Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Fino je biti proti!

Komentiraj

Objavil/a chef 20.05.2010 ob 07:30 ob 07:30 pod Fenomeni, Natezalnica, miks

Saj je šlo tudi meni marsikaj na jetra, ko sem bil mulc, ampak “Fuck the system” poza mi nikoli ni bila jasna. Kot po pravilu so jo furali bukseljni, ki jim nikoli ni nič manjkalo, ker so njihovi starši taisti sistem uspešno izkoriščali in mulcem omogočili udobno življenje. Pezde pa vzame edigs in z njim na šolsko torbo nakraca “Fuck the system”, zraven pa pripne še anarhistično značko in se dela, da mu gre cel svet neizmerno na kurec. Punca mu teži, starci mu težijo, tastari v šoli so dolgočasni, alkohol je predrag, kapsi sikajo in potem …

Potem mu vzamejo še zastonj malico!

In podražijo študentske bone!

In še nekaj se govori, da ne bo mogel študirat, ker ne bo več študentskega dela in bo kar vse propadlo.

Jebeš vlado! Jebeš Svetlika! Jebeš Pahorja! Jebeš parlament! Fuck the system!

Ko novinarji vsako leto 1. oktobra brucem težijo z bebavimi vprašanji o načrtih, jih večina z blaznim navdušenjem odgovarja, da je itak najbolj važno, da se žura, in potem še isti večer nažgani veseljačijo, vsi srečni, da so v najlepšem obdobju svojega življenja, po katerem bodo morali celo … – what a fuck! - delati! Da se razumemo: za časa študija sem tudi jaz opravljal študentska dela in hodil na žure. Še kar fajn sem se imel, ampak nikoli si nisem mislil, da je to najlepše obdobje, ampak prej zadnja etapa preden končno začnem hodit v službo. In ja, zdaj, ko delam, plačujem položnice in davke, ki grejo tudi za študentsko dobrobit, sem zadovoljen trikrat bolj kot pred petimi leti, ko sem gnil v neki predavalnici in pri predmetu Zaposlovanje (in še nekaj) poslušal profesorja Svetlika, ko se je še oblačil v grde srajce, da naša politika zaposlovanja nikamor ne pelje. Še posebej je že takrat izpostavil študentsko delo, ki je navaden nateg, da lahko Šobe nekaj let udobno živijo in se obenem še afirmirajo kot tečne babe, s katerimi ni dobro češenj zobat.

Včerajšnje demonstracije po mojem niso bile nič posebnega, še več, pokazale so vso bedo slovenske študentarije, ki sem jo jaz sicer občutil že kot študent, ko se je bilo z marsikom nemogoče pogovarjati o zahtevnejših temah, vzdušje v predavalnici pa je bilo včasih kot na kakem frizerskem tečaju. Namesto da bi bili študenti resni plejerji pri ustvarjanju idej za boljši jutri, se na vsak način oklepajo statusa quo, nasedajo študentskim funkcionarjem in v nedogled kelnarijo za nekaj drobiža, ob tem se pa delajo, da so socialni problemi, ki rabijo za normalno uborno življenje vsaj 600 evrov dohodka na mesec. Oni enostavno ne razumejo, da so spremembe nujne in so postali podobni penzionistom, ki še zdaj sušijo PVC vrečke nad umivalnikom, ker pač nikoli ne veš … Da le ne bi bilo spremembe!

Gantarja in Pahorja bi moralo bolj kot za nekaj razbitih šip in jajc, kar je krivda redkih posameznikov, skrbeti za sicer miroljubno študentsko populacijo, nesposobno razmišljati s svojo glavo, ki ji v bistvu za vse visi dol: med študentskimi volitvami se na faksu nažrejo krofov in je zanje boj za pravice zaključen. Razen, če se obeta dobra žurka z žvižganjem, kazanjem sredincev in priložnostnim razbijanjem, kar itak nič ne stane. Seveda ŠOS in Dijaška organizacija nista neposredno odgovorna za izgrede, so pa soodgovorni za podpihovanje neukih množic s tem da nakladajo o razpadu socialne države in kako da bodo študenti lačni in da pravzaprav sploh ne bodo študenti. Jasno, da raja verjame in podivja. Čeprav po mojem sploh niso vedeli, zakaj so podivjali. Je pač fino biti proti in razbijat.

 • Share/Bookmark
 
70 odgovorov na “Fino je biti proti!”
 1. boštjan - 20.05.2010 ob 07:52

  fino je biti proti-sploh če ti kdo za to plača-recimo kar študentski servis :)

 2. NoMercy - 20.05.2010 ob 08:04

  To je bila samo “mokra” vaja na poziv JJ_a, da “se vidimo spomladi na trgih in ulicah” :) In dokaz, da proč mečemo denar za brezplačno šolstvo :( – DZ s temo protesta (še) nima nič. Zakon trenutno žveči Vlada RS :) – torej je bila tarča zgrešena za celih 90 stopinj in eno ulico :)

 3. chef - 20.05.2010 ob 08:09
  chef

  @No Mercy: To pa itak in to je samo še dokaz več, da ti ljudje nimajo osnovnega pojma o zakonodajnih postopkih. Zanje je to vse isti šit. Oblast pač, ki jih jebe v glavo.

 4. Whiskey - 20.05.2010 ob 08:21

  Manj dela, več nereda. Študentje so pokazali delavcem kako oblasti dopovedovati, da nimajo več za kruh in položnice.

 5. DenisX - 20.05.2010 ob 08:22

  Zelo dobro napisano. Samo, človeka kar malo zaskrbi, ko vidi kakšne generacije prihajajo…

 6. NoMercy - 20.05.2010 ob 08:31

  sicer je bilo pa vse “že videno” – pohodi rjavosrajčnikov na poziv Fuhrerja, požig reichstaga … :(

 7. Aleš - 20.05.2010 ob 08:35

  Dobro napisano.

 8. Sandra - 20.05.2010 ob 08:49

  Se strinjam.

 9. jesis - 20.05.2010 ob 08:49
 10. maty - 20.05.2010 ob 08:56
  maty

  Po tistem pravilu POPULACIJA NA SVETU NARAŠČA. SKUPNA INTELIGENCA OSTAJA KONSTANTNA lahko pričakujemo vsako leto slabše. Pred slabimi 25 leti (v osnovi 23) ko sem postal študent je bilo še marsikaj v povojih. V glavnem smo bili vsi na štipendijah, ki pa niso bile dovolj, zato se je po cele noči čakalo pred študentskim servisom v vrsti za delo. Ni bilo bonov, študentski klub smo imeli najprej Bistrčani. Potem je bila tu stara gerbičeva. Študentje s stare gerbičeve so zlobirali na železnici, da smo gerbičevci pucali vagone ponoči. Super delo, super zaslužek. Študent sem bil 15 let. V petnajstih letih so zadeve šle v smeri izboljševanja pogojev za študente, ter poneumljanja študentske populacije. Nekdo, ki vse dobi pred rit brez kakršnega koli truda je temu tudi primerno usposobljen za samostojno življenje. Trenutno imam na praksi študentko ki bo po treh izpitih in diploma samostojno opravljala svoj poklic. Katastrova (z vidika uporabe možganov). Včasih so bili študentje gonilo kulturnega in političnega napredka. Potem so prav tisti politiki, ki so svoje kariere začeli na študentskih plečih dojeli nevarnosti, ki jo predstavlja študentska moč. In začelo se je poneumljanje.

 11. katarina - 20.05.2010 ob 08:56

  policija bi mogla učer vzgojno nastopit ne pa da so se branli k zadnji pussyi

  in če so ti kvazi študentki naša naslednja generacija intelektualcev pol je boljš da se ubijem preden to dočakam :(

 12. Simon - 20.05.2010 ob 08:56

  NUJNO! Plačljive fakultete, torej ukinitev brezplačnega šolstva. Kar je zastonj ni nič vredno. Takoj uvedba enakega sistema, kot na zasebnih fakultetah, mislim za profesorje. Konec doživljenske profesure, brez vmesnih ocenitev. Če je profesor neučinkovit, dobi odpoved. Če ga ni na predavanjih, dobi odpoved, no lahko pa njegovo plačo pokasira asistent. Ne morejo vsi imeti univerzitetne izobrazbe! Kdo bo pa za tekočim trakom?

