

 40. kekec - 28.07.2010 ob 07:58

  Čakaj malo. Če si bil tam 8 ur, si med drugim po zaslugi redarja namesto 8 evrov na parkrišču plačal 2 evra za travnik (toliko je blo 14 dni nazaj dnevno parkiranje) in prehodil dodatnih 200 metrov. Kje je keč? Da ni tabla pod pravim kotom? haha! Pri nas na vasi je tako vsako soboto zjutraj na cesti v dolžini ca. 1,5 km. Kdor je bil v bohinju vsaj 2x pa tudi ve da z bohinjcem se zmeniš tako da se v vsem strinjaš. Tukaj ni drugega kot to da si tečen ko driska. Ker bohinjcu sikat (pa še redarju) je tako nekako malenkost bolj neumno kot z balkona na glavo skakat.

  Od ribčevega laza do ukanca je ob cesti miljon parkirišč kjer talajo listke za nepravilno parkiranje, tabel pa nikjer. In če ne poznaš bohinjskih for (tujci?) je to da jo odneseš brez listka lahko samo naključje. Prileti pa redar do avta v minuti. Še zakleneš ne do konca.

 41. KREN - 28.07.2010 ob 08:22

  @kekec Nimaš čisto prav, je ena tabla pri penzionu Kristal, ki označuje, kje se lahko in kje se ne sme parkirat. To je pogruntavščina, ki legalno omogoča našim redarjem, da kasirajo povsod okrog jezera.

 42. kekec - 28.07.2010 ob 08:53

  Napisal sem “…če ne poznaš bohinjskih for…”. Tale s tablo je samo ena od njih. Sej nekako jih razumem, če ne znaš prodajat tistega kar imaš ti ne preostane drugega kot da kradeš. Ker to niso kazni ampak kraje, oziroma goljufije. Nihče tam nalašč ne parkira napačno, temveč samo zato ker ne ve.

 43. KREN - 28.07.2010 ob 08:55

  Se strinjam, sam se vsak dan peljem tam mimo, pa nisem vedel, da je tabla pri Kristalu, dokler mi ni nekdo povedal ;)

 44. kalbo - 28.07.2010 ob 09:45

  @kren: In ti take stvari kot večina Bohinjcev podpiraš z mislijo:”Kar naj oberejo lblanske srajce”. Ti in ostali Bohinjci pa se sploh ne zavedate, kakšno neprecenljivo škodo delate sebi in regiji s svojo zaplankanostjo. Najlažje je jamrat in iskat izgovore za svojo bedo v lokaciji. V tej svoji zafrustriranosti pa sploh ne opazite, da živite v enem najlepših krajev v Sloveniji in da sedite dobesedno na kešu, sam ga ne znate izkoristit. Če bi tale nadrkan redar namesto kletvic vrnil Chefu z nasmehom in šalo, bi bil tale zapis usmerjen v promocijo kraja, kar pa Chef nedvomno zna še bolje kot nergat. Vsedi se v avto, pa se zapelji v Dolomite. Tam znajo prodajat gore in naravo. Kampi so ta hip polni kolesarjev, vse gondole pa delajo s polno paro, kaj pa pri vas?

 45. HxC - 28.07.2010 ob 09:57

  Odlično povedano. Pravzaprav povzame moje mnenje o Bohinju. Niti ni preveč oddaljen, vendar glede na to da je tam pravzaprav center za obiranje nerezidentov, in potem morda še naletiš na tak odnos, želja po jezeru nekako zbledi.

 46. KREN - 28.07.2010 ob 09:58

  Kot sem že napisal, jaz osebno nimam od turizma razen gužve nič. Niti nisem zraven, kjer se oblikuje politika trženja v Bohinju. Predvsem pa nimam občutka, da sedim na kupu denarja ampak občutek, da živim v čudovitem natur kraju, ki ga bo turizem počasi uničil. Lep primer sta Bled in Portorož. Če damo pogoltnost in pogled skozi EUR na stran, je od teh dveh krajev ostalo bore malo.

 47. chef - 28.07.2010 ob 10:57
  chef

  @kalbo: Če hvalim turistično ponudbo, me pa zmerjajo, da delam reklamo. Tudi če bi jo, pa kaj? Ob tem mene sploh ne motijo Bohinjci, ampak mestni redarji na splošno, ker jaz njim ne bi zaupal niti čuvanja parkirne rampe, kaj šele kaj drugega. Saj je fajn, da imajo solzivce in to, ker si verjetno sicer sploh ne bi upali delat (kakšnemu Ognjičarju prehitro popustijo živci in če ti bebavo zaploska pred faco, ga ali klofneš ali pa, če ga imaš pri roki, spustiš dozo solzivca v faco ali ga zrukaš na elektriko, hehe). Ampak počasi dobivajo že čisto policijska pooblastila, kar ni dobro niti za ugled redarjev niti za ugled policistov, kaj šele za civiliste.

