Nergač

Več je oslov kot pastirjev

0,0 v glavi?

Komentiraj

Objavil/a chef 16.06.2010 ob 07:30 ob 07:30 pod Natezalnica, miks

V ponedeljek sem na radiu slišal začetek poročila o policijski akciji 0,0 šofer, ki seveda ni dala želenih rezultatov, saj je bil prejšnji teden menda med najbolj krvavimi letos. V vseh medijih napovedane horuk akcije policijskih nadzorov, ki se, dokazano prejšnji petek, pogosto spremenijo v navadno jebanje v glavo, si lahko izmislijo samo naši policaji, ki, seveda nič drugače kot večina Slovencev, ne opravljajo svojega poklica, ampak samo hodijo v službo. To leti na komandirje in njihove šefe, saj od operativcev na cestah v sistemu kakršnega imamo, ne moremo pričakovat drugega kot ponižne ubogljivosti, pri čemer se čudim, da je delež zafrustriranih prometnikov, ki težijo za vsak drek, razmeroma majhen.

Če to aboto prav razumem , so policisti cel teden čemeli za istimi grmovji kot sicer, samo da jih je bilo zdaj več – so delali nadure ali v nasprotnem primeru, ko ni akcij, ne delajo nič? -, in kontrolirali trezne voznike, medtem ko so pijanci vozili po tistih obvoznicah, ki policistov nikoli ne vidijo.

Naključje je hotelo, da sem v petek tudi jaz spil nekaj vina in torej nikakor nisem imel v krvi 0,0 promila, kar je ob dejstvu, da vozim službeno vozilo, menda že prekršek. Kar je grozno. Žensko pelješ po stotih letih ven in ker slučajno živi v Kamniku, kjer se nič ne dogaja, domov ne moreš drugače kot s taksijem ali z andohtjo – najprej pri pijači, ki je spiješ manj kot bi si želel, potem pa še na cesti. Seveda je bilo moje psihofizično stanje odlično, nikakor nisem bil pijan in po mojem v tako blagi opitosti vozim še bolj varno, ker sem tudi bolj previden in vozim počasneje. Kakor koli, tehnično sem bil v prekršku.

Domov sva šla skozi Trzin, in glej, nekdo mi je že takoj za Črnuško obvoznico signaliziral z lučmi. Na jetra mi grejo, ker stojijo na cesti, kjer bi morala biti omejitev vsaj 90 km/h, pa je zanalašč 70. Ampak tokrat je bila omejitev zaradi napovedanega dela na cesti znižana na 50 km/h. Ker sem se tam peljal že zgodaj popoldne, se mi je zdelo čudno, ker ni bilo nikjer nobenih valjarjev ali delavcev. Držal sem se omejitve in, glej ga, za ovinkom je stal policist.

Dela na cesti od nikoder.

Tudi v soboto in nedeljo ne.

Delo na cesti so si enostavno izmislili, čeprav vsi dobro vemo, da s seboj vozijo tudi znake, ki opozarjajo na policijo. Ampak ne, če izvajajo kontrolo. Takrat nas raje nategujejo z delom na cesti in vprašanje, če niso v kakšnem prekršku zaradi namernega napaščnega obveščanja ali kaj podobnega. Oni bi kar malo po domače! Nisem pa videl, ali so izvajali alkoteste ali so morda celo merili hitrost, ker v tem primeru bi po mojem vsaka pritožba uspela.

In kaj je žalostno? Da se Slovenci kljub takim anekdotam še naprej delamo norca ali se celo zgražamo nad policisti iz republik nekdanje Juge, ki so z vsemi žavbami namazani in te na laser nastreljajo čeprav si se peljal 40 km/h.

Veste kaj? Isti drek! Ista mentaliteta. Policaji, ki na svetu niso zato, da bi ljudem pomagali, ampak zato, da težijo, včasih z nesmiselnimi akcijami, ki nimajo s preventivo nobene zveze. No, itak me niso dobili.