 13. Boris - 20.05.2010 ob 09:10

  Problem je, da pri nas vsi študirajo, dela pa le malokdo. Se spomnim enega prispevka, ko so dijake po končani srednji šoli spraševali o načrtih za prihodnost in so po večini dajali odgovore: “Na faks”. Na katerega ni znal povedati skoraj nihče. Pač na tistega, na katerega bodo sprejeti. Saj so vendar študentska leta, najboljša leta posameznikovega življenja, mar ne?

 14. chef - 20.05.2010 ob 09:20
  chef

  @Whiskey: Kaj so pa pokazali? Ko so malo zapeli pendreki, so verjetno pobegnili kot zadnji pezdetje. Če bi jim šlo res slabo, bi podivjali, ker bi jim bilo za posledice vseeno. Neredi se dogajajo, ko gr etako slabo, da ljudje nimajo več česa izgubiti! Teli fantje so se pa samo malo izživljali, ker jim je dolgčas. Za prihodnjič policistom predlagam, da jih obravnavajo podobno kot navijače, ki se s podobnih divjanj vračajo v klobasah od hrbta do gležnjev.

  @DenisX, Katarina: K sreči se marsikdo spametuje. Res pa je tudi, da tapametnih študentov sploh ni bilo na demonstracije. In oni bodo furali te generacije in šefovali ovcam, ki so včeraj piskale po ulicah in bodo piskale do konca življenja.

 15. dr.josko - 20.05.2010 ob 09:38

  Ma kaj se pa Sindikati mešajo v ta umetno politično sproženi vandalizem ,ve se iz katEre stranke… Pa saj studentje z tako politiko polne riti, odvzemajo kruh nezaposlenim…Več studentov ,več sive ekonomije, SINDIKATI pa rovarijo na demosntracijah in ne samo to ,celo manipulirajo in vspodbujajo alkoholizirano ,razgreto mladino z že tako razgretimi in alkoholizirano mladino, ki se v 80% ne zaveda da so zmanipulirani element politike-bolj točno ene stranke iz ozadja, ki koristi vsako priložnost za rušenje demokratično izvoljene sedanje oblasti..Vendar bumerang se vrača ponavadi natanko tam ,od koder je bil odposlan..ponavadi v še hujši obliki..Tudi to bomo doživeli v prihodosti. -Ja za mladino je pa očitno in da se lahko primerjajo z vandalizmom Grčije in Tajske..Vspodbudna bodočnost. Se pa strinjam da bi policija že na tem prvem nivoju morala ukrepati odločno in “demokratično”..Tako kot je v USA in podobnimi vzornimi državami demokracije..To je bila dobra testna vaja za politično stranko ki napoveduje malo resnejšo izvedbo včeraj videnega v oktobru..d

 16. Whiskey - 20.05.2010 ob 10:07

  @Chef: Pokazali so, da imajo jajca. Protesti delavcev rdečih sindikatov s piščalkami zgledajo kot navadna burka. Mene bolj kot vandalizem (tega obsojam), zanima kaj bodo dosegli. Prvič se je zgodil “odločen” revolt. Kaj bodo naredili oblastniki? Verjetno nič, ker jih boli za rajo. Mogoče pa bo postal ta protest vzorec kako politiki dopovedati, da ga serje.

 17. Polona - 20.05.2010 ob 10:11

  Seveda je ŠOU odgovoren za nastale razmere saj so sami pozivali na prešernovemu trgu k temu, da se pokaže pravi upor. Poleg tega so hujskačil že ne vem koliko časa prej v študentskih domovih, preko sms-jev.

  Ti “otroci” zaposleni v ŠOU so očitno tekom odraščanja niso naučili ene pomembne življenjske lekcije: ko narediš napako, moraš zadnjo prevzeti odgovornost (četudi objektivno).

 18. chef - 20.05.2010 ob 10:28
  chef

  Daj no daj, @Whiskey, kaj nam pa manjka? Zaenkrat nič. Imamo en predlog zakona, ki ga ŠOS a priori zavrača zaradi lastnih interesov in s tem ne dovoljuje nobene druge možnosti oblike študentskega dela kot samo tisto, ki njim prinese dobiček. Če grupa stotih kretenov za prazen nič, oni še sami ne vejo, zakaj so to počeli, v parlament meče smeti, to zame ni noben pogum. V skupini je lahko vsak pameten.

  Če bi se študenti pogovarjali, bi še kaj dosegli. S tem izgredom, ki ga bomo plačali vsi, so si pa zapravili še zadnje simpatije.

  @Polona: Tega ne vem, ti pa verjamem.

 19. ana - 20.05.2010 ob 10:28

  “za nekaj razbitih šip in jajc”

  Ni bilo samo to, uničili so pročelje parlamenta, kulturno dediščino. Sramota!

  Drugače se pa strinjam z zapisom. Samo nekaj bi še poudarila: ne metat vseh študentov v isti koš. Na demonstracijah je bilo le 6% študentsko-dijaške populacije, pa še to so bili večinoma dijaki. Večina študentov, ki jih jaz poznam je za spremembe na področju študentskega dela.

 20. Aleš - 20.05.2010 ob 11:02

  Po moje je ves naš izobraževalni sistem sprevržen do konca. Tudi Svetlik je včeraj govoril, da bo vsem (??) omogočen študij.

  Ja jebemu mast čemu je to namem razen črpanju denarja za fakultere, ki dobijo glavarino za vsakega vpisanega študenta. Če nikoli ne doštudira ali ima diplomo s katero ne dobi nobene službe, pa nikogar ne zanima.

  Nehajmo že s to uravnilovko in si priznamo, da celotna generacija pač niti slučajno ni sposobna za (resen!) študij. S tem, ko prevelikemu številu ljudi “dovolimo” do nekih “eksotičnih” diplom samo ustvarjamo populacijo, ki je prepričana, da za njih so pa samo direktorska mesta in pod 2000 EUR neto sploh nimajo namena vstati iz postelje.

  Jaz bi predlagal takole: - država (fakultete) razpišejo brezplačnih prostih vpisnih mest za 20% populacije, ki tisto leto konča štiriletno srednjo šolo, - število vpisnih mest na posamezdnih fakultetah se določi glede na potrebe gospodarstva in negospodarstva (verjetno res ne potrebujemo letno 200 diplomantov mednarodnih odnosov-karikiram), - če je za posamezdno fakulteto več interesa kot razpisanih zastonjskih vpisnih mest so pač sprejemni izpiti in najboljši pridejo skozi in študirajo zastonj.

  Za vse ostale se uvede nepovratna šolnina!!!

  Ob enaki količini denarja bi bile posledice: - manjše število vpisanih (vsaj v prvih letnikih) in MNOGO VIŠJA KAKOVOST ŠTUDIJA, - vsem, ki študirajo zastonj, država časti še BREZPLAČNO namestitev v študentskih domovih (če jo potrebujejo) in prehrano, - noben se ne bo mogel izgovarjati, da je študij samo za bogate. Študij bo (zastonj) samo za SPOSOBNE, bogati (in nesposobni-vsaj opraviti sprejemne) naj si pa pač plačujejo svoje eksperimentiranje na različnih fakultetah, če se že nočejo sprijazniti s tem, da bi mogoče lahko šli v redno službo.

 21. NoMercy - 20.05.2010 ob 11:11

  ali se ve kakšen % vpisanih konča: - v roku - s 50% pribitkom časa - s 100% pribitkom časa - skupni % tistih, ki končajo glede na vpisane v 1. letnik?

 22. Alex van der Volk - 20.05.2010 ob 11:34
  Alex van der Volk

  V glavnem, včeraj sem bil jezen kot ris in če bi se mi par pametnjakovičev, ki so se na netu delali jake frajerje, češ kako so razbijali in začeli “novo revolucijo” (ooooooo, samo vas sem čakal, da me odrešite, smrkavci, jedni), torej, če bi se mi kakšen od teh pametnjakovičev prikazal osebno, mislim da bi ga razbil ko kanto. Naj si raje malo pogledajo kako živijo njihovi sotrpini v recimo Avstriji ali kjerkoli drugje, kako med drugim plačujejo tudi šolnino in naj potem bentijo kako nismo socialna država. Najbolj pa mi je skočil živec ob frčafeli, ki je najprej jokala kako ji starši ne morejo pomagati med študijem, istočasno pa da mora delati vsaj deset ur na dan, da lahko preživi. Ja kako bo ob takšnem tempu sploh lahko doštudirala, vraga ji, če je res tako hudo naj torej lepo obesi študij na klin, tako kot ga je še marsikdo in se spravi delat tako kot sem se jaz, Chef in še marsikdo drug. Aja, ampak potem ne bi tako na lahko zaslužila za tritedenske počitnice na Kreti, pozabil sem. Eh ja, star sem, nimaš kaj…

 23. sara g - 20.05.2010 ob 11:38

  najbolj fino je pa posploševat. kljub temu, da si zapisal v komentarju, da niso vsi študenti taki, prosim, če to zaboldiraš še v sam blog.

  hvala.

