Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Hi-Tech kreativa

Komentiraj

Objavil/a chef 3.06.2010 ob 07:30 ob 07:30 pod Fenomeni, miks

Zadnjič sem bil na predstavitvi Nemčije, počitniške dežele, ki so jo pripravili na Predstavništvu Nemške turistične organizacije, ki od 1. januarja letos deluje pod okriljem Nemško-slovenske gospodarske zbornice. Za večino turističnih novinarskih kolegov so novinarske konference samo še ena priložnost za free lunch (to seveda nikoli ne gre), nov kemični svinčnik in USB ključek, jaz pa na novinarske konference hodim izrazito nerad, še več, na jetra mi grejo, ker večinoma niso nič drugega kot sufliranje novinarjem o čem morajo pisati. Ampak o tem raje kdaj drugič. Povabila sem bil tokrat vesel, ker me zanima, kako znajo to pripraviti Nemci. Njihova strategija je nekaj, kar so seveda sposobni pripraviti samo Nemci in seveda so jo samo oni sposobni tudi implementirati.

Letos privabljajo turiste z oglasno strategijo creative germany s podnaslovom “Qualität mit Preis-Gefühl”, prevedeno v angleščino, “Affordable Hospitality”. Da so naši nemški prijatelji res kreativni, dokazujejo na mnogih področjih, recimo na arhitekturnem, umetnostnem, oblikovalskem, modnem in prireditvenem, kot se pohvalijo

Najbolj banalen dokaz njihove kreative pa sem dobil v darilni vrečki.

Gre za označevalnik za knjigo. Preprosta zadeva. In v večini primerov nič takega, kar bi delovalo bolje od navadnega pildka. Zato nekateri proizvajalci tega materiala poskrbijo za boljšo funkcionalnost z zavihki, ki označevalec držijo na mestu. Jasno, na mestu ga držijo samo, dokler ni treba. Ko odpreš knjigo, pa ne veš, ali si na strani 235 ali na 327 (jaz si sicer vedno zapomnim).

Nemški označevalnik proizvajalca Leseplus je opremljen z magnetoma, ki onemogočata, da bi se označevalnik izmaknil ali da bi, bognedaj, medtem ko se s knjigo pod pazduho bašete z vlaka, ostal v vagonu. Naravnost briljanten dokaz nemške kreative.

 • Share/Bookmark
 
7 odgovorov na “Hi-Tech kreativa”
 1. Zmago1 - 3.06.2010 ob 08:52

  Ah dej no, zadeva je zihr made in china,… Dokaz njihove kreativnosti je edino to, da so te s tako cheap foro za knjige (v času interneta)tako grozno navdušili. Pa še tukaj se je za vprašat če ni razlog v tvoji naivnosti :) HIGH TECH from Germany je vse kaj drugega kot tole o čemer pišeš,….

  lp

 2. ana - 3.06.2010 ob 12:38

  Tej označevalci sploh niso nič novega. Sem jih že nevemkdaj vidla v enem souvenir shopu. Sicer se ne spomnim kje točno (mislim da v Barceloni). So pa veliko lepše izgledali.

 3. ervinator - 3.06.2010 ob 13:58

  Za nemško kreativnost je značilno, tako kot nasploh za inovacije z visoko funkcionalnostjo, da jo po svetu množično kopirajo.

 4. chef - 3.06.2010 ob 16:28
  chef

  @Zmago: Preden boš naslednjič pameten, svetujem, da klikneš na kakšen link, kjer lepo piše, kje je bilo to narejeno. Pa tudi če ne – prav en drek je važno, ali delajo Kitajci, dokler je razvoj nemški in dokler so standardi nemški. Ali evropski, kar hočeš.

  Seveda tudi jaz vem, da to ni high-tech, bojim pa se, da ti ne veš, kaj je to simbol.

  @ervinator: Meni je bolj špasno, kakšno filozofijo in kulturo podjetja so ustvarili pri Leseplus, čeprav je njihov izdelek samo še en – resda doteran – v vrsti označevalcev za knjige.

 5. seamus - 3.06.2010 ob 19:59

  @Zmago1 – od kdaj pa je high-tech = kreativnost???? Sploh pa sm jest izredno kreativen v high techu in kaj zj?

  Pomoje je tukaj bolj poudarek na celostni podobi vsega tega, ko imajo poštimane vse nivoje (verjetno ne v celoti in 100%), samo vsaj veš da je zadaj nek sistem. Pri nas tega ni.

 6. seamus - 3.06.2010 ob 20:01

  haha, sm se neki spomnu – jest pomoje sploh ne morem rečt, da sem kreativen, ker delam na nemški opremi in imam verjetno samo tak občutek :lol:

 7. siggi - 3.06.2010 ob 20:25

  Žau je včasih ta kreativnost kr hladna.. Oz ni nekega pristnega stika, čeprav je izdelek sam recimo vrhunski

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.