 • Share/Bookmark
 
18 odgovorov na “0,0 v glavi?”
 1. nevenka - 16.06.2010 ob 08:16
  nevenka

  Res je, vsak grm jih je bil poln.

 2. Whiskey - 16.06.2010 ob 08:19

  Prvomajska črnogorska policijska prigoda: Peljem se z motorjem iz Igala proti Ulcinju. Nekje pred Barom iza ovinka iz debele ladovine skoči policaj do ceste in potegne lasersko pistolo kot John Wayne v svojih westernih. Druže, vozili ste prebrzo … bla, bla. Ker brzina niti približno ni bila podobna tisti na števcu oz. Gps-ju sem ga diplomatsko napizdil. On meni zakaj se tako agresivno obnašam do njega, namesto da bi priznal svojo napako. To se dvakrat ponovi. Ker sem vidu, da ne bom nič dosegu, sem uporabu standardni stavek: I kako čemo se dogovoriti? E, moj Xxxxx … bla, bla … ovaj puta ču vas pustiti. Potem sem s pantonimo komaj utišal babnico, da ni z dolgim gobcom pokvarila izplen.

  V Senožečah so nas štiri oglobili in s pikami razveselili, ker smo vozil po prazni cesti okol 60 ob omejitvi 50 km/h.

 3. BigBoss - 16.06.2010 ob 08:31

  Pa še včerajšnja s Slovenske ceste, pri konzorciju v Ljubljani. Policisti na kolesih. Trije. Se postavijo pri kiosku in ustavljajo kolesarje, ki vozijo po kolesarski stezi (ki je tam že tako ali tako katastrofalno speljana, nasprotno smer je pa daleč naokoli ni) v napačno smer. Ko zaklučijo z akcijo, se en po en, vsi trije vsedejo na kolo in se odpeljejo … po pločniku in v napačno smer. Ta ista že zgoraj v blogu omenjena mentaliteta. In potem se čudijo, če jim ljudje pravimo “inkasanti”.

 4. NoMercy - 16.06.2010 ob 09:26

  v izhodišču je policija represivni organ države :) – skratka nekdo, ki te jebe po difoltu :) Oni, ki skrbijo za tvoje dobro počutje pa so sociala, cerkev, … :)

 5. hxc - 16.06.2010 ob 09:49

  bedno do konca. tko k leni občinski redarji z roomsterjem počivajo ob znaku 40 in polnijo po**** proračun.

 6. olna - 16.06.2010 ob 10:43

  (Pri vseh masovnih utajah davkov država pač kasira tam, kjer je najlažje.)

  Ampak če pred vožnjo ne pijemo (čeprav sta imela ljubljena starša ravno okroglo obletnico poroke, ali je imela najdražja ravno rojstni dan ali je najboljši prijatelj ravno dobil sina…) in se držimo omejitev (čeprav so nelogične in pretirane je bila cesta čisto prazna in smo peljali samo majčkeno prehitro…) potem nam tudi najbesnejši policisti ne morejo nič… :)

  Ja, ja, saj se zavedam, da moj komentar ni v mainstreamu tega bloga.

 7. NoMercy - 16.06.2010 ob 11:01

  a na to, da bi se kdo vsedel v taxi, ko se ga nabuta, je pa prehud miselni napor :) Pa še več bi lahko zapravil in s svojim bednim dohodkom vsaj oštirja razveselil :)

 8. Krof - 16.06.2010 ob 11:03

  Ne da zadnji komentar ni v mainstreamu tega bloga, je v stilu ovce, ki potrebuje poletno frizurco!!!

 9. Krof - 16.06.2010 ob 11:04

  Haja, moj reply leti na 6. komentar!

 10. NordStar - 16.06.2010 ob 11:42

  Whiskey, tisto z babnico mi je strgalo gate.

 11. BuDi - 16.06.2010 ob 11:53

  “Državni zbor je s 27 glasovi za in 39 proti zavrnil spremembe zakona o varnosti cestnega prometa.