 24. bimbo - 20.05.2010 ob 11:41

  Jako dobro napisano. Še priskutnega prisklednika Semoliča bi bilo treba umestiti v to zgodbo. Me je pa zmrazilo, ko sem prebral, da naj bi šobasta večna študentka izjavila nekaj kakor, da so tastari “imeli seks in droge in rokenrol”, oni mladi ubožčki pa imajo še “kredite in malo delo”. Njen seks in droge me ne brigata, pri glasbi ji je pa vsaj po vzdevku Lady Ga Ga čisto po meri.

 25. Janez - 20.05.2010 ob 11:58

  Jaz sem se pa “zabaval” ob umivanju rok nad situacijo: Mi smo ob 3h zaključili demonstracije in pozvali naj se protestniki mirno razidejo, mi nismo nič krivi. Obvladovanje množic ni kar tako.

  Bi pa opozoril na neko mero dvoličnosti. Se mi zdi da marsikdaj naša javnost v nemirih drugod po svetu simpatizira s protestniki češ glej, Grki si pa upajo vlado na gobec, ne pa mi slovenčki, samo pridno delamo in ne upamo pisnit pa naj nas še tako izžemajo. Verjetno skozi tuje protestnike malo izživljamo svojo jezo, hkrati pa ostajajo naše fasade cele.

 26. Alex van der Volk - 20.05.2010 ob 12:02
  Alex van der Volk

  @janez: Pokaži me nekoga, ki je simpatiziral z grškimi protestniki pa dobiš takoj za en pir. Mislim da ga ni bilo junaka, ki bi se mu zasmilil folx, ki dobiva dodatek k plači če (heh, to mi vedno znova privabi sarkastičen nasmešek) pride točno v službo

 27. kekec - 20.05.2010 ob 12:09

  @whiskey: lepo te prosim. 99% tepcev, ki so delali škodo nima pojma kaj se počne v parlamentu in kdo sploh sedi notri. Samo izkoristili so priliko ker jih je bilo slučajno veliko na kupu. Pa nekako niso zgledali ne lačni ne bosi.

  Ne vem kako je danes, ampak včasih si v srednji šoli za takle “prost dan” dobil lep kupček neopravičenih ur. Danes je to najbrž že kar pravica.

 28. chef - 20.05.2010 ob 12:11
  chef

  @Ana: Pametni se skupaj družite. Saj je jasno, da večinoma študenti niso idioti, ampak tisti komaj čakajo, da doštudirajo in svojega statusa ne izkoriščajo za take ali drugačne agitacije.

  @Janez: Jaz simpatiziram z državljansko nepokorščino, če je upravičena. Razturavanje v Beogradu, ko so odstavili Miloševića, je imelo kar dobre vzroke. Divjanje manjše horde pijančkov, ki ne ločijo med vlado in parlamentom, pa ni imelo nobenega vzroka.

 29. NoMercy - 20.05.2010 ob 12:13

  @25. Janez: v tem ali obmetavaš Vlado (izvršno oblast) ali pa DZ/parlament (demokracija!!) je vsebinsko ZELOOOO velika razlika!! :) Ampak ta drhal pač NE študira in ne loči med Vlado in parlamentom ali pa ne pozna ulic v LJ – lahko pa da so jim všeč goli kipi ob vhodu DZ :)

  Še najbolj pa se nagibam k tezi, da so si želeli priznanja za dobro izpeljano “spomladansko srečanje na trgih in ulicah” JJ_a :)

 30. Mlekarca - 20.05.2010 ob 12:16

  Hudič je, če hočeš zapret pipo iz katere bogato teče. Super napisano.

 31. Aljaz - 20.05.2010 ob 12:16

  Čeprav imam precej kritik čez to vlado, si za včerajšnjo PR taktiko zaslužijo en velik KUDOS. ŠOS-u in ostalim so pustili, da si sami zabijejo žeblje v krsto.

  Policija bi se seveda lahko šla rambote in razgrajače “razbila kot kante”, ampak potem bi se javno mnenje postavilo na stran “ubogih študentov”.

  Že v raznih reality showih smo se lahko naučili, da povprečen Slovenec vedno potegne s tistim, ki je prikazan kot žrtev.

  Poleg tega, da si je ŠOS & Co. zapravil ves PR kredit (kolikor ga je še sploh imel), se bodo zdaj verjetno začela še trenja znotraj teh organizacij.

 32. Janez - 20.05.2010 ob 12:27

  Nisem mislil zgolj stavke državnih uslužbencev:

  http://www.siol.net/gospodarstvo/2010/03/grcijoponovnoohromilasplosnastavka.aspx

  1. komentar. Pijem Laško.

  Kar se pa tiče dodatka za točnost in 13. in 14. plače… Po pravici ne vem kaj vse so bile zahteve javnih uslužbencev pri njihovem protestu, ampak sem prepričan da ni bilo samo to. Se mi zdi da so ta del zahtev poudarjali z namenom diskreditacije ostalih zahtev. Tako kot bojo sedaj stolčeno parlamentarno fasado uporabili v nadaljnjih pogovorih glede reforme študentskega dela.

 33. Janez - 20.05.2010 ob 12:39

  @NoMercy: Zavedam se teoretične delitve na sodno, zakonodajno in izvršilno vejo oblasti, ampak že volilni sistem dokaj tesno poveže zakonodajno in izvršilno vejo, večinska koalicija v parlamentu pač predlaga predsednika vlade, tudi za delovanje vlade je praktično če ima absolutno večino (primer angleških volitev je to lepo pokazal).

 34. avtoterapija - 20.05.2010 ob 12:52
  avtoterapija

  super

 35. NoMercy - 20.05.2010 ob 12:52

  @Janez: tele demo so bile kot, če bi šel jaz nalomit očeta_mamo od bejbe, ki mi nebi dala, ko se mi seksa :)

  p.s.: “demo” zato, ker so bile samo vzorčne oz. “mokra” vaja za JJ poziv o “spomladanskem srečevanju na trgih in ulicah” :)

 36. jic - 20.05.2010 ob 12:56

  prokleti balkanci študentski

 37. Simona Rebolj - 20.05.2010 ob 13:30
  Simona Rebolj

  Ta zapis sicer v svojem bistvu stvari stanja na eni strani drži, vendar nima teže, kot boi jo lahko imel, ker popolnoma ignorira odgovornost na drugi strani, odgovornost samega šolskega sistema, kadrov in šolske politike. Kar si opisoval kot spomin iz svojih časov, lahko potrdim tudi kot svoj spomin in še kaj bi dodala. Na primer zadovoljstvo veliko zabitih študentov s samim okostenelim pridigarskim načinom poučevanja, ki ne spodbuja kreativnosti in s tem produktivnosti in predvideva hitro pozabljivo piflanje kot lažji način, da se pride do ocen.

  To, chef, da si že v času svojega šolanja očitno srd usmerjal samo na kolege, je najbolj po godu politikantskim diletantom znotraj vzgojnoizobraževalnega in parlamentarnega sistema. Ni lepšega, kot da se raja zaradi samopomilovanja in medsebojne nevoščljivosti spotika kar sama med seboj. Mene je motilo predvsem to in me moti še danes, ko to opazujem, da so ustvarjalni dijaki in študenti popolnoma ignorirani in prezrti. Da dijaki, kaj šele študenti, nimajo kje trošit maksimalen naboj kreativne energije in valjda da se ta toliko bolj preusmerja v popivanje in razne kreativne tabloidne zgodbice znotraj dogajanja, ko se žura. Kaj naj pa počnejo? Nihče jih ne opazi kot posameznike in ne usmerja na pot, za katero bi bili nadarjeni. Z uvedbo mature in ukinitvijo sprejemnih izpitov se je to še poslabšalo, ker se je srednješolski program samo še bolj posplošil in začel ignorirat ukvarjanje z dijaki, kam se bodo vpisali in zakaj sploh ter temu ustrezno pripravljeno. To so pa naredili samo zato, da bi zainteresirane za določen študij silili v plačevanje izrednega in so si tako fno napolnili malho.