  Če jaz enega takega zahojenca prijazno vprašam, če prometni znak v tem primeru ne velja (res nisem vedel!), pa me iz prve ozmerja kot zadnjega kretena (samo zato, ker on od turistov nima nič, razen, da bodo uničili prelepo okolico), je do naslednje stopnje, ko mi bo polomil roko in rekel, da sem jaz začel, smao še korak. Bohinjci mu bodo pa ploskali, ker se je zmenil na roke. Ne me jebat, ej!

  Očitno na Hrvaškem res bolje skozi pridem in če imam srečo, se lahko še s Kosorjevo pogovarjam v angleščini (pa ne na roke), haha.

 48. KREN - 28.07.2010 ob 11:03

  Noben ti ne verjame, da si ga prijazno vprašal….

 49. chef - 28.07.2010 ob 11:18
  chef

  Saj tudi jaz tebi ne verjamem, da nisi butelj, ampak kaj moreš za to. Čisto nič.

 50. KREN - 28.07.2010 ob 11:49

  Prav res, butel butla ne more prepričat. Ko da rineva z glavo skozi zid.

 51. nebu - 28.07.2010 ob 15:29

  to je pa vsakič za crknt smešen tukej.. vedno se folk skrega :p

 52. Clementino - 28.07.2010 ob 17:30

  Zanimivo res. Pri čisto vsaki objavi tukaj. Moram priznati, da prav rad pregledam ta jamranja in pritoževanja, ker vedno do prepira pride! :)

 53. chef - 28.07.2010 ob 22:17
  chef

  Malo si poglej koliko je komentarjev na poste, kjer slučajno ne težim. Bubreki pač rabijo nekaj za pizdulirat.

 54. Clementino - 29.07.2010 ob 13:24

  Sej je vse lepo in prav. Sam jamraš pa mogoče res malo preveč. Bolj se raje posveti popotniškim pisanjem, saj je tisto bolj luštno brat, kot pa non stop pritoževanje. Sam nasvet.

 55. nebu - 29.07.2010 ob 13:30

  men je čist všečno k pojamra, tko, s stilom :p se še nasmejiš zraven!!

 56. Thor - 29.07.2010 ob 14:51

  Ma klinc, vsi se pizdulirajo ko kdo kej takega napiše..

  Ampak fora pa je, da prideš nekam na izlet, se srečaš s takšnim tipčkom, ko kupiš sladoled otrokom, je tam še en nasikan, Ko greš pa na pijačko, pa te kelnarca ignorira pred postrežbo, med postrežbo, dobiš usran kozarc, potem komaj plačaš, odhajaš in naletiš na nasikanga tipčka, kot iz zgornje zgodbice, se ustaviš na pumpi, pa je še tam sitn in zoprn..

  Od dobrega namena in izleta imaš konec dneva uničene živce zaradi koga? Folka, ki dela v turizmu in z ljudmi in zaradi večih razlogov teh šihtov, ne samo da nebi smeli imet, še povohat jih nebi smel.. Krivi smo pa mi, ker nam gre to na živce al kako?

 57. nebu - 29.07.2010 ob 16:09

  ja sej, ni ponavad zmeri tko :D

 58. chef - 29.07.2010 ob 16:49
  chef

  Fantje, malo si poglejte, koliko je komentarjev na popotniških prispevkih in koliko na takih in bo hitro jasno, kakšen je nivo povprečenga blogerskega komentatorja. Če se mu v njegovem bednem življenju obeta nekaj obkladanja v komentarjih, bo počez prebral (ali pa samo prvi odstavek) in se čutil dolžnega prispevat svoj piskerček teženja ali pametovanja, najraje na lokalni ali politični primitivni ravni.

  Na izlet čez Komarčo ima pa redkokdo kaj pametnega za pristavit, ker je to že malo preveč. Pa ne da bi zaradi komentarjev pisal take prispevke – mene enostavno jezi, da me ima vsaka natakarska mula za idiota, pa še vsak bohinjski redar misli, da me lahko tika in napizdeva. Če bi bilo več takih pizdontarjev, bi se Slovenci malo lepše obnašali, tako je pa najbolj čaščen primitivizem in če koga slučajno odgovoriš z gospod, bo takoj pristavil “oh, ne, jaz pa nisem gospod”. Manire imamo dosti slabše kot v Srbiji. To ti je jasno, ko obiščeš prvo kavarno in prvi diskač.

 59. Matic - 29.07.2010 ob 17:38

  Če bi bilo več takih pizdontarjev, bi se Slovenci malo lepše obnašali, tako je pa najbolj čaščen primitivizem in če koga slučajno odgovoriš z gospod, bo takoj pristavil “oh, ne, jaz pa nisem gospod”. Manire imamo dosti slabše kot v Srbiji. To ti je jasno, ko obiščeš prvo kavarno in prvi diskač.

  Nisem vsega bral, ampak se mi zdi, da o sebi pišeš…

 60. nebu - 29.07.2010 ob 19:54

  ta je tut hecna.. ne prebereš vsega in pol lahka pametuješ :D vrhunsko!!

  mislm, sej to niso sledi kakeršnegakoli napada ampak samo splošno opažanje.. a ni ponavad tko, da se neki prebere do konca preden se izoblikuje kakršnokoli mnenje o neki zadevi?

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.