  Predlog s katerimi bi se globa za napačno smer vožnje povišala s 300 na 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, je državni zbor danes zavrnil z 27 glasovi za in 39 proti. Proti so glasovale vse koalicijske stranke, ki menijo, da se je te konkretne težave treba lotiti sistemsko.”

  Tako ostaja kazen za napačno smer vožnje na avtocesti enaka kot, če za 20km/h prekoračiš hitrost.

 12. Krajnc B. - 16.06.2010 ob 19:19
  Krajnc B.

  He he he, na tak zapis še komentarja ne morem podati, vsaj takega, ki bi se dotikal nesmisla, da si policaji izmislijo delo na cesti. Mi je pa vsaj polepšal dan tale zapis. Prav nasmejal me je, ker drugače berem še večje nesmisle v službi, ko si ljudje izmišljujejo še večje neumnosti, da bi se ognili globi. LP!

 13. direktni - 16.06.2010 ob 20:30

  Prejšnji teden, ponedeljek okoči 8.30 ure, cestninska postaja Dob, znak “delo na cesti”, za njim pa DARS-ovi inkasantje. To, da so bili v prekršku, tako kot omenjeni policisti, je več kot očitno, a od take države je pač iluzorno pričakovati, da bi s pritožbo kdo uspel. Morda, v Strassbourgu, pri teh “premalo plačanih” lenih sodnikih pač ne. Polnjenje proračuna je pač sveti gral, in cilj opravičuje sredstvo, takšno ali drugačno. Žalostno, in sram me je, da živim v taki državi. Čeprav bi bilo čahko sram koga drugega ….

 14. NoMercy - 16.06.2010 ob 20:45

  a da bi šel pa od pljuvačev sam kdo za pocestnika – policaja pa nikomur ne pride na misel / pa bi lahko vse sam pošlihtal :)

  Imam pa parkrat izjemno dobro izkušnjo s SVN policaji – so me z marico nabitega do amena domov pripeljali :) – je bilo menda varneje za pol države kot pa, da bi šel sam peš domov :) Vedo, da z biciklom ( z 0,0) znam zablokirati zelo elegantno eno bolj prometnih cest — pa jim je že misel na to, kaj bi pri mnogo lahko počel, dala idejo, da me dostavijo do hišnih vrat :)

 15. Whiskey - 17.06.2010 ob 00:09

  @hcx: In polnijo Jankovićev proračun. Danes ob 16:53 se je občinarski vodenoglavček v temnosivem roomsterju nepravilno sparkiral na privatno zemljišče p.št. 738/1, k.o. 1734 – Ježica in jebal znanje v obeh smereh voznikom kateri so prekoračili 40 km/h. Če bi mel JCB-ja pr roki, bi ga s šaflo po tintari primitivni.

 16. chef - 17.06.2010 ob 00:36
  chef

  @BigBoss: Tole si preberi.

  @olna: Nisem vozil niti prehitro niti pijan, jezi pa me, da sem moral za prazen drek bremzat. A moraš res na striženje?

  @BuDi: Neverjetno. In takih blesarij sploh ni v medijih, ker očitno niso zanimive.

  @Krajnc: Jaz pa vem kaj sem videl in to je bil znak za delo na cesti samo tisto noč, ko so tam stali policaji.

 17. siggi - 18.06.2010 ob 00:17

  Par dni nazaj sem naleteu na parkiranega roomsterja pri pokopališču v Dravljah z neko žensko, ki je sedela v njem in gledala živčno okoli. Pa sem na poti nazaj do avta potegnil iz žepa denarnico in kartico in vprašau kje lahko vstavim kartico, da bi rad dvignu denar.. Je samo debelo gledala :)

 18. 0,0 šofer - 7.08.2010 ob 20:52

  0,0 šofer je tudi akcija na podlagi (v Sloveniji manj znanega) koncepta “designated driver”, kjer se družba med seboj dogovori, kdo bo ostal trezen, da bo lahko ostale varno peljal domov. Na spletni strani akcije http://www.nulanulasofer.si lahko obiskovalci ustvarijo svoj lik 0,0 šoferja ter na zabaven način izrazijo svojo podporo akciji.

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.