  Učenje pomeni za večino matranje, šljakanje in izčrpavajoče piflanje pač. Nekoč sem govorila z nekim očetom, ki je imel dva sinova. Enemu je šlo dobro v šoli, drugi je zabluzil totalka v popivanje, zadevanje itd. Po klasični fori se je seveda odvijala družinska tortura hruljenja brata, ki ne dela nič, ampak samo popiva. No, čez čas mi je ta oče povedal, kako je doživel razsvetljenje in nenadoma opazil, kako je ravno ta sin, ki bojda ne dela nič, totalno izčrpan, veliko bolj od pridnejšega. Razlika med bratoma je bila pač v tem, da ta priden ni imel problemov, ker se mu je jebalo za vse in je bil neprimerljivo bolj uklonljiv in manj zahteven do življenja. Drugi brat pa depresiven, ker je pričakoval več, ker se mu ni uspelo vpisat na želeno fakulteto in še marsikaj. Njegova kreativnost, ki jo je nekoč izkazoval veliko bolj od pridnega brata seje obrnila v totalen delikventen raztur. Oče je tudi ugotovil, da znotraj šolskega sistema svojega potenciala delikventen sin nima kje izrazit. V času šolanja njega, se je spominjal, veliko možnosti, ki jih je tudi zagrabil. Naše šolstvo ne objavlja negativnih podatkov, ki ga je nekoč Mazzini, da so našil učenci na repu pri merjenju razumevanja snovi. Objavljajo samo podatke, kako uspešni so pri znanju in da skorajo dosegajo uspeh, kjer prednjačijo Azijci. Pa to je debakl, totalen. Zdaj mi bodo Kitajci mentalitetni vzor, al’ kaj.

  Mene eno figo freško briga kakšni vse so dijaki in študenti. Ko sem bila mlada, sem se zaklela, da ne bom pozabila nekih stvari in postala kasneje navaden star prdec, ki hujska proti mladim in jih ne razume, samo zato, ker bo postala sama ena depresivna krota v dolgočasni partnerski zvezi in nezadovoljna s službo. Skratka, da e bom postala takšna, kot so bili prenekateri starši naše generacije. Vsi smo takrat tako govorili, danes pa svoje kolege opazujem in postajajo točno taki, eni nergavi depresivni zoprneži, ki jokajo za časi mladosti, samo zato, ker so zdaj pač postali dolgocajtni neustvarjalni šljakarji, ki živijo za družinski piknik, kjer se skregajo. In valjda, potem za hobi malo pohujskajo čez bojda razvajene mlade.

  Vsi ti stari prdci so v Jugoslaviji imeli dostopna stanovanja, profesorji na faksu so poznali njihova imena, že med faksom so imeli praktično usposabljanje in s tem garantirano zaposlitev itd. Prevdvsem pa vizijo, da se borijo in prihajajo boljši časi blagostanja. Samo Jugo je treba razhajkat in komunizem pokopat, a ne. Naj tudi ti prdci, to so starši moje generacije, prevzamejo nekaj odgovornosti za to, kam so nas arogantno popeljali s svojimi nekoristnimi bleferskimi pankerijami in hipijadami in naj se nehajo sprenevedat. Današnji mladi nimajo nobene vizije oziroma vidijo vse črno. In ja, ne znajo se na pravi način spopadat z vsem skupaj. Jah, kdo jih je pa vzgajal???? Aja, noben. Saj res.

  Sem zelo proti, da se maltretira in krivi za vse samo to mladino, ker gre za popolno hinavščino. Obsodit je treba tudi trapast nastop raznih Pavletov Gantarjev, ker je hinavski v svoji sterilnosti. So nekomunikativni in naduti. Čeprav je res, da je treba bando študentskih servisov razhajkat in uvedba malega dela sploh ni slaba ideja, pa ob tem vlada mladim ne ponuja dovolj drugih pozitivnih sprememb, da ne bi uvideli, kako je tudi ta sprememba prej razlog za oškodovanje njihove eksistence. Izboljšav za plodovitejši študij pa nobenih. Štipendije v kurcu, po diplomi ti ljudje nič ne znajo, ker kreativno, praktično delo ne obstaja in če padejo na trg, ne dobijo zaposlitve.

  Ti izgredi so pač opozorilo, kaj se lahko zgodi, če se zgodijo mnogo širše demonstracije. Pri demonstracijah ne moreš pričakovat, da s ene bo našla razbijaška tolpa. In policaji so delo opravili slabo. Tista napaka, ko so za enim demonstrantom dirkali za ograjo med rajo, da bi ga ulovili, je sramotno diletantstvo. Bedno naivenpadec na foro. Že če bi malo filme gledali take začetniške napake ne bi naredili. Videli smo, da nam državo lahko zdemolirajo v treh dnevih. Toliko o usposobljenosti. In menim, da je prelaganje krivde na študentsko organizacijo milo rečeno idiotsko in hinavsko v tem primeru napovedanih demonstracij.

 38. slivanaucu - 20.05.2010 ob 13:36

  NERGAČ, grammy za napisano, čestitke za razmišljanje. Razen nekaterih(9), vsi nekako razmišljamo v isti smeri. Bistvo je v zmanipuliranosti študentov, ki, kot si sam ugotovil tudi približno ne znajo razmišljati s svojo glavo, temveč njihov “proti” temelji na vplivu študentskih pralcev denarja, bogatašev in, da ne bo pomote tudi in ZELO, politikov, ki ne izbirajo sredstev, da bi vrgli sedanjo vlado, pa pustimo ob strani, kako dela. Politika z svojimi (njihovimi)liderji pač želi spolarizirati narod ter ustvariti mnenje, da je država pred razsulom. In ti so v tem trenutku najbolj zadovoljni. PRISLUHNITE njihovi tišini.

 39. xxx - 20.05.2010 ob 13:46

  @ 26.Alex van der Volk

  Jaz :) .

  Grki so pač face. Narod je tako temperamenten, da gre skoraj do konca. Rezultat tega je, da jih bomo še mi sponzorirali.

  Slovenci na drugi strani so pač hlapci. Zanimivo je gledati kako se vsa vladna “press” mašinerija trudi prikazati kot, da se vsi zgražajo in je to nedopustno.

  Meni je všeč, ker se je prvič po “kmečkih uporih” nekaj zgodilo. Na drugi strani pa je vse skupaj brez veze, ker je samo par čudnih delalo “zgago”.

  Osebno upam, da bo nekje v prihodnosti narod začel noret, ker drugače se ne bo nič spremenilo.

 40. Simona Rebolj - 20.05.2010 ob 15:13
  Simona Rebolj

  @Alex van der Volk:

  “torej, če bi se mi kakšen od teh pametnjakovičev prikazal osebno, mislim da bi ga razbil ko kanto.”

  Ja, seveda, take govori zagret navijač, pripadnik skupin, ki so znani po tem, da razbijajo dejansko v tri krasne, ker z veseljem zamešajo fubalsko tekmo z vojno med dvema narodoma. Kaj ste ta pridni navijači naredili v vseh desetletjih zato, da bi izgrednike v svojih vrstah popucali s scene? Nič. Veseli ste, da tulijo na tekmah in vse vodje se vedno ogradijo od odgovornosti za incidente.

  “Naj si raje malo pogledajo kako živijo njihovi sotrpini v recimo Avstriji ali kjerkoli drugje, kako med drugim plačujejo tudi šolnino in naj potem bentijo kako nismo socialna država.”

  Tipična neumnost, ki popolnoma ignorira še druge faktorje vpliva na študentsko življenje. Na faktor višine in možosti štipendij, na pomoč pri pridobivanja prostora za bivanje, na samo relevantnost in kvaliteto študija konec koncev. Itak je pa debilno primerjanje z državami, ki so bojda v socialnem smislu še slabše, ker obstajajo tudi boljše. Na primer Danska. Zakaj za koji kurac ti je pa vzor beda, ki jo opazuješ po svetu? A tako je konstruktivno razmišljanje?

