Nergač

Več je oslov kot pastirjev

Truplek na Dirki okoli Slovenije

Komentiraj

Objavil/a chef 15.05.2010 ob 07:30 ob 07:30 pod Fenomeni, miks, Šport

Vem, da je 1200 kilometrov po gorati in razgibani Sloveniji v slabih treh dneh težko prekolesariti v lepem vremenu. Nočem pa vedeti, kako je, če si moker od starta do cilja, kar očitno čaka večino udeležencev letošnje ultrakolesarske Dirke okoli Slovenije, že četrte zapored. Potem, ko sem si prvič ogledal samo start in cilj, drugič imel to čast, da sem lahko sodeloval v ekipi zmagovalke Tjaše Rutar, sem lani pogledal samo uvodne kilometre do vrha Predmeje. V bistvu me vse skupaj vedno manj zanima, ker je gonja po ultramaratonskem ekstremizmu s to dirko počasi že presegla meje dobrega okusa. Tako sem letos fante srečal bolj po naključju, ker so kolesarili skozi Trento in Vršič ravno, ko sem bil na službeni poti. In moram priznat, da mi ob epskih dosežkih vseh udeležencev še vedno hitreje zabije srce. Sploh zato, ker sem si za mnoge vzel čas in odtekel ob njih sto ali dvesto metrov – točno vem, kako močno jim lahko pomaga taka malenkost.

Sicer se, ko to pišem pozno zvečer, vse odvija po pričakovanjih. Jure Robič leti, leti … Mi je pred vzponom na Vršič zaupal, da mu leti kot strela. Žal je že na Vršiču zaradi zdravstvenih težav odstopil Marko Baloh. Moj favorit za presenečenje je že od začetka Primož Štrancar, olimpijec v gorskokolesarskem krosu in lep čas selektor gorskokolesarske reprezentance, čeprav je na taki dirki v vlogi tekmovalca prvič. Ne uspem slediti, kaj se z njim dogaja na dirki, vem pa, da je pameten dečko in da vozi z glavo.

Gotovo pa najbolj navijam za Trupleka ejkejej Dušana Dundeka iz Murske Sobote, ki je tako fajn dečko, da sem z njim odtekel malo več serpentin. Zmagal sicer ne bo, ampak da je bil po vsem tem dežju in mrazu še dobre volje, je noro. Jaz bi bicikel vrgel v jarek. Mimogrede, Truplek je lani že zvozil in s tem marsikoga presenetil. On je prava reklama za rekreativno kolesarstvo, pa čeprav se gre tudi to neumnost, ki z rekreacijo ne bi smela imeti nobene zveze.

Seveda je Truplek v riti, kako bi ne bil! Do Zadnjice oziroma do 50. vršiške serpentine je v manj kot 20 urah prevozil 400 kilometrov! In to v razmerah kakršne so.

Na zloglasnem 50. ovinku si je slekel vetrovko in odpičil na vrh. Po zadnjih podatkih je z njim vse OK, držmo pesti! Zanj in za ekipo, ki je na teh dirkah polovica uspeha.

EDIT: Slaba novica: Ob 6.54 je Truplek odstopil, temperature v kombinaciji z dežjem so bile vendarle prenizke.

 • Share/Bookmark
 
13 odgovorov na “Truplek na Dirki okoli Slovenije”
 1. Whiskey - 15.05.2010 ob 09:11

  Smola za Trupleka. Tudi lani sem navijal zanj, da zvozi DOS do konca. Bo pa drugo leto bolje. Letos sem bil pozimi na vseh MarkoEx spinningih pri Sokolu. Že takrat ga je zdravje zvijalo. Rekel je tudi, da ga letos ne bo na RAAM. Veseli Juretov zagon. Upam, da letos deklasira vse na RAAM.