  Še bolj smešna je pa zavist. Ker si sam zaradi eksistenčnega slabega stanja moral it delat, čeprav si si bojda želel študirat (je to sploh res?), zdaj hujskaš in blatiš vse, ki se jim ne godi enako slabo kot tebi in bentiš, naj obesijo študij na klin in gredo delat, kot si moral, revež, ti. Namesto da bi privoščil mlajšim od sebe boljšo prihodnost in konec koncem svojim otrokom boljše možnosti. Patetično. In podlo.

 41. Alex van der Volk - 20.05.2010 ob 15:25
  Alex van der Volk

  @Simona: Ježeš kako smo se razhudili…In ti misliš da se zdaj meni da odgovarjati na (prav tako, na trenutke) podle obtožbe? Veš kaj, naj smo navijači takšni ali drugačni, slovenskega parlamenta se nismo nikoli lotili in se ga tudi ne bomo, kot tudi ne kakšnega drugega slovenskega spomeniško zaščitenega objekta, začenši s Plečnikovim stadionom (govorimo o reprezentančni ravni, ne klubski, da ne bo pomote), čeprav bi se ga morda lahko, ker bi v tem primeru hitreje dobili novega, o našem razmišljanju pa nimaš pravice soditi, ker ga enostavno ne razumeš. Jebiga, sprijazni se da ne veš vsega.

  In še nekaj, nikoli se nisem pritoževal, da sem MORAL iti delat. Ja, želel sem si študirati, ampak na koncu mi je bila lastna eksistenca in samostojnost pomembnejša od tega. Danes, ko bi lahko študiral ob delu pa tega ne potrebujem več. Kaj mi bo pomagal kos papirja, mar ni pomembno pravzaprav znanje, ki si ga lahko pridobiš v knjižnici v katero se vpišeš za deset evrov na leto?

 42. chef - 20.05.2010 ob 15:42
  chef

  @Simona: Mularija ni protestirala, ker bi se bunili zaradi šolskega sistema, ki je pri nas katastrofa od katastrofe, o čemer tupim že vsaj pet let. Jaz, ki sem gimnazijo komaj zdelal, sem po mojem zdaj bolj razgledan od 90 procentov vrstnikov, ki so s pridnostjo ali lezenjem v rit ali obojim skupaj krmarili v smeri poneumljanja in drkanja faktov, ki so jih pozabili do naslednjega tedna.

  Ampak nad tem se ne pritožuje nihče. Lenuhom se itak nič ne ljubi in obupajo nad faksom takoj, ko se prikaže najmanjša priložnost, da se lotijo česa pametnega (jaz sem žalosten primer tega), piflarjem, zahojencem in ritoliznikom pa tak sistem itak ustreza, ker so nanj prilagojeni stoprocentno, naredijo faks in jamrajo, da imajo premalo plače, če imaš z njimi opravka, se pa čudiš, kako je tak človek pred petindvajsetimi leti sploh pogruntal, kaj je to kahla.

  Maloštevilna množica je pred parlamentom razgrajala kar tako, ker jih nekdo nateguje, da bodo malodane vsi pocrkali od lakote. Nategne jih vsak papak, ki jih verbalno ustrahuje z argumenti, da jim bodo vzeli ne samo študentsko delo, ampak pravico do šolanja. Da je to neumnost, sem že razglabljal.

  Ko bodo šli študenti protestirat proti ŠOS-u, jih bom absolutno podprl, kot se mi tudi ne zdi nič narobe, da so šli zadnjič terjat denar na študentski servis. In takrat, če se ne motim, se ŠOS ni nič potegnila zanje.

  Da Gantar&Company slinasto bluzijo, je pa normalno. Saj ti ljudje niso idioti, čeprav marsikdaj mislimo, da so. V enem popoldnevu je celotna študentarija izpadla bebavo, krivci za to pa so organizatorji demonstracij, ki so menda celo hujskali k neredom.

  Med vrsticami jim je pa politika povedala, da zdaj nimajo več šans. Nalašč jih bodo zajebali, brezkompromisno.

  Jaz ne mislim nikomur odpustit samo zato, ker je butelj.

 43. Rado - 20.05.2010 ob 15:47
  Rado

  Simona,

  zdaj pa pretiravaš. V včerajšnjih demonstracijah pa ni bilo videti nič od tega, čemur ti praviš: “Namesto da bi privoščil mlajšim od sebe boljšo prihodnost in konec koncem svojim otrokom boljše možnosti. Patetično. In podlo.”

  Včerajšnje demonstracije so bile najčistejša demonstracija – prikaz – zablodelega potrošniško naravnanega družbenega reda. Da se nam bo zgodil lepši jutri, če ustrežemo študentskim zahtevam? He, he. Le čemu pišeš oslarije, ki jim niti sama ne verjameš?

 44. seamus - 20.05.2010 ob 20:36

  Vse to odraža porazno stanje v naši državi.

  Novica, ki me je bolj kot tole razgrajanje razvajenih pezdetov šokirala govori o padcu konkurenčnosti za 20 mest. In ko pogledaš mesta kjer smo zadnji te prime za nekam jt. Vse, kar je pomebno da bi se zmazali vn je rezultat zadnje mesto med merjenimi.

  To je poraz, ki nas bo še fejst bolel.

 45. IZTOK GARTNER - 20.05.2010 ob 20:51
 46. Simona Rebolj - 20.05.2010 ob 21:13
  Simona Rebolj

  @Volk:

  Nič si ne mislim, si pa odgovoril

  Ne ga biksat s pridigami o tem, kako navijači posebej pazijo na spomeniško varovane stavbe, ker me lahko kap od smeha. Večini izmed njih je jasno manj, katere stavbe so spomeniško varovano in se jim še bolj fučka za to kot študentom, ki so včeraj azbijali parmalent.

  Kaj jaz razumem in česa ne, ti pojma nimaš, v tem primeru pa ni kaj razumet, zato je brez veze, da se izmikaš. Dejstvo je, da vodstva navijaških skupin ne obsojajo in ne prevzemajo odgovornosti za vandale v svojih vrstah. Niti nazadnje, ko so napadli nekaj homoseksualce in lokal, kjer se zbirajo. Zakaj tudi ti prerposto ne moreš priznat in ostro obsodit navijaške izgrede v navijaških vrstah, ampak buziš o načinu razmišljanja in pisakaš, kako bojda nekdo nima pravice sodit. Podlo in hinavsko.

  Ježeš kako smo se razhudili…In ti misliš da se zdaj meni da odgovarjati na (prav tako, na trenutke) podle obtožbe? Veš kaj, naj smo navijači takšni ali drugačni, slovenskega parlamenta se nismo nikoli lotili in se ga tudi ne bomo, kot tudi ne kakšnega drugega slovenskega spomeniško zaščitenega objekta, začenši s Plečnikovim stadionom (govorimo o reprezentančni ravni, ne klubski, da ne bo pomote), čeprav bi se ga morda lahko, ker bi v tem primeru hitreje dobili novega, o našem razmišljanju pa nimaš pravice soditi, ker ga enostavno ne razumeš. Jebiga, sprijazni se da ne veš vsega.

  Kako si se pa ti odločil v zvezi s študijem, je pa tvoja stvar in ne morem sodit, ali knjižnica nadomesti papir za večjo možnost dostopa do določenih mest, ker je odvisno od zgodbe in situacije posameznika. Če si okej, je okej. Valjda.

  @chef:

  Popolnoma se strinjam s prvim odstavkom, le da mislim, da je včerajšnji halo posledica tudi tega, za kar si zapisal, da se študenti niso borili. Popivali pa tudi niso izjemoma in prvič, a ne. Kaj počne šola z njimi in kje neki je zaskrbljenosti vseh ostarelih hinavcev, ki so nekoč izigravali hipije in demonstrante, kadar se ne razbije šipa na njegovem oknu? Ja, približno tam, kakor si opisoval nadalje. ANikjer. Od kod in od koga naj se pa mladi sploh učijo, za kaj naj bi se borili? A v taki šoli, kot si jo opisal? Valjda, da ne.

  Strinjam se tudi s tem, da od piflarjev ni nič. O tem sem tudi že pisala kot o pristopu in programski shemi nasploh, skratka,o fiasku zlatih maturantov, za katere nikoli več ne slišimo,ker prilagodljivo memoriranje pač ni vrelec kreativnega potenciala. No, ampak na tak način se z mladimi dela in na tak način tudi zatira najbolj sposobne in sposobnost v vsakomur nasploh. Ti mladi hodijo v neke šole in so otroci nekih staršev, a ne.

  Kot sem že zapisala, se strinjam tudi s tem, da gre za izkoriščanje in nateg s strani študentskega servisa in lobijev ter da sama ideja o malem delu ni slaba. Torej se strinjam. Ne strinjam se samo zato, ker uvedba malega dela samo po sebi, brez drugih sprememb na terenu, pa žal ne pomeni nič dobrega. In v takem primeru je logično, da ima vsaka čreda tudi mafijo raje,če več dobi od nje. To, da se ti mladi dajo hitro nategnit, me pa sploh ne čudi. Saj jih od malega nategujejo v šoli in že s sistemom in nesposbnimi kadri, ki lahko v tem sistemu edino sploh imajo službo vzgajajo retardirane ljudi, ki nič ne štekajo, pa se preveč učijo za minoren izkupiček učinkovitosti.

  Skratka, edino, kar me moti je, je spregledanje odgovornosti tudi na strani tistih, pod čigar taktirko so ti mladi zrasli gor. In ti ostareli phipiji in pankerji, ki so se z demonstracij preselili v parlament, naj bodo raje tiho, ker se s floskulo brezmejnih idalov v času svoega študiranja zobali cekine, družbo so pa popeljali v totalno katastrofo in si nafilali žepe, zasdli uledne položaje. Njihovi otroci, mladi danes pa niti do stanovanja ne morejo in profesorji ne poznajo njihovih imen.Gaber je pa še uvedel rop izrednega študija in ukinil sprejemne izpite za akultete. Postopki za vzdrževanje retardoidnosti rastočih novih generacij jih pa ne motijo.

  @Rado:

  Citat, ki si ga navedel, se ni nanašal na oceno demonstracij, ampak je bil odgovor na točno določeno obnašanje nekega komentatorja in točno določene izjave. Osebno pa za razliko od oslov tvoje sorte včerajšnje demonstracije tudi ne dojemam za sliko vseh študentov kar počez. Toliko odporna na medijska tabloidna bebavljenja pač sem. Niti na te takoimenovane razgrajače ne gledam samo tako kot povprečen bimbo, ki vleče plačo na kakšnem pop mediju. ta nivo ni zanimiv.

  “Da se nam bo zgodil lepši jutri, če ustrežemo študentskim zahtevam? He, he. Le čemu pišeš oslarije, ki jim niti sama ne verjameš?”

  Nikjer nisem zapisala nič o lepšem jutri, če vlada ustreže študentskim zahtevam. Še o tem, ali naj in kako ustreže ali ne nisem prav nič pisala. da si polpismen in drastično nižaš povprečje stopnje razumevanja besedil med Slovenci je pa zate že pregovorno na blogosu. Osel pač veliko oslarij prebere. In odjebi mi že enkrat s tilnika, bedak.

 47. Simona Rebolj - 20.05.2010 ob 21:15
  Simona Rebolj

  P. S. Volk

  en skopipejstan odstavek mi je ostal vmes nepobrisan.

 48. Malgaj - 20.05.2010 ob 22:32

  Zakon za malo delo je lepo napisan za študente, kar se tiče minalne postavke, delovne dobe… toda kako bo izgledal v realnosti? Omejitve za delodajalce koliko % je lahko malega dela, višja obdavčitev, verjetno bolj zapletena administracija, možnost dela tujcev. Torej bo ziher manj ponudb dela za študente, manj ogasov in me res zanima če bom lahko kot študent delal teh 720 ur in če bom mel več kot 3 €/h. Nihče se ne pogovarja o zakonu, kam bo šlo teh 29,5% davka. Sicer nisem bil na protestu, ker sem za uvedbo malega dela, imam pa vseeno pomisleke. Bi pa protestiral zaradi šolske, gospodarske politke in kulture političnih elit.

 49. Žogca - 20.05.2010 ob 22:59

  “pokazale so vso bedo slovenske študentarije, ki sem jo jaz sicer občutil že kot študent”

  Moj podpis!

  “Gantarja in Pahorja bi moralo bolj kot za nekaj razbitih šip in jajc, kar je krivda redkih posameznikov, skrbeti za sicer miroljubno študentsko populacijo, nesposobno razmišljati s svojo glavo”

  Še en podpis!

 50. chef - 20.05.2010 ob 23:36
  chef

  Problem je v tem, da vlada dejansko nima normalnega sogovornika. Ne more sooblikovati malega dela skupina lumpov, ki v primeru sprejetja zakona izgubi vsa sredstva.De facto pa tako stanje danes imamo. ŠOS je a priori proti malemu delu, kakršnokoli že bo. Oni bi bili proti tudi, če bi lahko študenti zaslužili 20 jurjev na leto in če bi spodnjo urno postavko določili na 10 evrov. Zakaj je, tako je seveda jasno.

  Zato so po eni strani idioti tisti študenti, ki tem svojim predstavnikom verjamejo, po drugi strani pa Pahor, da sploh zgublja čas z nekompetentnimi sogovorniki. On se nima s ŠOS kaj pogovarjat. Slej ko prej bo to ugotovil in z malim delom povozil vse.

  Vladni predlog gotovo ni vrhunski, je pa premik v pravo smer. Z normalnimi sogovorniki bi malo delo oblikovali tako, da bi bili vsi vsaj približno zadovoljni. Ampak ko jaz vidim Šobo, kako je zoprna, si kar mislim, da se z njo ne moreta normalno pogovorit niti lastna mama in foter.

  Tole s hipiji si prav dobro povedala. Gre za kup neprizemljenih ljudi, ki niso nikoli ničesar ustvarili. Ali so se šli od študentarije naprej politiko ali pa so delali kot profesorji na faksu, kar je v našem sistemu itak isto kot sviranje kurcu.

 51. kinkitone - 20.05.2010 ob 23:37
  kinkitone

  Sam’ na guob’c!

 52. KublajKan - 21.05.2010 ob 06:51

  Dialog s polonoritnimi postštudenti, ki so bili študenti na dolge proge? Misija nemogoče.

 53. Rado - 21.05.2010 ob 07:49
  Rado

  Simona, pravzaprav izmed vseh gornjih komentarjev, še nisem našel takšnega, ki bi tako zgrešil poanto, kot je je zgrešil tvoj.

  Slabšalno omenjaš ostarele*** hipije in njihove proteste, pozabljaš pa da so napredno misleči študentje med takratnimi demostracijami, napadali rigidno stanje v takratnem družbenem sistemu in so nastopali z vizijami o novi ureditvi,

  med zadnjimi demonstracijami pa smo videli študente, ki sploh ne znajo misliti. Ne znajo fokusirati pravih družbenih problemov. Zadnje demonstracije so bili le izraz patologije aktualnega stanja.

  “In odjebi mi že enkrat s tilnika, bedak”. Evo in to naj bi bil jezik intelektualke? Očitno si del, pomemben del sovražnega govora za katerega zmotno meniš, da gre za le stilsko posebnost. Znova in znova pozabljaš, da se pogovor vodi o stvari sami in ne o osebi. Torej, ti si lahko čisto o.k. oseba, le tvoja stališča niso za nikamor. Kapiši?

 54. Whiskey - 21.05.2010 ob 09:19

  @Chef: … Kaj nam pa manjka? … Denarja :-) Okrog katerega se vse vrti. Ne bom razpredal, razen ob hladnem Guinnessu :-)

  A kdo bere Simonine traktate? Jest ne :-)

 55. NordStar - 21.05.2010 ob 09:23

  Simona je tokrat usekala mimo. Moje mnenje. Tisti hipiji, ki so “v tistih časih” demonstrirali, so bili kasneje vidni politiki. Teli naši, ki so pijani metali kocke pa bodo “brisali prah” v očetovih firmah.

 56. ZAROTA!!!! - 21.05.2010 ob 09:27

  Šoba je anarhist.

 57. smoger - 21.05.2010 ob 09:44

  @NordStar: Tisti hipiji, ki so “v tistih časih” demonstrirali, so bili kasneje vidni politiki. Teli naši, ki so pijani metali kocke pa bodo “brisali prah” v očetovih firmah. In v čem je razlika?

  @chef: Komot lahko vse Simonine komentarje preneseš vsaj pod svoj zapis.