 2. DusanK - 15.05.2010 ob 10:32

  Po svoje je pametno naredu. Očitno mu notranji senzor še deluje in ga možgani še znajo prav interpretirati v smislu, da je dovolj tega plavanja. Pa še bližje dóma je. :P

 3. Whiskey - 15.05.2010 ob 10:47

  @DusanK: Simpatični verzi na Bicikl.Com :-)

 4. fuga - 15.05.2010 ob 13:15

  Ja, tudi jaz navijam za zmage na RAAM-u. Je pa res, da je tekmovalec v življenski formi samo enkrat. No, američani so pač eni kavboji, ker so preteklo leto krojili razultate po svoje in je čisto prav, da je Jure protestno odstopil. In verjetno bi bilo vseeno, če ne bi več tja šel, kot je sicer obljubil. Pravzaprav, jaz še z avtomobilom ne bi zdržal take dirke.

 5. Zlato - 15.05.2010 ob 14:04

  Pohvalno Chef. Truplek je lansko leto bil, najbolj odmeven kolesar na DOS-u in na BICIKEL.COM. In tudi zasluži vse pohvale. Njegova trma pa tudi jezik oz. tipkovnica , sta podobna tvoji, sočna. lp

  Zlato

 6. mungo - 15.05.2010 ob 15:44

  Zanimivo je, da taka prireditev vzbuja več zanimanja kot dirkanje v priznani olimpijski disciplini, ki se imenuje CESTNO KOLESARSTVO. Ampak vseeno, vedno bo tako, da iz vrste nastajajo podvrste vsega mogočega. Pa naj imajo veselje tudi tisti, ki niso uspeli v vrsti, naj vsak poišče svojo podzvrst…. in postane svetovni prvak. Jest bi uvedel dirko po zadnjem kolesu. Na 10km. Ali pa kdo porabi največ časa, da prevozi 100m,…. Slovenci imamo verjetno največ svetovnih prvakov, ker smo svetovni prvaki v novačenju novih disciplin!

 7. chef - 15.05.2010 ob 18:53
  chef

  @mungo: Saj je tudi redkokje toliko idiotov kot pri nas. Takih in drugačnih, mislim.

 8. chef - 15.05.2010 ob 20:13
  chef

  Mater, še Štrancar je odstopil, vidim zdaj. Grozno, kaj se letos dogaja.

 9. ToniT - 15.05.2010 ob 20:24

  Glede na to, kakšno je vreme, ni nič čudno. Doma sem na Ptuju in se je ravnokar mimo hiše peljal eden od kolesarjev, ki leži na kolesu. Na žalost letos ne dela sledenje, zato kolesarje vidim šele takrat, ko se peljejo mimo (skozi okno). Pri nas dežuje že cel dan in je 10-11 stopinj. Je pa res, da me je prvič prebudila glasna glasbe zjutraj ob 3 uri. Verjetno se je takrat peljal mimo hiše Robič. Vsaka čast vsem, ki vztrajajo ob takem vremenu…

 10. mitkos - 16.05.2010 ob 11:08

  Res da je DOS zelo težka dirka, toda v takem vremenu kakor je letos je zagotovo nečloveška in vsaka čast fantom, ki so prišli okoli in upam da tisti, ki niso prišli okoli in so jih zato vozili po bolnicah ne bodo imeli kakšnih trajnih posledic na zdravju.

 11. chef - 16.05.2010 ob 22:21
  chef

  Ko sem videl enega, ki je kazal kožo na nogah, se mi je kar zdelo, da se ne bo dobro končalo.

 12. Pr men v službi v ponedeljek noben ni vedel nič od lkakšne dirke okoli Slovenije, so se pa babe nekej pogovarjale od ene fuzcbal tekme !?? - 18.05.2010 ob 20:47

  Pr men v službi v ponedeljek noben ni nič vedelod kakšne dirke okoli Slovenije, so se pa babe nekej pogovarjale od ene fuzcbal tekme !??

 13. Biba - 19.05.2010 ob 09:08

  Narobe svet :lol:

  Pa prov lepo je videt fejst kolesarja!

Na vrh

Komentarji so onemogočeni.