 58. chef - 21.05.2010 ob 10:08
  chef

  Tisti hipiji so takrat znali razmišljat, drugače kot zdajšnji študenti. V tem je bistvena razlika. Tega jim ne moremo oporekat. Problem je v tem, da so hipiji tudi ostali, vsaj na področju šolstva, ki je dejansko tako v riti, da me glava boli.

 59. smoger - 21.05.2010 ob 10:48

  Tisti hipiji so takrat znali razmišljat, drugače kot zdajšnji študenti.

  Si ziher?

  Šolstvo rabi tole: http://www.youtube.com/watch?v=r9-uIRZZR40

 60. Simona Rebolj - 21.05.2010 ob 15:03
  Simona Rebolj

  @chef:

  Ja, vlada nima normalnega sogovornika, ampak tudi vlada ni normalen sogovornik. Gre za to, da se za malim delom skrivajo pač pomanjkljivosti v drugih parametrih, kakor je tukaj že en komentator omenil in se med drugim vprašal, kam bodo šli pa davki od malega dela. Da ne omenjam, kako se pri nas dojema demonstracije s strani politikov. Kot brezvezen manekenski pohod, pri čemer začudeno pobuljijo, če je prevelik hrup, ker morajo prekinit sejo. Kar se tiče zadnjih izjav v poanti, lansiranih v medije, je reagiral tokrat prisebno predvsem Štrajn, najbolj omembe vredno pa seveda Milharčič, ki se celo življenje potepa po demonstracijah in je povedal vsaj nekaj logičnih zadev na to tematiko. Da ne omenjam blesavih prispevkov o čudoviti policiji. Hej, samo študenti so štrajkali, pa bi morala sprejet, da so profesionalni, ker so raje mirno pustili razbijanje, da se ne bi vnel hujši pretep??? Jah, no, v redu. Ampak kaj bi naši v Grčiji, kjer demonstrirajo vsi in so romali nad parlament, ne samo ena družbena skupina, in je logično pričakovat, da bodo vmes tudi nasilniki. Namreč med študentskimi demonstracijami se pojavijo tudi razni skiniči in seveda so bili opaženi tudi Volkovi violarji in green dragonsi. Bojda se ti stari znanci med aretiranimi, ki so jih včeraj omenili, nanašajo ravno na pripadnike Volkovih brezmejno spoštljivih navijačev do spomeniško varovanih stavb … hehehe …

  Skratka, študenti se odločajo med dvema izkoriščevalcema in se odločijo paktirat pač s tistim, od katerega menijo, da bodo vseeno potegnili več. Ko Svetlik zabrunda, da edino, kar bodo študenti izgubili je monopol nad honorarnim delom, je jasno, kam pes taco moli. Imeli bodo pač mnogo manj, zaradi tega pa si ne bodo lažje poiskali ugodnega prostora za bivanje med študijem, starši ne bodo imeli višje plače, da bi jih lažje vzdrževali in štipencije ne bodo niti približno zadovoljivo visoke. Da ne omenjam še tega, da naši študentje brez praktičnega usposabljanja brez izkušenj za bolj omembe vredno iskanje dela v skladu s svojim študijem nimajo šans, ker če niso študenti za podjetje ekstra poceni, se potem delodajalec pač raje odloči magari za penzionista z več izkušnjami. V časih naših hipijskih staršev pa je moja mama brez problemov med rednim študijem že delala na področju njenega foha in se po koncu študija kisala, ker je imela že podpisano pogodbo s podjetjem, heh, pa si je želela nekam drugam. Kar je tudi lahko uredila ob taki paletici možnosti zaposlitve, a ne.

  In ne strinjam se, da so tisti hipiji znali razmišljat drugače kot naši študenti. Ja, drugače, ker so bile okoliščine možnega butalovanja sebi v prid drugačne, poanta je pa popolnoma ista. Nekateri so se pač znašli, kot si opisal, zgolj zaradi ustreznih okoliščin njihovemu “razmišljanju”, lahko bi ti pa predstavila tiste, ki so se pa zajebali zaradi svojega razmišljanja, čeprav so takrat korakali ob boku tem današnjim politikantom. Več o tem NordStaru.

  @Rado:

  Popolnoma normalno, da si videl eno samo zgrešenost, saj si sam totalno zgrešen primer. Torej hvala za kompliment.

  Nič ne omenjam slabšalno ostarele, ampak samo v slabšalnem kontekstu na določene ostarele. In nič ne pozabljam na domnevno napredne misleče, ker jih ne morem pozabit, saj mi kar naprej mahajo še danes izpred kamer, s polnimi ritmi, pri čemer bi se lahko samo čudila, kam neki so se njihove takrat napredne ideje izgubile. Pa mi še vedno mahajo s Studia City in trdijo, da se še danes borijo … hehehe … Mimogrede gredo pa pozdravit kakšnega naprednega starega frenda Gantarja, ki je nekoč razbijal po kitari z njimi, potem, heh, si je pa rekel, saj je tut kapitalizem čist kul, a ne.

  Ne vem, katere študente si ti videl. Jaz nisem nobenih. Videla sem samo gmoto, pri čemer je nekaj agresivnim posameznikom uspelo razgrajat, medtem ko so policajo lahko zgolj opazovali dogajanje. Ne želiš si v takem stanju doživet demonstracij širšega družbenega spektra, kot se odvijajo po svetu.

  Moraš razumet, da je na primer Jelinčič napovedoval tudi možne demonstracije proti Rehnovemu predlogu in celo izjavil, d azna priletet tudi kakšna granitna kocka. In če bi se razvnele strasti v namišljenem boju za kos ozemlja, bi v morju protestnikov, med katerimi bi stali tudi Bučar, Hribarin podobni, brez dvoma vrgli kakšno baklo tudi skiniči. In fešta bi se začela. Sorči, če na to nisi pripravljen v današnji situaciji, ki se radikalno pregreva od demonstracij že po svetu, si za luno!!! Te študentske demonstracije so se odvijale v določeni trenutni klimi in je treba to upoštevat. Že sindikati so nazadnje ob napovedih novih demonstracij govorili, da ne sme iti samo za sprehod, ampak za rušenje vlade. In vse to zadnje čase, v zadnjem letu nima najmanjše zveze z vprašanji o kulturi in bontonu naših mladih. Jah, super bi bilo, res, če bi bil sicer ta zgodovinsko pereč problem edinstven, ampak je mnogo premnogo obsežnejši. Nasilnejših demonstracij v pomladnih dneh se namreč že nekaj časa vrli parlamentarci bojijo. Inv obsegu vseh delavcev, študentov itd. lahko izpadejo še mnogo bolj razdejalne, kot je bilo teh nekaj razbitih šip. Skratka, tisto veleslavno nakupovanje vodnega topa s strani MZN pod KK niti slučajno ni bila zgolj novička o potratnosti in objestnosti, ampak plod zaskrbljenih pogovorov.

  No, tole s študenti je bila pa mala vaja, ki je pokazala zelo neuspešen rezultat. Kar se tiče preverbe, koliko vodnih topov bi v bistvu rabili v državici s tako slabo varnostno okrepitvijo. Medijska vaja v preventivi gre pa malo bolje v osredotočanju na obsojanje in z zgražanjem nad takšnim obnašanjem. Očitno jih je celo tako strah, da tokrat ni bil povabljen Jelinčič k mikrofonu, tisti Jelinčič, ki ga sicer radi predvajajo, ko poziva k metanju granitnih kock naokoli. Kadar jih ni preveč strah seveda … hehe …

  In ja, tisto je jezik intelektualke, ki ti je vrgla granitno kocko v trdo, podlo in hinavsko betico. Intelektualka pač zna precenit, da je škoda kamenčka v beton itak nemogoča in gre zgolj za simbolno vrednost.

  @NordStar:

  Kot ti je že smoger namignil. Usekal si mimo ti, ker primerjaš dva različna obdobja z različnimi priložnostmi za profit preko določene verzije pijanskega sprenevedanja. Takrat je določena banda izrabljala najpopularnejšo vrsto popivanja in grupiranja za svoj preboj, ki se je najlaže stekal v politične in razne medijske vode. In vladal je drugačen družbeni red, ki je ponujal točno te možnosti osebnega preboja v imenu določenih floskul. Danes imamo kvazidemokracijo in prevlado kapitalistične mentalitete ter tako imenovano prevlado individualizma, ki je zgolj navidezen – vidne grupe so nadomestila zakulisna biznis omrežja. V ta klan padejo z vesljem tudi po tvoje omenjeni mladci, ki naj bi brisali prah v očetovih firmah. To so tisti jankoviči, ja, ki jim fotr zrihta maturo, če je ne opravi zadovoljivo in tisti, ki že zgodaj parkirajo avto pred šolo in so brezmejno veseli današnjega družbenega reda s prioritetno mentaliteto vred. Pod streho vzamejo še nekaj dobrih prijateljev in gredo popivat. Danes ni vidnega režima, proti kateremu bi izpadel lahko pameten frajer vsak, ki ima pet minut časa, in zavpije, da je proti. Danes ni rockerskih ali popidolov, da bi šli mladi na njihov koncert in se lahko trkali po prsih, da ima njihova zabava tudi demonstrativen revolucinaren vrednotni naboj v semr demokratičnega blagorja!!! Ker so vse te popikone navadni turbokapitalisti, ki zasvirkajo kakšno dobrodelno za imidž, njihova politika pa sega do kvazidobrodelnega deljenja drobiža, nikakor pa v smer političnih pobud za sistemsko spremembo, ki tare uboge izkoriščane delavce in intelektualce. Saj so oni ti, ki hlepeč uživajo sadove ravno tega in izigravajo frajerje v lepih dragih oblekah. Oni so zgled. Tudi Roling Stonesi niso več, kar so bili. Nastopil je trenutek razkrinkanja. Nič jih ne moti današnje stanje, kot jih v resnici nikoli ni, ko so žurali v tisti bajti zadeti, medtem ko so jih takrat tvoji hipiji, ki so postali kasneje politiki, častili kot motivacijo za vreščanje k svobodi in demokraciji, viva flower power, pa take! Danes rolingi pač jasno nabijajo staro slamo, dokler morejo, in se prevažajo z najdražjo tehnično opremo po koncertih. Kdo bi si mislil, da jo ti maestroti, ki osvajajo z duhom in glasbo, sploh potrebujejo … hehehe … Samo kakšen Leonard Coher je ne, ampak šment, on ni več alfa in omega popularen, a ne.

  Ni res, NordStar, da ne obstajajo danes izredno brihtni mladi, ki ustvarjajo in vztrajajo točno pri tistih vrednotah, s katerimi so se takrat bahali in repenčili ti hipiji. Ampak njihova vztrajnost v teh okoliščinah ne more predstavljat POP in preboj po transparentom biti proti nima podpore v nobenem idolu ali revolucionarni ikoni, ker je že jasno, “zarota” je razkrinkana, da postanejo politiki ali kapitalisti, ki brišejo prah v parlamentu ali po pisarnah mafijozarskih mrež. Zdaj je pač jasno, kakšen je prioritetni namen nekega revolucinarnega Janše ali na drugi strani nekega revolucionarnega Zavrla. Vprašaj pa se, kje je gospod Ivan Borštner, brez katerega ti mandeljci ne bi imeli možnosti izrabit prilike?????

  In zdaj se ti zdi neverjetna razlika v poanti med osebo, ki gre brisat prah mafiji ali pa v fotrovo pisarno??? Ja, res. Kje pa je razlika?

 61. Simona Rebolj - 21.05.2010 ob 15:14
  Simona Rebolj

  P. S.: Nordstar:

  Moraš razumet, da kar je bila politika v preteklosti, so danes kapitalističi fotri. Politika je pomenila za naše vrle hipije nadzor nad kapitalom. Tito je bil ta najbolj bogat. Politična naveza ti je omogočila dostop do marsičesa, od hišic, delnic itd. Politika je raznim bavčarjem in šrotom omogočila preboj do kapitala. Danes je je politika služabnica kapitalu in kar so bili nekoč politični mafijski botri, so danes fotri, v čigar pisarnah današnji “hipiji”, ko jih mine žur, pač brišejo prah. In kvečjemu v politiki se začenjajo pojavljat razni brisalci prahu po firmah. Na primer gospa KK je pri nas nekakšen otvoritveni najbolj transparenten simbol tega procesa. Proces je obratnosorazmeren od nekdaj. Razni vrtovci so pa eni reveži, ki se slinijo botrom za rozino, ker nimajo dostopa do vrat, za katerimi se prah briše.

 62. NordStar - 21.05.2010 ob 20:42

  Kapodol Simona, se pa potrudiš izčrpno odgovoriti. V bistvu te zelo razumem in če malo pretiravam, sem jaz v prvih vrstah pred parlamentom s kocko v roki. Samo da se gre za pravo stvar! Bil sem na vseh ljubljanskih zborovanjih JBTZ obdobja, bil sem na Roški, ko so spustili Janšo. In hudičevo sem vedel, zakaj sem tam. Bil sem “pod orožjem” v naši kratki vojni za Slovenijo. In mi je bilo hudičevo jasno zakaj sem tam. Za razliko od teh mladcev, ki pojma nimajo, zakaj so bili tam. To sem želel samo povedati.

 63. Niko Brumen - 21.05.2010 ob 21:14

  Rado – ?

  Ko v tem hlevu prvič zarezgetaš, bodo “jezdeci škrlatne kadulje” že iskali zate žvale. In točno to se ti je spet zgodilo. Zane Gray in Zimona Green sta vedno v pripravljenosti.

  :razz:

 64. Jole - 21.05.2010 ob 21:50

  Niko Brumen, ti si kreten. Včeraj sem si ogledal še nekakšen link, kjer bereš pesmico in me je prijelo srat. Dobesedno srat me je prijelo.

 65. Niko Brumen - 21.05.2010 ob 21:58

  Jole, očitno si dobesedno poln dreka in sploh ni čudno, da te pogosto pritisne srat. Ima neka tajna veza med sranjem in Joletom. :D

 66. Jole - 21.05.2010 ob 22:12

  Ej, stari, tvoje pisanje in branje je drekanje. Ti si resna konkurenca mineralni vodi donat.

 67. niko - 21.05.2010 ob 23:11

  Ima i neka tajna veza između donata i Joleta: mehuriči u glavu in Jole je popunjen.

 68. Simona Rebolj - 22.05.2010 ob 02:09
  Simona Rebolj

  @NordStar:

  JaH, sigurno jih nekaj tudi ni vedelo, zakaj so tam, nekaj jih pa je. In čeprav bi bili raje tam z drugačnimi argumenti in bolj izpopolnjenimi zahtevami od skrbi za kurčev topli obrok in brez ŠOS-a, se jim je pač ponudilo “bolje išta nego ništa”. Organizacija je zajebana zadeva in najstniki je sigurno niso sposobni brez neke krovne organizacije s finančno podporo. Tudi vedo ne vsega natančno, zakaj jim je tako slabo. Kdo jim bo pa povedal med vsem brezplodnim piflanjem in divjanjem hormonov, ki so neustvarjalno skurjeni. Itak jih za nos vleče šola, politika in trapasti preobremenjeni starši. Ubogi reveži plešejo četvorko. Ta odrasla drhal, ki jih peha v ta čredniška nesmisla zbijanja rekordovza slaboumne, bi se morala spokat zamaške pakirat. Tega, kar bi morali dijaki in študenti vedet, ne vedo niti povprečni delavci in za moje pojme tudi ponavadi sploh ne vedo, zakaj bi morali bit na kakšnih demonstracijah, namesto nekih minornih zahtev. In potem vidiš, kako se po Rusiji danes vije kača demonstrantov s panoji, na katerih pozira Stalin. Jah, kaj pa oni vedo, a ne.

  No, jaz sem bila nazadnje od krdelovanja za bojda boljše življenje na JBTZ zborovanju. Sem si domišljala takrat, da kar vem zakaj, čeprav sem bila še zelo mlada. Danes vem, da nisem vedela, zakaj sem bila tam. Danes vem, da velika večina pojma ni imela, zakaj je tam. No, vseeno sem po petih minutah padla v nezavest, tako da sem nadaljevanje prebila v nekem stanovanjskem hodniku z mokro krpo na čelu. Mislim, da sem tudi bruhnila. Skratka, mami sem pokvarila popolno vznesenost trenutka.

 69. Jole - 22.05.2010 ob 09:46

  Ta link ima zvezo z največjim blogsralcem:

  http://www.youtube.com/user/DragicaNovakStokelj1#p/u/1/h_KMm5HEFww

 70. » Nekaj študentskih Bimbovo blogokletstvo - 3.06.2010 ob 17:45
Na vrh

Komentarji so onemogočeni.